pendik escort bayan
ak

Sivas'ta Şehitlikte Hüzünlü Bayram

24.06.2017 - 21:48, Güncelleme: 24.06.2017 - 21:48
 

Sivas'ta Şehitlikte Hüzünlü Bayram

Sivas'ta Ramazan Bayramı arifesinde Yukarı Tekke Mezarlığı ziyaretçi akınına uğradı.

Sivas'ta Ramazan Bayramı arifesinde Yukarı Tekke Mezarlığı ziyaretçi akınına uğradı. En çok ziyaret edilen yer ise şehitlik oldu. Sivas Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bayram arifesi nedeniyle ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren şehitliğe gelen aileler, burada Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti. Şehitlerin mezarlarını temizleyerek su döken yakınları, bayramı buruk yaşadıklarını söyledi. Kabir ziyaretine gelenler daha sonra kabristanlığın içinde bulunan Şehitler Müzesi'ni ziyaret etti. Şehitlerin kişisel eşya ve fotoğraflarının sergilendiği müzeyi gezenler, burada duygu dolu anlar yaşadı. Yakınlarının kabrini ziyarete gelenler de şehitliği ziyaret etmeyi ihmal etmedi."BAYRAMLARIMIZ HÜZÜNLÜ GEÇİYOR"16 Nisan 2016 tarihinde Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin'in annesi Şaziye Çetin, şehit oğlunun mezarını ziyaret ederek dua etti. Oğlunun mezarı başından ayrılmayan anne Çetin, uzun süre gözyaşı döktü. Bayramlarının hüzünlü geçtiğini söyleyen Çetin, "Her bayram geliyorum. Her gün geliyorum. Çocuğumu ziyaret ediyorum. Acısı çok ağır ama ne yapalım artık rabbim böyle emretti. Rabbim bizden daha çok sevdi aldı. Artık ne diyelim vatanımız milletimiz için mecbur şehit vereceğiz. Bayramlarımız hüzünlü geçiyor. Bir yanda evlat acısı var. Acısı hala var. Hüzünlü geçiyor yapacak birşey yok. Devamlı buradayız." dedi. Şehit Polis Memuru Yusuf Ocak'ın annesi Saadet Ocak ise her bayram her hafta şehit oğlunun mezarını ziyaret ettiğini söyledi."İL PROTOKOLÜNDEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ"Sivas Valisi Davut Gül ve beraberindeki protokol üyeleri de Ramazana bayramı dolayısıyla şehitliği ziyaret etti. Garnizon Şehitliği ve Polis Şehitliği ziyaretinde ilk olarak Kur'an-ı Kerim okundu. Vali Gül daha sonra şehit kabirlerini tek tek ziyaret edip karanfil bırakarak şehit yakınlarıyla sohbet etti. Şehitlik ziyaretine, Vali Gül'ün yanı sıra, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, bazı protokol üyeleri ve şehit aileleri katıldı.  -  DHA
Sivas'ta Ramazan Bayramı arifesinde Yukarı Tekke Mezarlığı ziyaretçi akınına uğradı.

Sivas'ta Ramazan Bayramı arifesinde Yukarı Tekke Mezarlığı ziyaretçi akınına uğradı. En çok ziyaret edilen yer ise şehitlik oldu.

Sivas Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bayram arifesi nedeniyle ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren şehitliğe gelen aileler, burada Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti. Şehitlerin mezarlarını temizleyerek su döken yakınları, bayramı buruk yaşadıklarını söyledi. Kabir ziyaretine gelenler daha sonra kabristanlığın içinde bulunan Şehitler Müzesi'ni ziyaret etti. Şehitlerin kişisel eşya ve fotoğraflarının sergilendiği müzeyi gezenler, burada duygu dolu anlar yaşadı. Yakınlarının kabrini ziyarete gelenler de şehitliği ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

"BAYRAMLARIMIZ HÜZÜNLÜ GEÇİYOR"

16 Nisan 2016 tarihinde Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin'in annesi Şaziye Çetin, şehit oğlunun mezarını ziyaret ederek dua etti. Oğlunun mezarı başından ayrılmayan anne Çetin, uzun süre gözyaşı döktü. Bayramlarının hüzünlü geçtiğini söyleyen Çetin, "Her bayram geliyorum. Her gün geliyorum. Çocuğumu ziyaret ediyorum. Acısı çok ağır ama ne yapalım artık rabbim böyle emretti. Rabbim bizden daha çok sevdi aldı. Artık ne diyelim vatanımız milletimiz için mecbur şehit vereceğiz. Bayramlarımız hüzünlü geçiyor. Bir yanda evlat acısı var. Acısı hala var. Hüzünlü geçiyor yapacak birşey yok. Devamlı buradayız." dedi. Şehit Polis Memuru Yusuf Ocak'ın annesi Saadet Ocak ise her bayram her hafta şehit oğlunun mezarını ziyaret ettiğini söyledi.

"İL PROTOKOLÜNDEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ"

Sivas Valisi Davut Gül ve beraberindeki protokol üyeleri de Ramazana bayramı dolayısıyla şehitliği ziyaret etti. Garnizon Şehitliği ve Polis Şehitliği ziyaretinde ilk olarak Kur'an-ı Kerim okundu. Vali Gül daha sonra şehit kabirlerini tek tek ziyaret edip karanfil bırakarak şehit yakınlarıyla sohbet etti. Şehitlik ziyaretine, Vali Gül'ün yanı sıra, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, bazı protokol üyeleri ve şehit aileleri katıldı.  -  DHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.