pendik escort bayan
ak

Sivas'ta hastanelerin tek çatıda toplanması kararı tepki çekti

Yaşam 18.11.2015 - 16:19, Güncelleme: 18.11.2015 - 16:19
 

Sivas'ta hastanelerin tek çatıda toplanması kararı tepki çekti

SİVAS'ta eski Numune Hastanesi'nin yeni hizmet binasına taşınmasının ardından Sivas Devlet Hastanesi'nin de kapatılarak bu hastaneye katılacak olması tepkiye...

SİVAS'ta eski Numune Hastanesi'nin yeni hizmet binasına taşınmasının ardından Sivas Devlet Hastanesi'nin de kapatılarak bu hastaneye katılacak olması tepkiye neden oldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Sivas Şubesi üyeleri kararı protesto etti.Rahmi Günay Caddesi'nde uzun süre hizmet veren Numune Hastanesi'nin, Kardeşler Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan 700 yatak kapasiteli yeni binasına taşınmasının ardından, İnönü Bulvarı üzerindeki Sivas Devlet Hastanesi'nin de yeni Numune Hastanesi'ne taşınması planlandı. Kamu Hastaneleri Birliği'nce alınan ve kent merkezindeki hastane sayısını azaltacak uygulama tepki çekti.Sivas Devlet Hastanesi önünde toplanan SES Sivas Şubesi üyeleri taşınma düşüncesine tepki gösterdi. 50 kişiden oluşan grup "Hastaneme dokunma" yazılı pankart açtı. Grup adına açıklama yapan SES Sivas Şube Başkanı Serkan Çelikgün hastanelerin birleştirilmesi sonucunda sıkıntıyı personel ve hastaların yaşayacağını söyledi. Numune Hastanesi'nin yeni binasındaki sorunlarının çözülmediğini dile getiren Çelikgün, "Yatak kapasitesi yeterli olmayan bir yere neden Devlet Hastanesini sığdırmaya çalışıyorsunuz. Her fırsatta Sivas'ı ve Sivaslıları düşündüğünü ifade edenlere sesleniyorum. Sizler bu birleşme altında hastanelerimizi kapatmakla şehri büyütmüş olmuyorsunuz. Büyümek istiyorsa bir şehir 1+1=1 etmemeli. Şehir merkezinde hastaların kolay ulaşabileceği bir hastane mutlaka olmalıdır" dedi.HASTA VE YAKINLARI TEPKİLİEyleme hastanede tedavi gören bazı hasta ve yakınları da destek verdi. Kararı eleştiren hasta yakınları, "Buradan kime rant verecekler, buradan kimler para kazanacak" diye tepki gösterdi, kararın gözden geçirilerek iptal edilmesini istedi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta eski Numune Hastanesi'nin yeni hizmet binasına taşınmasının ardından Sivas Devlet Hastanesi'nin de kapatılarak bu hastaneye katılacak olması tepkiye...

SİVAS'ta eski Numune Hastanesi'nin yeni hizmet binasına taşınmasının ardından Sivas Devlet Hastanesi'nin de kapatılarak bu hastaneye katılacak olması tepkiye neden oldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Sivas Şubesi üyeleri kararı protesto etti.

Rahmi Günay Caddesi'nde uzun süre hizmet veren Numune Hastanesi'nin, Kardeşler Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan 700 yatak kapasiteli yeni binasına taşınmasının ardından, İnönü Bulvarı üzerindeki Sivas Devlet Hastanesi'nin de yeni Numune Hastanesi'ne taşınması planlandı. Kamu Hastaneleri Birliği'nce alınan ve kent merkezindeki hastane sayısını azaltacak uygulama tepki çekti.

Sivas Devlet Hastanesi önünde toplanan SES Sivas Şubesi üyeleri taşınma düşüncesine tepki gösterdi. 50 kişiden oluşan grup "Hastaneme dokunma" yazılı pankart açtı. Grup adına açıklama yapan SES Sivas Şube Başkanı Serkan Çelikgün hastanelerin birleştirilmesi sonucunda sıkıntıyı personel ve hastaların yaşayacağını söyledi. Numune Hastanesi'nin yeni binasındaki sorunlarının çözülmediğini dile getiren Çelikgün, "Yatak kapasitesi yeterli olmayan bir yere neden Devlet Hastanesini sığdırmaya çalışıyorsunuz. Her fırsatta Sivas'ı ve Sivaslıları düşündüğünü ifade edenlere sesleniyorum. Sizler bu birleşme altında hastanelerimizi kapatmakla şehri büyütmüş olmuyorsunuz. Büyümek istiyorsa bir şehir 1+1=1 etmemeli. Şehir merkezinde hastaların kolay ulaşabileceği bir hastane mutlaka olmalıdır" dedi.

HASTA VE YAKINLARI TEPKİLİ

Eyleme hastanede tedavi gören bazı hasta ve yakınları da destek verdi. Kararı eleştiren hasta yakınları, "Buradan kime rant verecekler, buradan kimler para kazanacak" diye tepki gösterdi, kararın gözden geçirilerek iptal edilmesini istedi.

FOTOĞRAFLI

Sivas'ta hastanelerin tek çatıda toplanması kararı tepki çekti

Sivas'ta hastanelerin tek çatıda toplanması kararı tepki çekti

Sivas'ta hastanelerin tek çatıda toplanması kararı tepki çekti

Sivas'ta hastanelerin tek çatıda toplanması kararı tepki çekti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.