pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas'ta 850 Uzlaştırma Dosyasından 530'u Olumlu Sonuçlandı

30.03.2017 - 15:18, Güncelleme: 30.03.2017 - 15:18
 

Sivas'ta 850 Uzlaştırma Dosyasından 530'u Olumlu Sonuçlandı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu bin 100 uzlaştırma dosyasından 530'unun uzlaştırma işlemlerini olumlu sonuçlandırdı.Sivas...

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu bin 100 uzlaştırma dosyasından 530'unun uzlaştırma işlemlerini olumlu sonuçlandırdı.Sivas Adliyesi Uzlaştırma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat İnceel, adliyede düzenlediği basın toplantısında, uzlaştırma ve uzlaştırma kapsamına giren suçlarla ilgili bilgi verdi.Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'nun 2016 ekim ayında kurulduğunu anımsatan ve uzlaştırmanın faydalarını da anlatan İnceel, bu kapsamda tarafların adliyeye hukuk ya da ceza davası için gelip gitmek gibi bir zorunluluklarının bulunmayacağını söyledi.İnceel, taraflar hakkında dava açılmayacağı için haklarında zorla getirme, yakalama emri çıkarılması veya kolluğun kendilerine ulaşması gibi bir durum söz konusu olmayacağını da belirterek, "Ayrıca taraflar uzun süren yargılama sürecine sokulmadan dosyaları sonuçlanacaktır. Mağdur tarafın uğradığı zarar uzlaştırma kapsamında karşılanacaktır. Mağdur ayrıca Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açmak zorunda kalmayacak." diye konuştu.Dolandırıcıların uzlaşma konusundaki tarafları da dolandırmaya çalıştıklarını dile getiren İnceel, "Dolandırma tarafları ikna yönteminde kullandıkları temel kriter tarafları terör örgütleriyle ilişkilendirmektir. Bu 'PKK ile ilişkiniz var', 'Adınız FETÖ listesine girmiş', 'FETÖ sizin hesaplarınızı kullanıyor' gibi tarafları terörle ilişkilendirerek tarafları dolandırmaya çalışmaktadır. Uzlaştırmada böyle bir husus kesinlikle olamaz. Terörle ilgili hiçbir suç uzlaştırma kapsamına girmez. Vatandaşlar bunu bilmelidir. Bu yollarla kendisinden para talep ediliyorsa kesinlikle bu bir dolandırıcıdır ve itibar edilmemelidir. Telefonu kapatıp en yakın kolluk birimine müracaatta bulunmalıdır." ifadelerini kullandı.Sivas Adliyesi Uzlaştırma Bürosu'nda 28 Mart'tan itibaren 850 uzlaştırma dosyasının neticelendiğini aktaran İnceel, "Uzlaştırma dosyalarının işlemleri devam etmektedir. Sonuçlanan dosyaların 530'unun uzlaştırma işlemleri olumlu sonuçlanmıştır. Kalan 320 dosya ise uzlaşma teklifinin taraflarca kabul edilmemesi veya dosyanın taraflarının anlaşamaması nedeniyle olumsuz sonuçlanmıştır. Sivas'ta uzlaştırmanın olumlu sonuçlandırma oranı yüzde 62'ye tekabül etmektedir." açıklamasında bulundu.
SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu bin 100 uzlaştırma dosyasından 530'unun uzlaştırma işlemlerini olumlu sonuçlandırdı.Sivas...

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu bin 100 uzlaştırma dosyasından 530'unun uzlaştırma işlemlerini olumlu sonuçlandırdı.

Sivas Adliyesi Uzlaştırma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat İnceel, adliyede düzenlediği basın toplantısında, uzlaştırma ve uzlaştırma kapsamına giren suçlarla ilgili bilgi verdi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'nun 2016 ekim ayında kurulduğunu anımsatan ve uzlaştırmanın faydalarını da anlatan İnceel, bu kapsamda tarafların adliyeye hukuk ya da ceza davası için gelip gitmek gibi bir zorunluluklarının bulunmayacağını söyledi.

İnceel, taraflar hakkında dava açılmayacağı için haklarında zorla getirme, yakalama emri çıkarılması veya kolluğun kendilerine ulaşması gibi bir durum söz konusu olmayacağını da belirterek, "Ayrıca taraflar uzun süren yargılama sürecine sokulmadan dosyaları sonuçlanacaktır. Mağdur tarafın uğradığı zarar uzlaştırma kapsamında karşılanacaktır. Mağdur ayrıca Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açmak zorunda kalmayacak." diye konuştu.

Dolandırıcıların uzlaşma konusundaki tarafları da dolandırmaya çalıştıklarını dile getiren İnceel, "Dolandırma tarafları ikna yönteminde kullandıkları temel kriter tarafları terör örgütleriyle ilişkilendirmektir. Bu 'PKK ile ilişkiniz var', 'Adınız FETÖ listesine girmiş', 'FETÖ sizin hesaplarınızı kullanıyor' gibi tarafları terörle ilişkilendirerek tarafları dolandırmaya çalışmaktadır. Uzlaştırmada böyle bir husus kesinlikle olamaz. Terörle ilgili hiçbir suç uzlaştırma kapsamına girmez. Vatandaşlar bunu bilmelidir. Bu yollarla kendisinden para talep ediliyorsa kesinlikle bu bir dolandırıcıdır ve itibar edilmemelidir. Telefonu kapatıp en yakın kolluk birimine müracaatta bulunmalıdır." ifadelerini kullandı.

Sivas Adliyesi Uzlaştırma Bürosu'nda 28 Mart'tan itibaren 850 uzlaştırma dosyasının neticelendiğini aktaran İnceel, "Uzlaştırma dosyalarının işlemleri devam etmektedir. Sonuçlanan dosyaların 530'unun uzlaştırma işlemleri olumlu sonuçlanmıştır. Kalan 320 dosya ise uzlaşma teklifinin taraflarca kabul edilmemesi veya dosyanın taraflarının anlaşamaması nedeniyle olumsuz sonuçlanmıştır. Sivas'ta uzlaştırmanın olumlu sonuçlandırma oranı yüzde 62'ye tekabül etmektedir." açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.