pendik escort bayan
ak

Sivas'ta kurban manzaraları

21.08.2018 - 11:58, Güncelleme: 21.08.2018 - 11:58
 

Sivas'ta kurban manzaraları

SİVAS'ta Kurban Bayramı nedeni ile kent genelinde alışılmış görüntüler yaşandı.

SİVAS'ta Kurban Bayramı nedeni ile kent genelinde alışılmış görüntüler yaşandı. Çocuklar kesim yerlerinde tüm uyarılara rağmen ön planda yer alırken, hayvanların kesimleri için iş makinelerinin de kullanıldığı görüldü.Sivas'ta bayram namazının kılınmasının hemen ardından vatandaşlar, kurban kesim yerlerine akın etti. Belediyenin belirlediği kesim yerlerinde sabahın ilk saatlerinden itibaren hareketlilik yaşandı. Hayvanlarını kesim yerlerine getirenlerin bir kısmı yere yatırabilmek için büyük mücadele verdi. Kesim sırasında genellikle büyükbaş hayvanlar, traktör arkasına takılan vinç yardımı ile kaldırılırken, forklift kullananların da olduğu görüldü. Kesim yerine getirilen loder adı verilen büyük yükleyicilerin de kullanıldığı görüldü. Loderin yükleme kısmına zincir ile bağlanan büyükbaş hayvanlar sahipleri tarafından kurban edildi.Kent genelinde genellikle kesim kurallarına uyulduğu, mahalle aralarında bazılarının evlerinin önünde kesim yaptığı görüldü. Oto sanayi sitesindeki dükkanların bir kısmında da kesim yapıldı. Uzmanların tüm uyarılarına karşın, yine bir çok kişinin beraberinde çocuklarını da getirerek, kesimleri izlettiği görüldü.YARALANANLAR HASTANELERİ DOLDURDUKurban kesimi sırasında yaralanlar da oldu. Hayvanların yatırılması ve kesilmesi sırasında başta el, kol ve ayak olmak üzere çeşitli yerlerinden yaralananlar, hastanelere başvurdu.Kurban kesimi sırasında ayağından yaralanan Cemil Şahin, "Nasıl kesiliyor diye baktım, kesiliyormuş. Önceden "millet nasıl kendini kesiyor" diyordum. Öyle kolay kesiliyormuş ki; kendini kesenlere gülüyordum. Bıçak bir anda ayağımın üzerine düştü" dedi.Sivas Numune Hastanesi'ne gelen yaralıların bir kısmına ayakta müdahale edildi. Kentteki hastanelere kurban keserken yaralanmaya bağlı müracaatların devam ettiği öğrenildi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta Kurban Bayramı nedeni ile kent genelinde alışılmış görüntüler yaşandı.

SİVAS'ta Kurban Bayramı nedeni ile kent genelinde alışılmış görüntüler yaşandı. Çocuklar kesim yerlerinde tüm uyarılara rağmen ön planda yer alırken, hayvanların kesimleri için iş makinelerinin de kullanıldığı görüldü.

Sivas'ta bayram namazının kılınmasının hemen ardından vatandaşlar, kurban kesim yerlerine akın etti. Belediyenin belirlediği kesim yerlerinde sabahın ilk saatlerinden itibaren hareketlilik yaşandı. Hayvanlarını kesim yerlerine getirenlerin bir kısmı yere yatırabilmek için büyük mücadele verdi. Kesim sırasında genellikle büyükbaş hayvanlar, traktör arkasına takılan vinç yardımı ile kaldırılırken, forklift kullananların da olduğu görüldü. Kesim yerine getirilen loder adı verilen büyük yükleyicilerin de kullanıldığı görüldü. Loderin yükleme kısmına zincir ile bağlanan büyükbaş hayvanlar sahipleri tarafından kurban edildi.

Kent genelinde genellikle kesim kurallarına uyulduğu, mahalle aralarında bazılarının evlerinin önünde kesim yaptığı görüldü. Oto sanayi sitesindeki dükkanların bir kısmında da kesim yapıldı. Uzmanların tüm uyarılarına karşın, yine bir çok kişinin beraberinde çocuklarını da getirerek, kesimleri izlettiği görüldü.

YARALANANLAR HASTANELERİ DOLDURDU

Kurban kesimi sırasında yaralanlar da oldu. Hayvanların yatırılması ve kesilmesi sırasında başta el, kol ve ayak olmak üzere çeşitli yerlerinden yaralananlar, hastanelere başvurdu.

Kurban kesimi sırasında ayağından yaralanan Cemil Şahin, "Nasıl kesiliyor diye baktım, kesiliyormuş. Önceden "millet nasıl kendini kesiyor" diyordum. Öyle kolay kesiliyormuş ki; kendini kesenlere gülüyordum. Bıçak bir anda ayağımın üzerine düştü" dedi.

Sivas Numune Hastanesi'ne gelen yaralıların bir kısmına ayakta müdahale edildi. Kentteki hastanelere kurban keserken yaralanmaya bağlı müracaatların devam ettiği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Sivas'ta kurban manzaraları

Sivas'ta kurban manzaraları

Sivas'ta kurban manzaraları

Sivas'ta kurban manzaraları

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.