pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas'ta YHT güzergahı için imza kampanyası

Spor 18.05.2016 - 13:35, Güncelleme: 18.05.2016 - 13:35
 

Sivas'ta YHT güzergahı için imza kampanyası

SİVAS'ta Türk Ulaşım Sendikası'nca yüksek hızlı tren(YHT) güzergahının değişmemesi için başlatılan kampanya çerçevesinde, 34 sivil toplum kuruluşundan...

SİVAS'ta Türk Ulaşım Sendikası'nca yüksek hızlı tren(YHT) güzergahının değişmemesi için başlatılan kampanya çerçevesinde, 34 sivil toplum kuruluşundan imza toplandı. Kentte yeni yapılacak olan Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı ile birlikte mevcut tren garının yerine başka bir bölgeye yeni gar yapılması gündeme geldi. Belediyenin öncülük ettiği bu projeye karşı çıkanlar, yüksek hızlı tren güzergahının şehir merkezinden geçmesi için girişimlerde bulundu.Türk Ulaşım Sendikası Sivas Şubesi güzergahın değiştirilmemesi için imza kampanyası başlattı. Sivas Tren Garı önünde toplanan sendika üyeleri Sivas'ta faaliyet gösteren 34 sivil toplum kuruluşundan topladıkları imzayı Başbakanlık ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na gönderdi. Türk Ulaşım Sendikası Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak basın mensuplarına yaptığı açıklamada güzergah değişikliğinin oldu bittiye getirmeye çalışıldığını söyledi."SİVAS'A YAZIK EDİYORSUNUZ"Albayrak, "Mevcut tren garının yanına 165 dönümlük araziye yüksek hızlı tren garı planlanmış ve buna göre de yol çalışmaları, viyadük, köprü, köprü ayakları, kamulaştırma, projeler ve ihaleler yapılmış, milyonlarca lira bu milletin vergilerinden harcanmış ve ne olduysa oldu bittiye getirilerek bunca hizmet, bunca para, bunca emek bir çırpıda yok edilmeye çalışılmaktadır. Kent merkezinden bu treni şehir dışına götürme planını yaptığınızda hangi ilim, hangi bilim ve hangi bilimsel çalışma ile yaptınız. Hangi üniversite ile hangi konu uzmanları ile çalıştınız çok merak ediyoruz. Sivas'a yazık ediyorsunuz. Biz buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bu harcanan, yok sayılan, boşa götürülen paralarda beytülmaldır, vebaldir. Biz bunun peşindeyiz ve bunu da peşkeş çektirmeyeceğiz" diye konuştu.Basın açıklamasının ardından toplanan imzalar Başbakanlık ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Sivas Gar PTT şubesinden gönderildi.FOTOĞRAFLI 
SİVAS'ta Türk Ulaşım Sendikası'nca yüksek hızlı tren(YHT) güzergahının değişmemesi için başlatılan kampanya çerçevesinde, 34 sivil toplum kuruluşundan...

SİVAS'ta Türk Ulaşım Sendikası'nca yüksek hızlı tren(YHT) güzergahının değişmemesi için başlatılan kampanya çerçevesinde, 34 sivil toplum kuruluşundan imza toplandı.

 

Kentte yeni yapılacak olan Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı ile birlikte mevcut tren garının yerine başka bir bölgeye yeni gar yapılması gündeme geldi. Belediyenin öncülük ettiği bu projeye karşı çıkanlar, yüksek hızlı tren güzergahının şehir merkezinden geçmesi için girişimlerde bulundu.

Türk Ulaşım Sendikası Sivas Şubesi güzergahın değiştirilmemesi için imza kampanyası başlattı. Sivas Tren Garı önünde toplanan sendika üyeleri Sivas'ta faaliyet gösteren 34 sivil toplum kuruluşundan topladıkları imzayı Başbakanlık ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na gönderdi. Türk Ulaşım Sendikası Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak basın mensuplarına yaptığı açıklamada güzergah değişikliğinin oldu bittiye getirmeye çalışıldığını söyledi.

"SİVAS'A YAZIK EDİYORSUNUZ"

Albayrak, "Mevcut tren garının yanına 165 dönümlük araziye yüksek hızlı tren garı planlanmış ve buna göre de yol çalışmaları, viyadük, köprü, köprü ayakları, kamulaştırma, projeler ve ihaleler yapılmış, milyonlarca lira bu milletin vergilerinden harcanmış ve ne olduysa oldu bittiye getirilerek bunca hizmet, bunca para, bunca emek bir çırpıda yok edilmeye çalışılmaktadır. Kent merkezinden bu treni şehir dışına götürme planını yaptığınızda hangi ilim, hangi bilim ve hangi bilimsel çalışma ile yaptınız. Hangi üniversite ile hangi konu uzmanları ile çalıştınız çok merak ediyoruz. Sivas'a yazık ediyorsunuz. Biz buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bu harcanan, yok sayılan, boşa götürülen paralarda beytülmaldır, vebaldir. Biz bunun peşindeyiz ve bunu da peşkeş çektirmeyeceğiz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından toplanan imzalar Başbakanlık ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Sivas Gar PTT şubesinden gönderildi.

FOTOĞRAFLI

 

Sivas'ta YHT güzergahı için imza kampanyası

Sivas'ta YHT güzergahı için imza kampanyası

Sivas'ta YHT güzergahı için imza kampanyası

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.