pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas'ta 'Birlik Aşuresi' İzdihamı

13.11.2014 - 08:42, Güncelleme: 13.11.2014 - 08:42
 

Sivas'ta 'Birlik Aşuresi' İzdihamı

Sivas'ta sivil toplum kuruluşları tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen 'Birlik Aşuresi'ne halk yoğun ilgi gösterdi.

Sivas'ta sivil toplum kuruluşları tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen 'Birlik Aşuresi'ne halk yoğun ilgi gösterdi. Dağıtım esnasında yaşanan izdiham nedeniyle çocuklar ve yaşlılar ezilme tehlikesi atlattı.   Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (SESOB) öncülüğünde 8 sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle düzenlenen Birlik Aşuresi programı Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi. Programa Sivas Valisi Alim Barut'un yanı sıra bazı il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kuran okunduktan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, Muharrem ayının önemine değinerek, "Sivas'taki sivil toplum ögrütleri olarak bizde tıpkı aşure gibi farklı lezzetlerde bir araya gelerek aşurenin kıvamını ve tadını vermeye çalıştık ve bugün burada aşure olduk" dedi.   VALİ'DEN TÜRK BAYRAĞI HASSASİYETİ   Sivas Valisi Alim Barut ise, etkinlikte gördüğü birlik ve beraberlikten haz aldığını belirterek, "Aşure gününde sevgi ve dostluk bağını geliştirip, ayrım yapmadan herkese iyilik yapmanın, faydalı olmanın gayretine girmeliyiz. Aşure gününden ziyadesiyle ders almalıyız ki, bir daha Kerbela'daki istenmeyen durumlar yaşanmasın. Beraberliğimize leke sürülmesin" dedi. Programda daha sonra Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği tarafından sema gösterileri sunuldu. Ardından Vali Alim Barut nar ve Hindistan cevizi ile Türk bayrağı şeklinde süslenen aşureden katılımcılara ikram etti. Türk bayrağını bölmek istemediğini belirten Barut, kazanın kenarından aşure alarak kaba doldurdu.   İZDİHAM YAŞANDI     Programı izlemeye gelen ve dağıtılan aşureden almak isteyenler dakikalar öncesinden dağıtımın gerçekleştirileceği çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyrukta uzun süre bekleyenler dağıtımın başlaması ile birlikte aşure kapma yarışına girdi. Çadır önünde küçük çaplı izdiham yaşandı. İzdiham nedeniyle yaşlılar ve çocuklar ezilme tehlikesi atlatırken, görevliler de zor durumda kaldı. Kalabalığın zorlaması nedeniyle aşure dağıtılan çadır yıkılma tehlikesi geçirdi. Etkinlik için 10 bin kişilik aşure hazırlandığı belirtildi. - Sivas
Sivas'ta sivil toplum kuruluşları tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen 'Birlik Aşuresi'ne halk yoğun ilgi gösterdi.

Sivas'ta sivil toplum kuruluşları tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen 'Birlik Aşuresi'ne halk yoğun ilgi gösterdi. Dağıtım esnasında yaşanan izdiham nedeniyle çocuklar ve yaşlılar ezilme tehlikesi atlattı.

 

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (SESOB) öncülüğünde 8 sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle düzenlenen Birlik Aşuresi programı Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi. Programa Sivas Valisi Alim Barut'un yanı sıra bazı il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kuran okunduktan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, Muharrem ayının önemine değinerek, "Sivas'taki sivil toplum ögrütleri olarak bizde tıpkı aşure gibi farklı lezzetlerde bir araya gelerek aşurenin kıvamını ve tadını vermeye çalıştık ve bugün burada aşure olduk" dedi.

 

VALİ'DEN TÜRK BAYRAĞI HASSASİYETİ

 

Sivas Valisi Alim Barut ise, etkinlikte gördüğü birlik ve beraberlikten haz aldığını belirterek, "Aşure gününde sevgi ve dostluk bağını geliştirip, ayrım yapmadan herkese iyilik yapmanın, faydalı olmanın gayretine girmeliyiz. Aşure gününden ziyadesiyle ders almalıyız ki, bir daha Kerbela'daki istenmeyen durumlar yaşanmasın. Beraberliğimize leke sürülmesin" dedi. Programda daha sonra Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği tarafından sema gösterileri sunuldu. Ardından Vali Alim Barut nar ve Hindistan cevizi ile Türk bayrağı şeklinde süslenen aşureden katılımcılara ikram etti. Türk bayrağını bölmek istemediğini belirten Barut, kazanın kenarından aşure alarak kaba doldurdu.

 

İZDİHAM YAŞANDI

 

 

Programı izlemeye gelen ve dağıtılan aşureden almak isteyenler dakikalar öncesinden dağıtımın gerçekleştirileceği çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyrukta uzun süre bekleyenler dağıtımın başlaması ile birlikte aşure kapma yarışına girdi. Çadır önünde küçük çaplı izdiham yaşandı. İzdiham nedeniyle yaşlılar ve çocuklar ezilme tehlikesi atlatırken, görevliler de zor durumda kaldı. Kalabalığın zorlaması nedeniyle aşure dağıtılan çadır yıkılma tehlikesi geçirdi. Etkinlik için 10 bin kişilik aşure hazırlandığı belirtildi. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.