pendik escort bayan
ak

Sivas'ta "Yaşayan Halk Edebiyatı" Projesi

03.03.2017 - 13:13, Güncelleme: 03.03.2017 - 13:13
 

Sivas'ta "Yaşayan Halk Edebiyatı" Projesi

SİVAS (AA) - Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Yaşayan Halk Edebiyatı" adlı projeyi başlattı. Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı...

SİVAS (AA) - Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Yaşayan Halk Edebiyatı" adlı projeyi başlattı. Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen törende, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de ilk olarak düzenlenen projenin Sivas’a yakışan bir proje olduğuna dikkati çekti.Proje sayesinde genç nesillerin kendi kültürünü yaşayarak öğrenme imkanı bulacağını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, projenin önce il merkezinde sonra ilçelerde uygulanacağını aktardı. Çok önemli bir projeyi başlattıklarını ve projenin Türkiye'de ilk olduğunu dile getiren Altınsoy, şunları kaydetti: "Yaşayan halk edebiyatımızı okullarımızda yaymak, çocuklarımıza tanıtmak, yeni yetişen gençliğin kendi kültürüyle barışık olmasını sağlamak istiyoruz. Bu proje ile bunu bizzat uygulayarak göstermiş olacağız. Bu proje sayesinde halk edebiyatı dersimizde işlenen halk edebiyatı, şiir, koşma, bağlama gibi dersleri bizzat uygulamalı olarak okullarımızda göstereceğiz. Proje çerçevesinde inşallah, ilimizde önce merkezden başlayarak daha sonra da fırsatımız olur ise ilçelerimizde 32 okulumuzda aşıklarımız gezecekler, bu dersin işlediği konuları bizzat gösterecekler. Böyle bir proje en çok ve en güzel Sivas’a yakışır. Biz de bunu Sivas’tan başlatıyoruz. Çünkü Sivas aşıklık geleneği olan, toprağı mümbit, Ruhsatilerin, İsmeti Babaların, Aşık Veysellerin, Pir Sultan Abdalların olduğu bir şehir. Bu şehirde çocuklarımız bu kültürü eğer öğrenmeden mezun olurlar ise bizim için büyük bir eksiklik olacaktı. Bu ihtiyacı hissettiğimizden dolayı böyle bir proje başlattık."Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık ise, ilk kez Sivas'ta başlatılan projenin diğer illere de yayılması için dernek olarak destek vereceklerini ve aşıklık geleneğini yaşatmak için çaba gösterdiklerini ifade etti. Programda, aşıklar tarafından atışma, taşlama ve lebdeğmez gibi halk edebiyatından örnekler sergilediTörene, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sevim, Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Gül, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
SİVAS (AA) - Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Yaşayan Halk Edebiyatı" adlı projeyi başlattı. Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı...

SİVAS (AA) - Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Yaşayan Halk Edebiyatı" adlı projeyi başlattı.

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen törende, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de ilk olarak düzenlenen projenin Sivas’a yakışan bir proje olduğuna dikkati çekti.

Proje sayesinde genç nesillerin kendi kültürünü yaşayarak öğrenme imkanı bulacağını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, projenin önce il merkezinde sonra ilçelerde uygulanacağını aktardı.

Çok önemli bir projeyi başlattıklarını ve projenin Türkiye'de ilk olduğunu dile getiren Altınsoy, şunları kaydetti:

"Yaşayan halk edebiyatımızı okullarımızda yaymak, çocuklarımıza tanıtmak, yeni yetişen gençliğin kendi kültürüyle barışık olmasını sağlamak istiyoruz. Bu proje ile bunu bizzat uygulayarak göstermiş olacağız. Bu proje sayesinde halk edebiyatı dersimizde işlenen halk edebiyatı, şiir, koşma, bağlama gibi dersleri bizzat uygulamalı olarak okullarımızda göstereceğiz. Proje çerçevesinde inşallah, ilimizde önce merkezden başlayarak daha sonra da fırsatımız olur ise ilçelerimizde 32 okulumuzda aşıklarımız gezecekler, bu dersin işlediği konuları bizzat gösterecekler. Böyle bir proje en çok ve en güzel Sivas’a yakışır. Biz de bunu Sivas’tan başlatıyoruz. Çünkü Sivas aşıklık geleneği olan, toprağı mümbit, Ruhsatilerin, İsmeti Babaların, Aşık Veysellerin, Pir Sultan Abdalların olduğu bir şehir. Bu şehirde çocuklarımız bu kültürü eğer öğrenmeden mezun olurlar ise bizim için büyük bir eksiklik olacaktı. Bu ihtiyacı hissettiğimizden dolayı böyle bir proje başlattık."

Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık ise, ilk kez Sivas'ta başlatılan projenin diğer illere de yayılması için dernek olarak destek vereceklerini ve aşıklık geleneğini yaşatmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Programda, aşıklar tarafından atışma, taşlama ve lebdeğmez gibi halk edebiyatından örnekler sergiledi

Törene, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sevim, Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Gül, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.