pendik escort bayan
ak

Sivas'ta 9 Sanıklı Fetö/pdy Davası

15.11.2017 - 18:47, Güncelleme: 15.11.2017 - 18:47
 

Sivas'ta 9 Sanıklı Fetö/pdy Davası

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan A.A, G.K, M.A, A.G, İ.A. ve H.C, tutuksuz sanıklar M.B. ve İ.E. ile yakınları ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada, tanıklar dinlendi.Tanıklardan M.A, örgütün sözde "Bölge Talebe Mesulü" olduğu öne sürülen tutuklu sanık A.A'yı tanıdığını belirtti. M.A, "Ben üniversite birinci sınıfta cemaatte kalırken o ev sorumlusuydu. Sınıf arkadaşım onun sorumlu olduğu evde kalıyordu, ben de onların eve gidip geliyordum." diye konuştu.Tanıklardan Ş.T. de A.A'yı kaldığı örgüt evlerinden tanıdığını dile getirdi. Ş.T, şunları anlattı: "Bölge Lise Mesulü (BLM) olması nedeniyle tanıyorum. Ben de 11. sınıflar BLM'liğini yapıyordum, A.A'dan devralmıştım öğrencileri. A.A. da 12. sınıfları aldı benden sonra. BLM'ler öğrencileri örgüt evine çağırmakla yükümlüydü. Ben de 3-4 yıl yaptım. Öğrenciler eve gelirdi ders verilir, Fetullah Gülen kitapları okunur, CD'leri izlenirdi. Onların bulunduğu bir toplantıya gittim. Bizden lisede okuyan öğrencileri cemaate çekmemizi ve sayıyı artırmamızı istediler. A.A, benden telefonu istedi toplantı sonunda. Haberleşmemiz için bir program yükleyeceğini söyledi. Ben de yüz yüze söylemelerini istedim ve telefonumu vermedim. Üniversite bitince örgütle irtibatım kesildi."Tanık M.G. ise örgütte Bölge Talebe Mesulü (BTM) olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti. "Onun da BTM olduğunu biliyorum." diyen M.G, A.A'nın kod adının "Asım" olduğunu bildirdi.Duruşmada, başka davadan tutuklu bulunan 2 tanık daha dinlendi.Tutuklu ve tutuksuz sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumunun devamına karar verdi.Duruşma, eksik evrakların tamamlanması için 14 Aralık'a ertelendi.Firari sanık S.T.K'nın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan A.A, G.K, M.A, A.G, İ.A. ve H.C, tutuksuz sanıklar M.B. ve İ.E. ile yakınları ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada, tanıklar dinlendi.

Tanıklardan M.A, örgütün sözde "Bölge Talebe Mesulü" olduğu öne sürülen tutuklu sanık A.A'yı tanıdığını belirtti. M.A, "Ben üniversite birinci sınıfta cemaatte kalırken o ev sorumlusuydu. Sınıf arkadaşım onun sorumlu olduğu evde kalıyordu, ben de onların eve gidip geliyordum." diye konuştu.

Tanıklardan Ş.T. de A.A'yı kaldığı örgüt evlerinden tanıdığını dile getirdi. Ş.T, şunları anlattı: 

"Bölge Lise Mesulü (BLM) olması nedeniyle tanıyorum. Ben de 11. sınıflar BLM'liğini yapıyordum, A.A'dan devralmıştım öğrencileri. A.A. da 12. sınıfları aldı benden sonra. BLM'ler öğrencileri örgüt evine çağırmakla yükümlüydü. Ben de 3-4 yıl yaptım. Öğrenciler eve gelirdi ders verilir, Fetullah Gülen kitapları okunur, CD'leri izlenirdi. Onların bulunduğu bir toplantıya gittim. Bizden lisede okuyan öğrencileri cemaate çekmemizi ve sayıyı artırmamızı istediler. A.A, benden telefonu istedi toplantı sonunda. Haberleşmemiz için bir program yükleyeceğini söyledi. Ben de yüz yüze söylemelerini istedim ve telefonumu vermedim. Üniversite bitince örgütle irtibatım kesildi."

Tanık M.G. ise örgütte Bölge Talebe Mesulü (BTM) olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti. "Onun da BTM olduğunu biliyorum." diyen M.G, A.A'nın kod adının "Asım" olduğunu bildirdi.

Duruşmada, başka davadan tutuklu bulunan 2 tanık daha dinlendi.

Tutuklu ve tutuksuz sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumunun devamına karar verdi.

Duruşma, eksik evrakların tamamlanması için 14 Aralık'a ertelendi.

Firari sanık S.T.K'nın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.