pendik escort bayan
ak

Sivas'ta Klasik Türk Müziği Konseri

19.10.2017 - 11:43, Güncelleme: 19.10.2017 - 11:43
 

Sivas'ta Klasik Türk Müziği Konseri

SİVAS (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Sivas'ta konser verdi.Atatürk Kültür...

SİVAS (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Sivas'ta konser verdi.Atatürk Kültür Merkezi'nde Sivas Darüşşifası'nın 800. yılı dolayısıyla düzenlenen "Makamlarla Şifa Dinletisi" konseri öncesinde koro şefi Kenan Çimtay, müziğin her çağda insanların sevinçlerinde ve üzüntülerinde var olduğunu, ümitsizlik ve sıkıntılı zamanlarda insanın iradesine destek olduğunu söyledi.Yapılan konuşmanın ardından ses sanatçıları solo ve koro halinde Hüseyini, Saba, Neva, Uşşak ve Rast makamında şarkılar söyledi.Konseri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürü Murat Karakozan ve vatandaşlar izledi.
SİVAS (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Sivas'ta konser verdi.Atatürk Kültür...

SİVAS (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Sivas'ta konser verdi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde Sivas Darüşşifası'nın 800. yılı dolayısıyla düzenlenen "Makamlarla Şifa Dinletisi" konseri öncesinde koro şefi Kenan Çimtay, müziğin her çağda insanların sevinçlerinde ve üzüntülerinde var olduğunu, ümitsizlik ve sıkıntılı zamanlarda insanın iradesine destek olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmanın ardından ses sanatçıları solo ve koro halinde Hüseyini, Saba, Neva, Uşşak ve Rast makamında şarkılar söyledi.

Konseri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürü Murat Karakozan ve vatandaşlar izledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.