pendik escort bayan
ak

Sivas'ta Ayyıldızlı Camisi'nin Temeli Atıldı

10.09.2017 - 18:42, Güncelleme: 10.09.2017 - 18:42
 

Sivas'ta Ayyıldızlı Camisi'nin Temeli Atıldı

Tarihi Ulu Cami başta olmak üzere şehir merkezindeki camilerden kalkan cenazelerin oluşturduğu araç konvoyu ve trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak ve özgün mimarisiyle ilimize kalıcı bir eser bırakmak için Yukarı Tekke’ye yapılması planlanan Ayyıldız Cam

Tarihi Ulu Cami başta olmak üzere şehir merkezindeki camilerden kalkan cenazelerin oluşturduğu araç konvoyu ve trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak ve özgün mimarisiyle ilimize kalıcı bir eser bırakmak için Yukarı Tekke’ye yapılması planlanan Ayyıldız Cami’nin temeli, görkemli bir törenle atıldı. Sivas Valisi Davut Gül, Yukarı Tekke'ye yapılması planlanan Ayyıldızlı Camisi'nin temel atma törenine katıldı.Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Gül, törende yaptığı konuşmada, hayırlı bir törende bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.Gül, "Caminin projesi de ismi de çok güzel. Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.AK Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk da böyle hayırlı bir eserin ortaya çıkması noktasında girişimlerde bulunan herkesi kutladığını kaydetti.AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun ise "İnşallah bu projeyle nesillerimize örnek oluruz. Çok güzel düşünülmüş bir proje, sebep olanlardan Allah razı olsun." değerlendirmesini yaptı.Kentte cenazelerin çoğunluğunun Ulu Cami'den kaldırıldığını anımsatan Belediye Başkanı Sami Aydın da şunları kaydetti: "Hal böyle olunca o bölgedeki trafik yoğunluğu ciddi sıkıntı oluşturuyor. Bu projeyle Sivas'ta cenaze namazı dendiği zaman, adresin burası olmasını amaçladık. Burayı gerektiği zaman cemaat dışarı çıkmadan cenaze namazını içeride kılsın diye projelendirdik. Zemin katta kapalı alanda bin 500, fevkani katında 400, bodrumkatında bin 500 ve açık alanda 5 bin olmak üzere 8 bin 400 kişi aynı anda namazlarını kılabilecek. Hedefimiz 2018 yılında camimizi hizmete açmak."Konuşmaların ardından caminin temeli atıldı.
Tarihi Ulu Cami başta olmak üzere şehir merkezindeki camilerden kalkan cenazelerin oluşturduğu araç konvoyu ve trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak ve özgün mimarisiyle ilimize kalıcı bir eser bırakmak için Yukarı Tekke’ye yapılması planlanan Ayyıldız Cam

Tarihi Ulu Cami başta olmak üzere şehir merkezindeki camilerden kalkan cenazelerin oluşturduğu araç konvoyu ve trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak ve özgün mimarisiyle ilimize kalıcı bir eser bırakmak için Yukarı Tekke’ye yapılması planlanan Ayyıldız Cami’nin temeli, görkemli bir törenle atıldı.

 

Sivas Valisi Davut Gül, Yukarı Tekke'ye yapılması planlanan Ayyıldızlı Camisi'nin temel atma törenine katıldı.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Gül, törende yaptığı konuşmada, hayırlı bir törende bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Gül, "Caminin projesi de ismi de çok güzel. Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk da böyle hayırlı bir eserin ortaya çıkması noktasında girişimlerde bulunan herkesi kutladığını kaydetti.

AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun ise "İnşallah bu projeyle nesillerimize örnek oluruz. Çok güzel düşünülmüş bir proje, sebep olanlardan Allah razı olsun." değerlendirmesini yaptı.

Kentte cenazelerin çoğunluğunun Ulu Cami'den kaldırıldığını anımsatan Belediye Başkanı Sami Aydın da şunları kaydetti: 

"Hal böyle olunca o bölgedeki trafik yoğunluğu ciddi sıkıntı oluşturuyor. Bu projeyle Sivas'ta cenaze namazı dendiği zaman, adresin burası olmasını amaçladık. Burayı gerektiği zaman cemaat dışarı çıkmadan cenaze namazını içeride kılsın diye projelendirdik. Zemin katta kapalı alanda bin 500, fevkani katında 400, bodrumkatında bin 500 ve açık alanda 5 bin olmak üzere 8 bin 400 kişi aynı anda namazlarını kılabilecek. Hedefimiz 2018 yılında camimizi hizmete açmak."

Konuşmaların ardından caminin temeli atıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.