pendik escort bayan
ak

Sivas'ta Muhteşem Kur’an Ziyafeti

26.06.2016 - 14:29, Güncelleme: 26.06.2016 - 14:29
 

Sivas'ta Muhteşem Kur’an Ziyafeti

Ramazan etkinlikleri kapsamında Sivas Paşa Caminde Kur’anı Kerim Ziyafeti gerçekleştirlidi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları” çerçevesinde, söz konusu yarışmalara katılıp dereceye giren dünya hafızları tarafından Kur’an Ziyafeti programı icra edildi.Ramazan etkinlikleri kapsamında Paşa Caminde gerçekleştirilen Kur’an Ziyafeti programına, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in yanı sıra 2013 yılı Kur’an-ı Kerim güzel okuma Türkiye birinci Habib Derviş, 2016 yılında final yarışmasına katılan Kosova’dan Hafız Egzon İbrahim ve 2015 yılında final yarışmasına katılıp dünya ikincisi olan Filipinler’den Muhammed Nezir Asgar katıldı.Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan’ın açış konuşmasıyla başlayan programda Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, “Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasına, dünyanın 46 ülkesinden 82 hafızın katıldığı ve 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması İstanbul’da yapıldı. Akabinde geçen sene dereceye giren, bu senenin finalinde yarışan hafızlarımızla ve Türkiye’mizdeki güzide hafızlardan bir karma yaparak 36 ilde Kur’an-ı Kerim Ziyafeti programlarını yapmaya başladık. Bu program kapsamında daha önce Başka il ve ilçeleri de hafızlarımızla beraber ziyaret ettik akabinde de Sivas’taki programımızı icra etmek üzere buraya geldik” dedi.Daha sonra kürsüye çıkan dünya hafızları, sundukları eşsiz Kur’an ziyafetiyle gönülleri fethettiler. Program Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Şahin’in endurun usulü teravih namazı kıldırmasıyla son buldu. - Sivas
Ramazan etkinlikleri kapsamında Sivas Paşa Caminde Kur’anı Kerim Ziyafeti gerçekleştirlidi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları” çerçevesinde, söz konusu yarışmalara katılıp dereceye giren dünya hafızları tarafından Kur’an Ziyafeti programı icra edildi.


Ramazan etkinlikleri kapsamında Paşa Caminde gerçekleştirilen Kur’an Ziyafeti programına, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in yanı sıra 2013 yılı Kur’an-ı Kerim güzel okuma Türkiye birinci Habib Derviş, 2016 yılında final yarışmasına katılan Kosova’dan Hafız Egzon İbrahim ve 2015 yılında final yarışmasına katılıp dünya ikincisi olan Filipinler’den Muhammed Nezir Asgar katıldı.


Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan’ın açış konuşmasıyla başlayan programda Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, “Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasına, dünyanın 46 ülkesinden 82 hafızın katıldığı ve 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması İstanbul’da yapıldı. Akabinde geçen sene dereceye giren, bu senenin finalinde yarışan hafızlarımızla ve Türkiye’mizdeki güzide hafızlardan bir karma yaparak 36 ilde Kur’an-ı Kerim Ziyafeti programlarını yapmaya başladık. Bu program kapsamında daha önce Başka il ve ilçeleri de hafızlarımızla beraber ziyaret ettik akabinde de Sivas’taki programımızı icra etmek üzere buraya geldik” dedi.


Daha sonra kürsüye çıkan dünya hafızları, sundukları eşsiz Kur’an ziyafetiyle gönülleri fethettiler. Program Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Şahin’in endurun usulü teravih namazı kıldırmasıyla son buldu. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.