pendik escort bayan
ak

Sivas'ta engelli öğrenciler için yaz Kuran kursu açıldı

Siyaset 11.07.2018 - 16:43, Güncelleme: 11.07.2018 - 16:43
 

Sivas'ta engelli öğrenciler için yaz Kuran kursu açıldı

SİVAS Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Müftülüğü tarafından engelli öğrenciler için yaz Kuran kursu açıldı.

SİVAS Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Müftülüğü tarafından engelli öğrenciler için yaz Kuran kursu açıldı.Sivas Belediyesi Engelliler Kültür Merkezinde gerçekleştiren kurslarda ilkokul dahil olmak üzere lise öğrencilerinden oluşan 16 öğrenci Kur'an-ı Kerim kursuna katılıyor. Araçla sabah evlerinden alınan öğrenciler Engelliler Kültür Merkezine getirilerek burada ders görülmesi sağlanıyor. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri kız öğrencilere verilen kurs, Perşembe ve Cuma günleri de erkek öğrenciler için düzenleniyor. Bugün gerçekleştirilen derse, Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler biriminin kurucusu ve aynı zamanda Rektör Danışmanı olan Prof. Dr. Recep Toparlı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve İl Müftüsü Yusuf Akkuş katılarak öğrencilere başarılar dilediler. 25 Haziran'da başlayan yaz Kur'an Kursu 17 Ağustos'ta son bulacak. Burada konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, "Bu dünya imtihan dünyası,imtihanı kazanmak kolay değil, bu konuda bizler üzerimize düşeni yapmalıyız. Yıllarca engelli gruplarındaki vatandaşlarımız çok bilgisiz kaldı. Son yıllarda Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın destekleriyle dini hizmetler konusunda önemli yol alındı. Bu noktada Sivas Belediyesi olarak aynı zamanda Üniversite de Cengel'in kurulmasıyla, kurumlar arası birliktelikte önemli yol alındı. Bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Ziyarette konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, engelli öğrencilere verilen hizmetin önemli olduğuna değinerek, "Buna vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Yaz Kur'an Kurslarına ek olarak İl Müftülüğümüz, Sivas Belediyemiz ve Cumhuriyet Üniversitemiz tarafından işitme engelli öğrencilerimize yönelik kurs açıldı. Bunun örnekleri ülkemizin çeşitli şehirlerinde var. Hem işitme, hem görme engelli kardeşlerimize yönelik kurslar mevcut. Ailelerin de bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. Buralarda öğrencilerin hem dini bilgileri, hem de arkadaşlıkları gelişiyor." dedi. Konuşmaların ardından Müftü Yusuf Aktaş, Rektör Danışmanı Toparlı ve Başkan Yardımcısı Özaydın tarafından öğrencilere "Elif-Ba" Kitabı ile Kur'an-ı Kerim hediye edildi.FOTOĞRAFLI
SİVAS Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Müftülüğü tarafından engelli öğrenciler için yaz Kuran kursu açıldı.

SİVAS Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Müftülüğü tarafından engelli öğrenciler için yaz Kuran kursu açıldı.

Sivas Belediyesi Engelliler Kültür Merkezinde gerçekleştiren kurslarda ilkokul dahil olmak üzere lise öğrencilerinden oluşan 16 öğrenci Kur'an-ı Kerim kursuna katılıyor. Araçla sabah evlerinden alınan öğrenciler Engelliler Kültür Merkezine getirilerek burada ders görülmesi sağlanıyor. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri kız öğrencilere verilen kurs, Perşembe ve Cuma günleri de erkek öğrenciler için düzenleniyor. Bugün gerçekleştirilen derse, Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler biriminin kurucusu ve aynı zamanda Rektör Danışmanı olan Prof. Dr. Recep Toparlı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve İl Müftüsü Yusuf Akkuş katılarak öğrencilere başarılar dilediler. 25 Haziran'da başlayan yaz Kur'an Kursu 17 Ağustos'ta son bulacak. Burada konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, "Bu dünya imtihan dünyası,imtihanı kazanmak kolay değil, bu konuda bizler üzerimize düşeni yapmalıyız. Yıllarca engelli gruplarındaki vatandaşlarımız çok bilgisiz kaldı. Son yıllarda Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın destekleriyle dini hizmetler konusunda önemli yol alındı. Bu noktada Sivas Belediyesi olarak aynı zamanda Üniversite de Cengel'in kurulmasıyla, kurumlar arası birliktelikte önemli yol alındı. Bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Ziyarette konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, engelli öğrencilere verilen hizmetin önemli olduğuna değinerek, "Buna vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Yaz Kur'an Kurslarına ek olarak İl Müftülüğümüz, Sivas Belediyemiz ve Cumhuriyet Üniversitemiz tarafından işitme engelli öğrencilerimize yönelik kurs açıldı. Bunun örnekleri ülkemizin çeşitli şehirlerinde var. Hem işitme, hem görme engelli kardeşlerimize yönelik kurslar mevcut. Ailelerin de bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. Buralarda öğrencilerin hem dini bilgileri, hem de arkadaşlıkları gelişiyor." dedi. Konuşmaların ardından Müftü Yusuf Aktaş, Rektör Danışmanı Toparlı ve Başkan Yardımcısı Özaydın tarafından öğrencilere "Elif-Ba" Kitabı ile Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Sivas'ta engelli öğrenciler için yaz Kuran kursu açıldı

Sivas'ta engelli öğrenciler için yaz Kuran kursu açıldı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.