pendik escort bayan
ak

Sivas'ta Ermeni Mezarlığında Ayin

14.10.2017 - 17:28, Güncelleme: 14.10.2017 - 17:28
 

Sivas'ta Ermeni Mezarlığında Ayin

Sivas'ın Zara ilçesindeki Ermeni mezarlığında ayin düzenlendi.

Sivas'ın Zara ilçesindeki Ermeni mezarlığında ayin düzenlendi.İstanbul'dan Zara'ya gelen 40 kişilik kafile, atalarına ait mezarlıkta Peder Zohrab Civanyan birlikteliğinde toplu cenaze ayini yaptı. Ayinde dua ve ilahiler okundu, mezarlık üç kez tavaf edildi.Ayin sonrası konuşan Peder Civanyan, Zara'ya iki yıldır geldiklerini ve çok güzel karşılandıklarını belirterek, "Bizlere bu imkanları sağlayan başta devletimize, kaymakamlığımıza, belediyemize ve Zaralılara az önce dualarımızı yaptık. Teşekkürlerimizi ve minnettarlığımızı sunuyoruz." dedi.Kaymakam Yunus Kızılgüneş de bunun bir zenginlik olduğunu dile getirerek, "Zara ilçemizin kültür zenginliğini ve renkliliğini burada görmekteyiz. Bu zenginlik Anadolu'yu inşa etmiştir." diye konuştu.Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala ise misafirleri Zara'da konuk etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.Ziyaretçiler, daha sonra ilçeye bağlı Kalkançiftliği mevkisindeki geçmişte Sarıışık köyü olarak adlandırılan bölgeye giderek, atalarının yaşadıkları yerleri görme imkanı buldu.
Sivas'ın Zara ilçesindeki Ermeni mezarlığında ayin düzenlendi.

Sivas'ın Zara ilçesindeki Ermeni mezarlığında ayin düzenlendi.

İstanbul'dan Zara'ya gelen 40 kişilik kafile, atalarına ait mezarlıkta Peder Zohrab Civanyan birlikteliğinde toplu cenaze ayini yaptı. Ayinde dua ve ilahiler okundu, mezarlık üç kez tavaf edildi.

Ayin sonrası konuşan Peder Civanyan, Zara'ya iki yıldır geldiklerini ve çok güzel karşılandıklarını belirterek, "Bizlere bu imkanları sağlayan başta devletimize, kaymakamlığımıza, belediyemize ve Zaralılara az önce dualarımızı yaptık. Teşekkürlerimizi ve minnettarlığımızı sunuyoruz." dedi.

Kaymakam Yunus Kızılgüneş de bunun bir zenginlik olduğunu dile getirerek, "Zara ilçemizin kültür zenginliğini ve renkliliğini burada görmekteyiz. Bu zenginlik Anadolu'yu inşa etmiştir." diye konuştu.

Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala ise misafirleri Zara'da konuk etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Ziyaretçiler, daha sonra ilçeye bağlı Kalkançiftliği mevkisindeki geçmişte Sarıışık köyü olarak adlandırılan bölgeye giderek, atalarının yaşadıkları yerleri görme imkanı buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.