pendik escort bayan
ak

Sivrihisar Belediyesinden Kitap Lansmanı

Siyaset 12.04.2018 - 17:23, Güncelleme: 12.04.2018 - 17:23
 

Sivrihisar Belediyesinden Kitap Lansmanı

ESKİŞEHİR (AA) - Sivrihisar Belediyesi tarafından yayımlanan "Sivrihisarlı Sinan Paşa ve Nesir Edebiyatı" ve "Türk Dünyasının Ulu Çınarı Mertol Tulum"...

ESKİŞEHİR (AA) - Sivrihisar Belediyesi tarafından yayımlanan "Sivrihisarlı Sinan Paşa ve Nesir Edebiyatı" ve "Türk Dünyasının Ulu Çınarı Mertol Tulum" adlı kitapların lansmanı gerçekleştirildi.Sivrihisar Belediyesi kültür yayınları tarafından yayımlanan, Ahmet Kartal ve Zafer Koylu'nun yazdığı "Sivrihisarlı Sinan Paşa ve Nesir Edebiyatı" ile editörlüğünü Ahmet Kartal ve Mehmet Mahir Tulum'un yaptığı "Türk Dünyasının Ulu Çınarı Mertol Tulum" adlı kitapların lansmanı belediyenin konferans salonunda gerçekleştirildi.Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, yaptığı konuşmada, düşünür, gönül dostu, Türk edebiyatının büyük mizah ustası Nasreddin Hoca'nın Sivrihisar'da doğup, ilçede vefat ettiğinin bilimsel çalışmalarla ispat edildiğini söyledi.Büyük bir titizlik ve özveriyle yürütülen çalışmalar neticesinde, Sivrihisar'da doğan İstanbul'un ilk kadısı Hızır Bey'in oğlu, divan edebiyatı sanatçısı, bilim ve devlet adamı Sinan Paşa'nın Nasreddin Hoca'nın torunlarından olduğunu anlatan Yüzügüllü, şöyle konuştu:"Bu bilgileri günyüzüne çıkaran ve Sinan Paşa konusunda bir ömür harcamış, onun eserlerini günümüz diline kazandırmış çok kıymetli hocamız Prof. Dr. Mertol Tulum'a armağan ettiğimiz kitaplarımızın tanıtımını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Kökleri Sivrihisar'a dayanan, eserleriyle sadece dönemlerini değil, günümüzü aydınlatan bu alim, bilgin ve bilim insanlarını gelecek nesillere tüm yönleriyle aktaracak ve aydınlatacak çalışmaların gerçekleşmesinden büyük mutluluk ve gurur duymaktayım. Bu hususta ülkemize kazandırdığı eserlerle ilçemize kattığı değer için başta Prof. Dr. Mertol Tulum olmak üzere, emeği geçen çok kıymetli hocalarımız Prof. Dr. Erol Altınsapan, Prof. Dr. Mehmet Mahur Tulum, Prof. Dr. Ahmet Kartal ve değerli dostum Prof. Dr. Zafer Koylu'ya emeklerinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum."Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, birçok akademisyenin ve çok sayıda katılımcının yer aldığı lansmanda Yüzügüllü, Mertol Tulum'a teşekkür plaketi verdi.
ESKİŞEHİR (AA) - Sivrihisar Belediyesi tarafından yayımlanan "Sivrihisarlı Sinan Paşa ve Nesir Edebiyatı" ve "Türk Dünyasının Ulu Çınarı Mertol Tulum"...

ESKİŞEHİR (AA) - Sivrihisar Belediyesi tarafından yayımlanan "Sivrihisarlı Sinan Paşa ve Nesir Edebiyatı" ve "Türk Dünyasının Ulu Çınarı Mertol Tulum" adlı kitapların lansmanı gerçekleştirildi.

Sivrihisar Belediyesi kültür yayınları tarafından yayımlanan, Ahmet Kartal ve Zafer Koylu'nun yazdığı "Sivrihisarlı Sinan Paşa ve Nesir Edebiyatı" ile editörlüğünü Ahmet Kartal ve Mehmet Mahir Tulum'un yaptığı "Türk Dünyasının Ulu Çınarı Mertol Tulum" adlı kitapların lansmanı belediyenin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, yaptığı konuşmada, düşünür, gönül dostu, Türk edebiyatının büyük mizah ustası Nasreddin Hoca'nın Sivrihisar'da doğup, ilçede vefat ettiğinin bilimsel çalışmalarla ispat edildiğini söyledi.

Büyük bir titizlik ve özveriyle yürütülen çalışmalar neticesinde, Sivrihisar'da doğan İstanbul'un ilk kadısı Hızır Bey'in oğlu, divan edebiyatı sanatçısı, bilim ve devlet adamı Sinan Paşa'nın Nasreddin Hoca'nın torunlarından olduğunu anlatan Yüzügüllü, şöyle konuştu:

"Bu bilgileri günyüzüne çıkaran ve Sinan Paşa konusunda bir ömür harcamış, onun eserlerini günümüz diline kazandırmış çok kıymetli hocamız Prof. Dr. Mertol Tulum'a armağan ettiğimiz kitaplarımızın tanıtımını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Kökleri Sivrihisar'a dayanan, eserleriyle sadece dönemlerini değil, günümüzü aydınlatan bu alim, bilgin ve bilim insanlarını gelecek nesillere tüm yönleriyle aktaracak ve aydınlatacak çalışmaların gerçekleşmesinden büyük mutluluk ve gurur duymaktayım. Bu hususta ülkemize kazandırdığı eserlerle ilçemize kattığı değer için başta Prof. Dr. Mertol Tulum olmak üzere, emeği geçen çok kıymetli hocalarımız Prof. Dr. Erol Altınsapan, Prof. Dr. Mehmet Mahur Tulum, Prof. Dr. Ahmet Kartal ve değerli dostum Prof. Dr. Zafer Koylu'ya emeklerinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, birçok akademisyenin ve çok sayıda katılımcının yer aldığı lansmanda Yüzügüllü, Mertol Tulum'a teşekkür plaketi verdi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.