pendik escort bayan
ak

Sivas'ta Sağlık-Sen'den döner sermaye tepkisi

Yaşam 11.10.2016 - 16:42, Güncelleme: 11.10.2016 - 16:42
 

Sivas'ta Sağlık-Sen'den döner sermaye tepkisi

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Sivas Şubesi üyeleri, sağlıkçılara yönelik döner sermaye yönetmeliğinde yapılan değişikliğe...

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Sivas Şubesi üyeleri, sağlıkçılara yönelik döner sermaye yönetmeliğinde yapılan değişikliğe tepki göstererek beklentilerinin karşılanmadığını ifade etti. Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı, "Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması'na ilişkini yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanması sağlık çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı. Sivas Numune Hastanesi önünde toplanan Sağlık-Sen Sivas Şubesi üyeleri adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı Efe Zileli, şöyle dedi:"Yönetmelik değişikliğiyle başta hocalar olmak üzere özellikli tıbbi işlemleri yapan hekimlere ilişkin düzenlemeler ve tanımlamalarda bazı değişiklikler yapılmıştır. Sağlık-Sen olarak, başta toplu sözleşme masası olmak üzere yaptığımız görüşmeler ve sendikal mecralarda döner sermaye sisteminin adaletsizliğini vurgulayarak, sağlık çalışanlarının yıllardır aynı ek ödeme tutarlarına mahkum bırakıldığını dile getirdik. Bu konuda geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı ve müsteşarın yaptığı açıklamalar sağlık çalışanlarında bir beklenti oluşturmuş ancak yapılan bu değişiklik beklentiyi karşılamamıştır. Sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri zaman içerisinde erimiş, çalışanlar sabitin üzerinde döner sermaye alamaz hale gelmiştir. Dağıtılabilir döner sermaye gelirlerinin artırılması suretiyle bu hususa çözüm bulunması gerekmektedir ancak yapılan değişikliklerde bu konuda adım atılmadığı gibi geriye bir gidiş vardır."FOTOĞRAFLI
SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Sivas Şubesi üyeleri, sağlıkçılara yönelik döner sermaye yönetmeliğinde yapılan değişikliğe...

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Sivas Şubesi üyeleri, sağlıkçılara yönelik döner sermaye yönetmeliğinde yapılan değişikliğe tepki göstererek beklentilerinin karşılanmadığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı, "Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması'na ilişkini yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanması sağlık çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı. Sivas Numune Hastanesi önünde toplanan Sağlık-Sen Sivas Şubesi üyeleri adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı Efe Zileli, şöyle dedi:

"Yönetmelik değişikliğiyle başta hocalar olmak üzere özellikli tıbbi işlemleri yapan hekimlere ilişkin düzenlemeler ve tanımlamalarda bazı değişiklikler yapılmıştır. Sağlık-Sen olarak, başta toplu sözleşme masası olmak üzere yaptığımız görüşmeler ve sendikal mecralarda döner sermaye sisteminin adaletsizliğini vurgulayarak, sağlık çalışanlarının yıllardır aynı ek ödeme tutarlarına mahkum bırakıldığını dile getirdik. Bu konuda geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı ve müsteşarın yaptığı açıklamalar sağlık çalışanlarında bir beklenti oluşturmuş ancak yapılan bu değişiklik beklentiyi karşılamamıştır. Sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri zaman içerisinde erimiş, çalışanlar sabitin üzerinde döner sermaye alamaz hale gelmiştir. Dağıtılabilir döner sermaye gelirlerinin artırılması suretiyle bu hususa çözüm bulunması gerekmektedir ancak yapılan değişikliklerde bu konuda adım atılmadığı gibi geriye bir gidiş vardır."

FOTOĞRAFLI

Sivas'ta Sağlık-Sen'den döner sermaye tepkisi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.