pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas'ta Şemsi Sivasî mevlidi okudu

11.05.2017 - 21:41, Güncelleme: 11.05.2017 - 21:41
 

Sivas'ta Şemsi Sivasî mevlidi okudu

Berat Kandili münasebetiyle Sivas Belediyesi tarafından Şemsi Sivasî İmamhatip Ortaokulu öğrencileri Meydan Camisi’nde Şemsi Sivasî mevlidi okudu. Mevlid-i Şerife Belediye Başkanı Sami Aydın’da katıldı.

Berat Kandili münasebetiyle Sivas Belediyesi tarafından Şemsi Sivasî İmamhatip Ortaokulu öğrencileri Meydan Camisi’nde Şemsi Sivasî mevlidi okudu. Mevlid-i Şerife Belediye Başkanı Sami Aydın’da katıldı.İlimizin önemli kanaat önderlerinden Türkiye’deki 3 şemsten biri olan Şemsi Sivasî Hazretleri tarafından yazılan ve her yıl en az bir kez okunmasını tavsiye ettiği Mevlid-i Şerif Berat Kandili münasebetiyle Şemsi Sivasî Ortaokulu öğrencileri tarafından Meydan Camisi’nde okundu.Mevlid hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Sami Aydın’ın Kültür Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, “Meydan Cami 500 sene önce yapılmış bu mekânda okulunda okuduğunuz Şemsi Sivasî Hazretleri kırk beş yıl vaizlik yapmış öğrenci yetiştirmiş, halife yetiştirmiş. O güzel insanın huzurundasınız ve kendisi tarafından yazılan Mevlid-i Şerif’i okuyorsunuz.” dedi.Belediye Başkanı Sami Aydın da “Bu mekân fiziki olarak bizim ecdadımızın bıraktığı bir eser… Yaklaşık 5 asır 6 asır önce inşa edip bugün bizlere bıraktığı eser. Ancak o günün anlamını ve bağlantısını iyi idrak edebilmek için Şemsi Sivasî Hazretlerini iyi anlamamız lazım ve iyi tanımamız lazım. Bu zat; bu şehre, bu ülkeye çok büyük eserler bırakmış, yetiştirdiği öğrenciler nesilden nesile bugünlere kadar ulaşmış, sizlerde onlardan bir tanesi konumundasınız. Öncelikle bunu iyi değerlendireceğiniz inancını taşıyorum. Şemsi Sivasî Hazretleri maalesef yakın zamana kadar bizlerin hatırlayamadığı, tanımadığı bir hazine konumundaydı. Öyle ki günün birinde bir şehirden bir programda ben Sivaslı olduğumu söylediğimde bir tanesi demişti ki; Şemsi Sivasî Hazretlerinin memleketinden misin?” ifadesini kullandı.“Biz adeta toprak altında kalmış hazineyi, toprak üstüne çıkarmaya çalışıyoruz.” diyen Başkan Aydın, “O mübarek insanın Sivas’a da bir tavsiyesi var. Diyor ki; “Benim mevlidi mi yılda en az bir kere okutun.” Yıllarca hiç okutmamışız ama biz bunu başlattık inşallah bundan sonrada bu devam edecek. Emin olun bizler için öyle dualar etmiş ki, bu şehirde yaşayan ve gelecek nesillerde yaşayacaklar için o dualar sayesinde belki bu şehirde huzurlu yaşıyoruz.” dedi.Konuşmaların ardından Şemsi Sivasî İmamhatip Ortaokulu öğrencileri Mevlid-i Şerif okudu.
Berat Kandili münasebetiyle Sivas Belediyesi tarafından Şemsi Sivasî İmamhatip Ortaokulu öğrencileri Meydan Camisi’nde Şemsi Sivasî mevlidi okudu. Mevlid-i Şerife Belediye Başkanı Sami Aydın’da katıldı.

Berat Kandili münasebetiyle Sivas Belediyesi tarafından Şemsi Sivasî İmamhatip Ortaokulu öğrencileri Meydan Camisi’nde Şemsi Sivasî mevlidi okudu. Mevlid-i Şerife Belediye Başkanı Sami Aydın’da katıldı.

İlimizin önemli kanaat önderlerinden Türkiye’deki 3 şemsten biri olan Şemsi Sivasî Hazretleri tarafından yazılan ve her yıl en az bir kez okunmasını tavsiye ettiği Mevlid-i Şerif Berat Kandili münasebetiyle Şemsi Sivasî Ortaokulu öğrencileri tarafından Meydan Camisi’nde okundu.

Mevlid hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Sami Aydın’ın Kültür Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, “Meydan Cami 500 sene önce yapılmış bu mekânda okulunda okuduğunuz Şemsi Sivasî Hazretleri kırk beş yıl vaizlik yapmış öğrenci yetiştirmiş, halife yetiştirmiş. O güzel insanın huzurundasınız ve kendisi tarafından yazılan Mevlid-i Şerif’i okuyorsunuz.” dedi.



Belediye Başkanı Sami Aydın da “Bu mekân fiziki olarak bizim ecdadımızın bıraktığı bir eser… Yaklaşık 5 asır 6 asır önce inşa edip bugün bizlere bıraktığı eser. Ancak o günün anlamını ve bağlantısını iyi idrak edebilmek için Şemsi Sivasî Hazretlerini iyi anlamamız lazım ve iyi tanımamız lazım. Bu zat; bu şehre, bu ülkeye çok büyük eserler bırakmış, yetiştirdiği öğrenciler nesilden nesile bugünlere kadar ulaşmış, sizlerde onlardan bir tanesi konumundasınız. Öncelikle bunu iyi değerlendireceğiniz inancını taşıyorum. Şemsi Sivasî Hazretleri maalesef yakın zamana kadar bizlerin hatırlayamadığı, tanımadığı bir hazine konumundaydı. Öyle ki günün birinde bir şehirden bir programda ben Sivaslı olduğumu söylediğimde bir tanesi demişti ki; Şemsi Sivasî Hazretlerinin memleketinden misin?” ifadesini kullandı.

“Biz adeta toprak altında kalmış hazineyi, toprak üstüne çıkarmaya çalışıyoruz.” diyen Başkan Aydın, “O mübarek insanın Sivas’a da bir tavsiyesi var. Diyor ki; “Benim mevlidi mi yılda en az bir kere okutun.” Yıllarca hiç okutmamışız ama biz bunu başlattık inşallah bundan sonrada bu devam edecek. Emin olun bizler için öyle dualar etmiş ki, bu şehirde yaşayan ve gelecek nesillerde yaşayacaklar için o dualar sayesinde belki bu şehirde huzurlu yaşıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Şemsi Sivasî İmamhatip Ortaokulu öğrencileri Mevlid-i Şerif okudu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.