pendik escort bayan
ak

Sivas'ta 'Uluslararası Turizm Kongresi' düzenlenecek

Siyaset 20.02.2018 - 15:03, Güncelleme: 20.02.2018 - 15:03
 

Sivas'ta 'Uluslararası Turizm Kongresi' düzenlenecek

SİVAS'ta Valilik, Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla 23-25 Şubat...

SİVAS'ta Valilik, Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla 23-25 Şubat tarihleri arasında çok sayıda bilim adamının katılımıyla Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde "Uluslararası Sivas Turizm Kongresi" yapılacak.Valimiz Davut Gül, Vali Dr. Hasan Canpolat Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kongreyle ilgili bilgiler verdi. Uluslararası Turizm Kongresi'nin parmakla gösterilecek bir kongre olduğunu dile getiren Vali Gül "Bu kongreyle Yıldız Dağı'nın ilimize ve ülkemize daha fazla nasıl faydalı olabileceğini ele alacağız. Yine bir başka faydası burada yayımlanan tebliğler aynı zamanda literatüre geçecek. İleride kış turizmiyle ilgili yeni kitaplar hazırlanacak, belki de tarihe bir not düşülecek. Bugünün parasıyla Yıldız Dağı Kayak Merkezine 150 milyon lira harcanmış durumdadır" dedi.Belediye Başkanı Sami Aydın da, kentin turizm çekim bölgesi olabilmesi için bu tür organizasyonların önemine dikkat çekerek, "Dışarıdan gelip te Sivas'ı ilk defa gezen insanların şehrimizle ilgili olumlu fikirler ortaya koyduğunu duyuyoruz. Biz istiyoruz ki, bilimsel anlamda bu konunun uzmanları bir çalışma yapsınlar, raporlarını ortaya koysunlar. Bu kapsamda kayak merkezimize de çok önemli yatırımlar yapıldı. Bu yatırım güzel bir zenginlik oldu. Ben bu kongrenin Sivas'ın değerlerini ortaya çıkaracağını düşünüyorum. İlimizin ciddi bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Yıldız Dağı da ilimize güzel bir farkındalık kazandıracak. İnşallah bu kongre bizlere yeni ufuklar ve şehrimize yeni açılımlar kazandıracaktır" diye konuştu. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız ise, "Turizm denilince deniz, kum güneş üçlüsü akıllara gelirdi. Artık turizmin birçok çeşidi var. Örneğin inanç ya da kış turizmi. Bu yüzden şehrimiz turizm potansiyeli açısından çok müsait bir durumda. Yıldız Dağına yapılan kayak merkezi ve üniversite tarafından inşaatı devam eden yüksek irtifa merkezi de kış turizmine birçok katkı yapacak. Bu kongreye 200'e yakın bilim adamı katılacak. Bu kongrenin Sivas'a çok faydaları olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta Valilik, Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla 23-25 Şubat...

SİVAS'ta Valilik, Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla 23-25 Şubat tarihleri arasında çok sayıda bilim adamının katılımıyla Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde "Uluslararası Sivas Turizm Kongresi" yapılacak.

Valimiz Davut Gül, Vali Dr. Hasan Canpolat Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kongreyle ilgili bilgiler verdi. Uluslararası Turizm Kongresi'nin parmakla gösterilecek bir kongre olduğunu dile getiren Vali Gül "Bu kongreyle Yıldız Dağı'nın ilimize ve ülkemize daha fazla nasıl faydalı olabileceğini ele alacağız. Yine bir başka faydası burada yayımlanan tebliğler aynı zamanda literatüre geçecek. İleride kış turizmiyle ilgili yeni kitaplar hazırlanacak, belki de tarihe bir not düşülecek. Bugünün parasıyla Yıldız Dağı Kayak Merkezine 150 milyon lira harcanmış durumdadır" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın da, kentin turizm çekim bölgesi olabilmesi için bu tür organizasyonların önemine dikkat çekerek, "Dışarıdan gelip te Sivas'ı ilk defa gezen insanların şehrimizle ilgili olumlu fikirler ortaya koyduğunu duyuyoruz. Biz istiyoruz ki, bilimsel anlamda bu konunun uzmanları bir çalışma yapsınlar, raporlarını ortaya koysunlar. Bu kapsamda kayak merkezimize de çok önemli yatırımlar yapıldı. Bu yatırım güzel bir zenginlik oldu. Ben bu kongrenin Sivas'ın değerlerini ortaya çıkaracağını düşünüyorum. İlimizin ciddi bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Yıldız Dağı da ilimize güzel bir farkındalık kazandıracak. İnşallah bu kongre bizlere yeni ufuklar ve şehrimize yeni açılımlar kazandıracaktır" diye konuştu.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız ise, "Turizm denilince deniz, kum güneş üçlüsü akıllara gelirdi. Artık turizmin birçok çeşidi var. Örneğin inanç ya da kış turizmi. Bu yüzden şehrimiz turizm potansiyeli açısından çok müsait bir durumda. Yıldız Dağına yapılan kayak merkezi ve üniversite tarafından inşaatı devam eden yüksek irtifa merkezi de kış turizmine birçok katkı yapacak. Bu kongreye 200'e yakın bilim adamı katılacak. Bu kongrenin Sivas'a çok faydaları olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.