pendik escort bayan
ak

Sivas'ta Koah Ve Tedavisi Anlatıldı

Yaşam 16.11.2016 - 17:33, Güncelleme: 16.11.2016 - 17:33
 

Sivas'ta Koah Ve Tedavisi Anlatıldı

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Taner Doğan tarafından KOAH ve tedavisi hakkında bilgi verdi.Üniversiteden...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Taner Doğan tarafından KOAH ve tedavisi hakkında bilgi verdi.Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Taner Doğan, dünyada KOAH ile ilgili farkındalığı ve bilincini arttırmak için dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler yapıldığını belirtti.KOAH'a, zararlı toz, gaz ve parçacıkların solunması sonucu hava yollarında ve akciğerlerde gelişen mikrobik olmayan iltihabın neden olduğunu aktaran Doğan, "KOAH, hava yollarının daralması ve tıkanmasıyla sonuçlanan genellikle ilerleyici, tüm dünyada önemli bir halk sorunu hastalığı olmasına rağmen kamuoyu tarafından yeterince bilinmeyen bir hastalıktır. Toplumumuzda 40 yaş üstü her beş kişiden birinde KOAH hastalığı vardır. Oysa 10 KOAH hastasından sadece biri doktora başvurmuş ve doğru tanı alabilmiştir. Hastalığın temel nedeni kirli hava olup özellikle sigara dumanı, fabrikalar, termik santrallerden çıkan dumanlar, trafikteki araçların çıkarmış olduğu egzoz dumanı, ısınmada kullanılan odun tezek maddelerin dumanı ve tozlu iş yerlerindeki solunan hava bu hastalığa neden olmaktadır." ifadelerini kullandı.Doğan, KOAH'ın tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna değinerek, şunları kaydetti:"40 yaşından sonra özelikle nefes darlığı öksürük balgam bu hastalığın en önemli belirtileridir. Hastalık ilerledikçe bu şikayetler artmaktadır. KOAH nefes ölçüm testiyle kolayca teşhis edilebililir. KOAH hastaları öncelikle sigara içiyorsa sigarayı bırakmalı, hava kirliliği olan ortamlardan uzak durmalı zatürre ve grip aşısını zamanında yaptırmalı ve nefes yoluyla verilen ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalı. Sivas’ın hem soğuk, havasının kirli hem de insanlarının çok sigara içiyor olması bu hastalığın yaygın bir şekilde karşımıza çıkmasına neden oluyor. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak bu hastalıkla mücadelede oldukça yeterli ve deneyimli kadroya sahibiz. KOAH hastalığına teşhis koyabilecek, tedavi edebilecek ve hastalarımız hem ayakta hem de yatış yapılarak tedavi edebilecek kapasitede imkanlara sahiptir. Ayrıca hastanemizde yatan hastalarımız için 30 yataklı servisimiz de mevcuttur."
SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Taner Doğan tarafından KOAH ve tedavisi hakkında bilgi verdi.Üniversiteden...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Taner Doğan tarafından KOAH ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Taner Doğan, dünyada KOAH ile ilgili farkındalığı ve bilincini arttırmak için dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler yapıldığını belirtti.

KOAH'a, zararlı toz, gaz ve parçacıkların solunması sonucu hava yollarında ve akciğerlerde gelişen mikrobik olmayan iltihabın neden olduğunu aktaran Doğan, "KOAH, hava yollarının daralması ve tıkanmasıyla sonuçlanan genellikle ilerleyici, tüm dünyada önemli bir halk sorunu hastalığı olmasına rağmen kamuoyu tarafından yeterince bilinmeyen bir hastalıktır. Toplumumuzda 40 yaş üstü her beş kişiden birinde KOAH hastalığı vardır. Oysa 10 KOAH hastasından sadece biri doktora başvurmuş ve doğru tanı alabilmiştir. Hastalığın temel nedeni kirli hava olup özellikle sigara dumanı, fabrikalar, termik santrallerden çıkan dumanlar, trafikteki araçların çıkarmış olduğu egzoz dumanı, ısınmada kullanılan odun tezek maddelerin dumanı ve tozlu iş yerlerindeki solunan hava bu hastalığa neden olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Doğan, KOAH'ın tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"40 yaşından sonra özelikle nefes darlığı öksürük balgam bu hastalığın en önemli belirtileridir. Hastalık ilerledikçe bu şikayetler artmaktadır. KOAH nefes ölçüm testiyle kolayca teşhis edilebililir. KOAH hastaları öncelikle sigara içiyorsa sigarayı bırakmalı, hava kirliliği olan ortamlardan uzak durmalı zatürre ve grip aşısını zamanında yaptırmalı ve nefes yoluyla verilen ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalı. Sivas’ın hem soğuk, havasının kirli hem de insanlarının çok sigara içiyor olması bu hastalığın yaygın bir şekilde karşımıza çıkmasına neden oluyor. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak bu hastalıkla mücadelede oldukça yeterli ve deneyimli kadroya sahibiz. KOAH hastalığına teşhis koyabilecek, tedavi edebilecek ve hastalarımız hem ayakta hem de yatış yapılarak tedavi edebilecek kapasitede imkanlara sahiptir. Ayrıca hastanemizde yatan hastalarımız için 30 yataklı servisimiz de mevcuttur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.