pendik escort bayan
ak

Sivas'ta Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

24.08.2015 - 13:01, Güncelleme: 24.08.2015 - 13:01
 

Sivas'ta Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Sivas'ta hac ibadeti için diyanetle kutsal topraklara gidecek olan 280 kişilik ilk hacı adayı kafilesi dualarla uğurlandı.

Sivas'ta hac ibadeti için diyanetle kutsal topraklara gidecek olan 280 kişilik ilk hacı adayı kafilesi dualarla uğurlandı. Sivas'ta hac ibadeti için diyanetle kutsal topraklara gidecek olan 280 kişilik ilk hacı adayı kafilesi dualarla uğurlandı. Kutsal topraklara giden hacı adaylarını yolcu etmeye gelen yakınları gözyaşlarına engel olamadı. Hac ibadetini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gidecek olan hacı adaylarını uğurlamak için Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve hacca gidecek kafilede yer alan hacı adaylarının yakınları katıldı. Atölye Cami imamı Murat Daşkıran'ın Kuran tilaveti ile başlayan törende ilahi ve ezan okundu. Programda konuşan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, "280 hacı adayımızı 8 din görevlisi kardeşimizle birlikte kutsal topraklara uğurluyoruz. Sizler şu anda rabbimizin ve peygamber efendimizin misafiri olarak o kutsal topraklara davet edilen ülkemizin şanslı ve kısmetli insanlarısınız. Hem ülkemizin hem de Sivas'ımızın temsilcisi olarak o kutsal topraklarda yaptığınız hareket ve davranışlarınıza dikkat etmeniz gerekiyor" dedi. Konuşmaların ardından hacı adayları, İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Tayyar'ın yaptığı dua ile otobüse bindi. Vedalaşma sırasında yakınlarını yolcu etmeye gelenlerin duygulu anlar yaşadığı görüldü. Otobüslere binen hacı adayları dualar eşliğinde sevinç ve gözyaşları arasında Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na hareket etti. Uçakla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları Allah'ın evine gittikleri için mutlu olduklarını belirterek, son günlerde artan terör olaylarının son bulması için bol bol dua edeceklerini söyledi. 8 görevli ve 272 hacı adayının yer aldığı kafile 8 gün Medine, 35 gün de Mekke'de kalıp hac ibadetini yerine getirdikten sonra Sivas'a dönecek. - Sivas   Sivas son dakika haberleri, gazeteleri, internet manşetleri, yazarları, canlı tv ve radyoları, Sivas yazarları,yazar,makale, Sivas son dakika, Sivas gazete manşetleri, Sivas Dergileri Oku
Sivas'ta hac ibadeti için diyanetle kutsal topraklara gidecek olan 280 kişilik ilk hacı adayı kafilesi dualarla uğurlandı.

Sivas'ta hac ibadeti için diyanetle kutsal topraklara gidecek olan 280 kişilik ilk hacı adayı kafilesi dualarla uğurlandı.

 

Sivas'ta hac ibadeti için diyanetle kutsal topraklara gidecek olan 280 kişilik ilk hacı adayı kafilesi dualarla uğurlandı. Kutsal topraklara giden hacı adaylarını yolcu etmeye gelen yakınları gözyaşlarına engel olamadı. Hac ibadetini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gidecek olan hacı adaylarını uğurlamak için Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve hacca gidecek kafilede yer alan hacı adaylarının yakınları katıldı. Atölye Cami imamı Murat Daşkıran'ın Kuran tilaveti ile başlayan törende ilahi ve ezan okundu. Programda konuşan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, "280 hacı adayımızı 8 din görevlisi kardeşimizle birlikte kutsal topraklara uğurluyoruz. Sizler şu anda rabbimizin ve peygamber efendimizin misafiri olarak o kutsal topraklara davet edilen ülkemizin şanslı ve kısmetli insanlarısınız. Hem ülkemizin hem de Sivas'ımızın temsilcisi olarak o kutsal topraklarda yaptığınız hareket ve davranışlarınıza dikkat etmeniz gerekiyor" dedi.

 

Konuşmaların ardından hacı adayları, İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Tayyar'ın yaptığı dua ile otobüse bindi. Vedalaşma sırasında yakınlarını yolcu etmeye gelenlerin duygulu anlar yaşadığı görüldü. Otobüslere binen hacı adayları dualar eşliğinde sevinç ve gözyaşları arasında Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na hareket etti. Uçakla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları Allah'ın evine gittikleri için mutlu olduklarını belirterek, son günlerde artan terör olaylarının son bulması için bol bol dua edeceklerini söyledi.

 

8 görevli ve 272 hacı adayının yer aldığı kafile 8 gün Medine, 35 gün de Mekke'de kalıp hac ibadetini yerine getirdikten sonra Sivas'a dönecek. - Sivas

 

 

 

Sivas son dakika haberleri, gazeteleri, internet manşetleri, yazarları, canlı tv ve radyoları, Sivas yazarları,yazar,makale, Sivas son dakika, Sivas gazete manşetleri, Sivas Dergileri Oku

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.