pendik escort bayan
ak

Sivas'ta MHP'den usulsüz oy kullanımı iddiası

01.11.2015 - 14:35, Güncelleme: 01.11.2015 - 14:35
 

Sivas'ta MHP'den usulsüz oy kullanımı iddiası

MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, ildeki bazı okullarda seçmen listesinde bulunmayan kişilere oy kullandırıldığının tespit ettiklerini ve hukuki işlemi...

MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, ildeki bazı okullarda seçmen listesinde bulunmayan kişilere oy kullandırıldığının tespit ettiklerini ve hukuki işlemi başlattıklarını söyledi.imleri yaptıklarını söyledi.Sivas'ta sabah 07.00 itibariyle oy kullanma işlemi başlarken, MHP, bazı okulladaki sandıklarda usulsüz oy kullanımı tespit edildiğini iddia etti. MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, seçimin başladığı andan itibaren sandık görevlileri, müşahit ve gönüllü görevlilerin seçim alanlarında görevlerine başladığını belirterek, şunları söyledi:"Şu ana kadar geçen süre içerisinde şehir merkezimizde 1088 nolu sandıkta 2 tane listede ismi bulunmayan şahısa oy kullandırıldığı tespit edildi. Gerekli işlemler, hukuki süreç başlatıldı. Öte yandan Zara İlçesi'nden gelen bir haberde 1020 nolu sandıkta yine bir kişinin listede ismi bulunmadığı halde oy kullandırılma teşebbüsünde bulunuldu. Bir başka sandıkta yine aynı vatandaşa oy kullanma girişiminde olduğu tutanak altına alındı. Biz Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak bugün milletin iradesinin sandığa olduğu gibi yansıtılması için elimizden gelen bütün çaba ve gayreti göstereceğiz. Hırsızlığa müsade etmeyeceğiz. Milletin iradesinin, yarınlarının çalınmasına müsade etmeyeceğiz." Ragıp Özkan, bazı kişilerin oy kullandığı halde imza atmadan gitmeleri nedeni ile partililerin durumdan şüphelenip müdahealede bulunduğunu belirterek, "Gelen vatandaşların oy kullandırıldığı, oradaki memur tarafından imza atmadan gittiklerinini diğer parti görevlilerinin tespiti, bunlar neden imza atmadan gidiyorlar şikayeti üzerine memur "Farketmeden yaptım" söylemiyle hadiseyi açıklamaya çalıştı. Ama gerekli tutanakların da tarafımızdan tutulduğunu belirtmek isterim" dedi.MHP, ilerleyen saatlerde kent merkezindeki Mevlana İlköğretim Okulu 1234 nolu sandık, Başöğretmen İlköğretim Okulu 1076 nolu sandıkta da usulsüzlük yapıldığını ve parti görevlilerinin müdahale ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Başöğretmen İlköğretim Okulu'nda bir seçmenin "Kime oy vereceğiz" diye sorması üzerine, sandık görevlilerince yönlendirme yapıldığı iddia edilirken, tartışma yaşandığı ve görevlilerin müdahalesi ile tartışmanın sonlandırıldığı belirtildi.FOTOĞRAFLI
MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, ildeki bazı okullarda seçmen listesinde bulunmayan kişilere oy kullandırıldığının tespit ettiklerini ve hukuki işlemi...

MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, ildeki bazı okullarda seçmen listesinde bulunmayan kişilere oy kullandırıldığının tespit ettiklerini ve hukuki işlemi başlattıklarını söyledi.imleri yaptıklarını söyledi.

Sivas'ta sabah 07.00 itibariyle oy kullanma işlemi başlarken, MHP, bazı okulladaki sandıklarda usulsüz oy kullanımı tespit edildiğini iddia etti. MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, seçimin başladığı andan itibaren sandık görevlileri, müşahit ve gönüllü görevlilerin seçim alanlarında görevlerine başladığını belirterek, şunları söyledi:

"Şu ana kadar geçen süre içerisinde şehir merkezimizde 1088 nolu sandıkta 2 tane listede ismi bulunmayan şahısa oy kullandırıldığı tespit edildi. Gerekli işlemler, hukuki süreç başlatıldı. Öte yandan Zara İlçesi'nden gelen bir haberde 1020 nolu sandıkta yine bir kişinin listede ismi bulunmadığı halde oy kullandırılma teşebbüsünde bulunuldu. Bir başka sandıkta yine aynı vatandaşa oy kullanma girişiminde olduğu tutanak altına alındı. Biz Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak bugün milletin iradesinin sandığa olduğu gibi yansıtılması için elimizden gelen bütün çaba ve gayreti göstereceğiz. Hırsızlığa müsade etmeyeceğiz. Milletin iradesinin, yarınlarının çalınmasına müsade etmeyeceğiz."

Ragıp Özkan, bazı kişilerin oy kullandığı halde imza atmadan gitmeleri nedeni ile partililerin durumdan şüphelenip müdahealede bulunduğunu belirterek, "Gelen vatandaşların oy kullandırıldığı, oradaki memur tarafından imza atmadan gittiklerinini diğer parti görevlilerinin tespiti, bunlar neden imza atmadan gidiyorlar şikayeti üzerine memur "Farketmeden yaptım" söylemiyle hadiseyi açıklamaya çalıştı. Ama gerekli tutanakların da tarafımızdan tutulduğunu belirtmek isterim" dedi.

MHP, ilerleyen saatlerde kent merkezindeki Mevlana İlköğretim Okulu 1234 nolu sandık, Başöğretmen İlköğretim Okulu 1076 nolu sandıkta da usulsüzlük yapıldığını ve parti görevlilerinin müdahale ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Başöğretmen İlköğretim Okulu'nda bir seçmenin "Kime oy vereceğiz" diye sorması üzerine, sandık görevlilerince yönlendirme yapıldığı iddia edilirken, tartışma yaşandığı ve görevlilerin müdahalesi ile tartışmanın sonlandırıldığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Sivas'ta MHP'den usulsüz oy kullanımı iddiası

Sivas'ta MHP'den usulsüz oy kullanımı iddiası

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.