pendik escort bayan
ak

Sivas'ta Tarihi Eser Operasyonu

03.12.2016 - 15:49, Güncelleme: 03.12.2016 - 15:49
 

Sivas'ta Tarihi Eser Operasyonu

Sivas'ta bir evde çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

SİVAS (AA) - Sivas'ta bir evde çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Karayolları Bölge Müdürlüğünde çalışan Ş.G'nin Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine baskın yaptı.Evde yapılan aramada farklı dönemlere ait bronz, gümüş ve bakır sikkeye el konuldu.Aramada, 5 bronz fibula, 5 bronz hac kolu, 2 pişmiş toprak, 4 bronz yüzük, 3 bronz bileklik, 1 bronz kartal figürü, 2 kurşun mühür, 38 pişmiş toprak kalıbı, 1 mermer heykel, 4 bakır kolye ve define aramada kullanılan dedektör cihazı da ele geçirildi.Baskın sırasında evinde bulunmayan Ş.G'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.Ele geçirilen tarihi eserlerin Müze Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.
Sivas'ta bir evde çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

SİVAS (AA) - Sivas'ta bir evde çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Karayolları Bölge Müdürlüğünde çalışan Ş.G'nin Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine baskın yaptı.

Evde yapılan aramada farklı dönemlere ait bronz, gümüş ve bakır sikkeye el konuldu.

Aramada, 5 bronz fibula, 5 bronz hac kolu, 2 pişmiş toprak, 4 bronz yüzük, 3 bronz bileklik, 1 bronz kartal figürü, 2 kurşun mühür, 38 pişmiş toprak kalıbı, 1 mermer heykel, 4 bakır kolye ve define aramada kullanılan dedektör cihazı da ele geçirildi.

Baskın sırasında evinde bulunmayan Ş.G'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Ele geçirilen tarihi eserlerin Müze Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.