pendik escort bayan
ak

Sivas’ta Söyleşi Ve Tanıtım Programı

12.10.2017 - 18:18, Güncelleme: 12.10.2017 - 18:18
 

Sivas’ta Söyleşi Ve Tanıtım Programı

SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanlığının destekteğiyle 28 ili kapsayan “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” kapsamında, Sivas’ta söyleşi ve tanıtım...

SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanlığının destekteğiyle 28 ili kapsayan “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” kapsamında, Sivas’ta söyleşi ve tanıtım programı düzenlendi. Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Susamışlar Konağı’nda düzenlenen programda, Proje Yürütme Kurulu Başkanı, eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, öğrencilerle bir araya geldi. Programa, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dursun Yıldırım katıldı. “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi tanıtım filminin gösterime sunulması ile başlayan programda konuşan Altınsoy, çok önemli, güzel ve anlamlı bir etkinliğe ortak olduklarını belirtti. Altınsoy, programı düzenleyenlere teşekkür etti. Güçlü ise “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” hakkında bilgi vererek, projenin amacının başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, Türk kültürüne önemli katkıları olan şair ve yazarların eserlerini öğrencilere okutmak, okudukları yazarların eserlerini değerlendirmelerini sağlamak, okunan eserlerin kendilerinde meydana getirdiği tesirleri yazarak anlatmalarına imkan tanımak olduğunu belirtti. Bu faaliyetlerin çeşitli panel, yarışma, seminer ve benzeri etkinliklerle sunulmasını da hedeflediklerini anlatan Güçlü, "Bizim hedefimiz sizler ile beş yıl çalışmak, uygulamada nasıl olur bilemeyiz ama programımız beş yıl. Bunun iki buçuk yılı lise döneminde, iki buçuk yılı ise üniversite döneminde olacak ve bu süre biraz artabilir. Çünkü kitap okumaları uzun vadeli ve zahmetli bir iştir. Bu beş yıl içerisinde sizlere onun üzerinde yazar okutacağız.” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Sami Güçlü, konuşmasının ardından öğrencilerin proje ve kitap okuma konusundaki sorularını yanıtladı.
SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanlığının destekteğiyle 28 ili kapsayan “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” kapsamında, Sivas’ta söyleşi ve tanıtım...

SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanlığının destekteğiyle 28 ili kapsayan “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” kapsamında, Sivas’ta söyleşi ve tanıtım programı düzenlendi.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Susamışlar Konağı’nda düzenlenen programda, Proje Yürütme Kurulu Başkanı, eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, öğrencilerle bir araya geldi.

Programa, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dursun Yıldırım katıldı.

“Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi tanıtım filminin gösterime sunulması ile başlayan programda konuşan Altınsoy, çok önemli, güzel ve anlamlı bir etkinliğe ortak olduklarını belirtti.

Altınsoy, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Güçlü ise “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” hakkında bilgi vererek, projenin amacının başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, Türk kültürüne önemli katkıları olan şair ve yazarların eserlerini öğrencilere okutmak, okudukları yazarların eserlerini değerlendirmelerini sağlamak, okunan eserlerin kendilerinde meydana getirdiği tesirleri yazarak anlatmalarına imkan tanımak olduğunu belirtti.

Bu faaliyetlerin çeşitli panel, yarışma, seminer ve benzeri etkinliklerle sunulmasını da hedeflediklerini anlatan Güçlü, "Bizim hedefimiz sizler ile beş yıl çalışmak, uygulamada nasıl olur bilemeyiz ama programımız beş yıl. Bunun iki buçuk yılı lise döneminde, iki buçuk yılı ise üniversite döneminde olacak ve bu süre biraz artabilir. Çünkü kitap okumaları uzun vadeli ve zahmetli bir iştir. Bu beş yıl içerisinde sizlere onun üzerinde yazar okutacağız.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Sami Güçlü, konuşmasının ardından öğrencilerin proje ve kitap okuma konusundaki sorularını yanıtladı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.