pendik escort bayan
ak

Sivas'ta "Sultan Şehir Öğretmen Buluşmaları" Programı

25.05.2019 - 16:08, Güncelleme: 25.05.2019 - 16:08
 

Sivas'ta "Sultan Şehir Öğretmen Buluşmaları" Programı

SİVAS (AA) - Sivas Kongresi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Sultan Şehir Öğretmen Buluşmaları" programı düzenledi.Ticaret...

SİVAS (AA) - Sivas Kongresi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Sultan Şehir Öğretmen Buluşmaları" programı düzenledi.Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, "Kanunu evrensel bir boyuta taşıyan, eserleri ve icra ettiği sanatı ile ülkemizi tümdünyada başarılı bir şekilde temsil eden, bu gayretleri dolayısıyla müzik alanındaCumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü ile taltif edilmiş kıymetli saz ve sözüstadı Göksel Baktagir'i bugün sizlerle buluşturuyoruz. Öncelikle bu bereketli ramazangününde salonumuzu teşrif eden başta kıymetli Göksel Baktagir ve ekip arkadaşları olmaküzere hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum." diye konuştu."Bizler aslında bir müzik medeniyetinin mensuplarıyız." diyen Savaşçı, şunları kaydetti:"Tarihboyunca kopuzu veya sazı elimizden düşürmemişiz. Hastalıkları tedavi etmede, maneviduyguları coşturmada Orta Asya'dan Selçuklu'ya ve yine Osmanlı'ya kadar müziğin gücünü kullanmışız. İşte böyle bir medeniyetin temsilcisi olan bizler ve özellikle biz öğretmenler, müziğinruhumuzu teskin eden gücünü bugün eğitimde her zamankinden daha fazla kullanmakzorundayız."Daha sonra konuk sanatçı kanun virtüözü ve bestakar Göksel Baktagir'in sanat hayatı ve özgeçmişi anlatıldı. Baktagir, toplantıya katılan davetlilere müziğin önemini anlatarak çocuklarını müziğe yönlendirmelerini önerdi. Daha sonra Baktagir programa katılan öğretmenlerin müzik ile ilgili sorularını cevapladı ve bestelerinden oluşan mini bir konser sundu.Programa, Sivas Valisi Salih Ayhan'ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
SİVAS (AA) - Sivas Kongresi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Sultan Şehir Öğretmen Buluşmaları" programı düzenledi.Ticaret...

SİVAS (AA) - Sivas Kongresi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Sultan Şehir Öğretmen Buluşmaları" programı düzenledi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, "Kanunu evrensel bir boyuta taşıyan, eserleri ve icra ettiği sanatı ile ülkemizi tümdünyada başarılı bir şekilde temsil eden, bu gayretleri dolayısıyla müzik alanındaCumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü ile taltif edilmiş kıymetli saz ve sözüstadı Göksel Baktagir'i bugün sizlerle buluşturuyoruz. Öncelikle bu bereketli ramazangününde salonumuzu teşrif eden başta kıymetli Göksel Baktagir ve ekip arkadaşları olmaküzere hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum." diye konuştu.

"Bizler aslında bir müzik medeniyetinin mensuplarıyız." diyen Savaşçı, şunları kaydetti:

"Tarihboyunca kopuzu veya sazı elimizden düşürmemişiz. Hastalıkları tedavi etmede, maneviduyguları coşturmada Orta Asya'dan Selçuklu'ya ve yine Osmanlı'ya kadar müziğin gücünü kullanmışız. İşte böyle bir medeniyetin temsilcisi olan bizler ve özellikle biz öğretmenler, müziğinruhumuzu teskin eden gücünü bugün eğitimde her zamankinden daha fazla kullanmakzorundayız."

Daha sonra konuk sanatçı kanun virtüözü ve bestakar Göksel Baktagir'in sanat hayatı ve özgeçmişi anlatıldı.

Baktagir, toplantıya katılan davetlilere müziğin önemini anlatarak çocuklarını müziğe yönlendirmelerini önerdi. Daha sonra Baktagir programa katılan öğretmenlerin müzik ile ilgili sorularını cevapladı ve bestelerinden oluşan mini bir konser sundu.

Programa, Sivas Valisi Salih Ayhan'ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sivas'ta "Sultan Şehir Öğretmen Buluşmaları" Programı

Sivas'ta "Sultan Şehir Öğretmen Buluşmaları" Programı

Sivas'ta "Sultan Şehir Öğretmen Buluşmaları" Programı

Sivas'ta "Sultan Şehir Öğretmen Buluşmaları" Programı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.