pendik escort bayan
ak

Sivas'ta Askerlerin 'Yemin' Heyecanı

11.07.2015 - 23:54, Güncelleme: 11.07.2015 - 23:54
 

Sivas'ta Askerlerin 'Yemin' Heyecanı

Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 1995-2 tertip 1500'e yakın er, düzenlenen törenle yemin etti.

Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 1995-2 tertip 1500'e yakın er, düzenlenen törenle yemin etti. Erlerin tören sonrası aileleri ile buluşmasında ise duygu dolu anlar yaşandı.     Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda acemi eğitimini alan 1995-2 tertip erler için General Şükrü Kanatlı Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi. Törene Sivas Valisi Alim Barut, Garnizon ve 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve bazı il protokol üyeleri ile yemin eden acemi erlerin aileleri katıldı. Yaklaşık 3 haftalık temel eğitimden geçen acemi erlerin oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bin 500'e yakın acemi er iki grup halinde yemin etti. Ardından birliği ilk katılan ve yaş kütüğüne plaket çakan 2'nci Kademe piyade er Dergah Çeliktaş'a Vali Alim Barut tarafından hediye verildi. Daha sonra temel eğitim süresince eğitimde, atışta ve sporda başarılı olan 5 acemi ere Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır tarafından başarı belgesi ve hediye verildi. Sivas'ta askerlik yapan erlerin baba ve dedelerine de Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın tarafından katılım belgesi verildi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, törende yaptığı konuşmada yemin eden askerlerin ulusun güvenliğine layık olacağına ve Atatürk düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağına inandığını ifade etti. Yürüyüş ile son bulan tören sonrasında askerlerin aileleri ile buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Askerler anne, baba ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi. - Sivas
Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 1995-2 tertip 1500'e yakın er, düzenlenen törenle yemin etti.

Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 1995-2 tertip 1500'e yakın er, düzenlenen törenle yemin etti. Erlerin tören sonrası aileleri ile buluşmasında ise duygu dolu anlar yaşandı.

 

 

Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda acemi eğitimini alan 1995-2 tertip erler için General Şükrü Kanatlı Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi. Törene Sivas Valisi Alim Barut, Garnizon ve 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve bazı il protokol üyeleri ile yemin eden acemi erlerin aileleri katıldı. Yaklaşık 3 haftalık temel eğitimden geçen acemi erlerin oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bin 500'e yakın acemi er iki grup halinde yemin etti. Ardından birliği ilk katılan ve yaş kütüğüne plaket çakan 2'nci Kademe piyade er Dergah Çeliktaş'a Vali Alim Barut tarafından hediye verildi. Daha sonra temel eğitim süresince eğitimde, atışta ve sporda başarılı olan 5 acemi ere Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır tarafından başarı belgesi ve hediye verildi. Sivas'ta askerlik yapan erlerin baba ve dedelerine de Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın tarafından katılım belgesi verildi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, törende yaptığı konuşmada yemin eden askerlerin ulusun güvenliğine layık olacağına ve Atatürk düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağına inandığını ifade etti. Yürüyüş ile son bulan tören sonrasında askerlerin aileleri ile buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Askerler anne, baba ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.