pendik escort bayan
ak

Sivas'ta 19 Sanıklı Fetö/pdy Davası

28.07.2017 - 16:08, Güncelleme: 28.07.2017 - 16:08
 

Sivas'ta 19 Sanıklı Fetö/pdy Davası

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında öğretmenler ve sağlık memurlarının bulunduğu 5'i tutuklu 19 sanığın yargılanmasına devam edildi- Mahkeme başkanından duruşma sırasında itirafçı olan sanığa:- "Sesin titremesin. Sen utanaca

SİVAS (AA) - Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında öğretmenler ve sağlık memurlarının bulunduğu 5'i tutuklu 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma", "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" iddiasıyla dava açılan tutuklu sanıklar G.A, M.Ö, B.Ş. ve M.Ş. ile tutuksuz yargılanan A.N.C, B.K, C.A, D.A, G.Ş, G.E, H.A, H.E, H.Ö, N.S, Ş.A, Ü.A, sanık avukatları ve yakınları katıldı. Keskin T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Ç.A, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya müdahil oldu.Tutuksuz sanık A.Ç. ise mazereti nedeniyle duruşmaya katılmadı."Emniyet mahrem imamı" olduğu iddia edilen eski öğretmen G.A, cezaevinden dilekçe verdiğini, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak ve itirafçı olmak istediğini söyledi.G.A, savunmasında cezaevinde kaldığı koğuştaki FETÖ/PDY mensuplarının kendisine etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmaması gerektiği konusunda baskı yaptıklarını, "itirafçı olursan, suçlu olduğunu kabul etmiş olursun" dediklerini söyledi.- "Sesin titremesin, utanacak bir şey yapmıyorsun"Savunması sırasında G.A'nın sesinin titremesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, "Sesin titremesin. Sen utanacak bir şey yapmıyorsun. Etkin pişmanlıktan faydalanmak kınanacak bir şey değil. Cezaevindekiler kendilerine ayrı bir alem yaratmış. Onlar ayrı bir dünyada yaşıyorlar. Sen net olarak bildiklerini anlat. Sesin de titremesin." dedi.Tutuklu sanık G.A, bunun üzerine, şunları söyledi:"Bu yapı bizim dini duygularımızı ve maddi imkansızlıklarımızı kullandı. Dini duygularımız kullanılarak yapıya bağlılığımız sağlandı. Bir süre örgütte mahrem imamlık yaptım. Bana içinde hattı olan tuşlu bir telefon verdiler. Bu telefondan sadece belirli kişilerle görüştüm. Numara bilinmesin diye başka kimseyi aramadım. Daha sonra deşifre olmam üzerine mahrem imamlıktan çıkarıldım ve üniversite öğrencileriyle ilgilendim. İstismar edildik, aldatıldık. Pişmanım. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum. Zaten bildiğim her şeyi ifademde anlattım. Tahliyemi talep ediyorum."Duruşmada diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile 2 tanık dinlendi.Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan ve itirafçı olan G.A'nın adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.Duruşma, mütalaaların hazırlanması için 7 Eylül'e ertelendi.Soruşturma kapsamında hakkında dava açılan firari sanık H.Ö.G'nin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında öğretmenler ve sağlık memurlarının bulunduğu 5'i tutuklu 19 sanığın yargılanmasına devam edildi- Mahkeme başkanından duruşma sırasında itirafçı olan sanığa:- "Sesin titremesin. Sen utanaca

SİVAS (AA) - Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında öğretmenler ve sağlık memurlarının bulunduğu 5'i tutuklu 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma", "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" iddiasıyla dava açılan tutuklu sanıklar G.A, M.Ö, B.Ş. ve M.Ş. ile tutuksuz yargılanan A.N.C, B.K, C.A, D.A, G.Ş, G.E, H.A, H.E, H.Ö, N.S, Ş.A, Ü.A, sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Keskin T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Ç.A, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya müdahil oldu.

Tutuksuz sanık A.Ç. ise mazereti nedeniyle duruşmaya katılmadı.

"Emniyet mahrem imamı" olduğu iddia edilen eski öğretmen G.A, cezaevinden dilekçe verdiğini, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak ve itirafçı olmak istediğini söyledi.

G.A, savunmasında cezaevinde kaldığı koğuştaki FETÖ/PDY mensuplarının kendisine etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmaması gerektiği konusunda baskı yaptıklarını, "itirafçı olursan, suçlu olduğunu kabul etmiş olursun" dediklerini söyledi.

- "Sesin titremesin, utanacak bir şey yapmıyorsun"

Savunması sırasında G.A'nın sesinin titremesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, "Sesin titremesin. Sen utanacak bir şey yapmıyorsun. Etkin pişmanlıktan faydalanmak kınanacak bir şey değil. Cezaevindekiler kendilerine ayrı bir alem yaratmış. Onlar ayrı bir dünyada yaşıyorlar. Sen net olarak bildiklerini anlat. Sesin de titremesin." dedi.

Tutuklu sanık G.A, bunun üzerine, şunları söyledi:

"Bu yapı bizim dini duygularımızı ve maddi imkansızlıklarımızı kullandı. Dini duygularımız kullanılarak yapıya bağlılığımız sağlandı. Bir süre örgütte mahrem imamlık yaptım. Bana içinde hattı olan tuşlu bir telefon verdiler. Bu telefondan sadece belirli kişilerle görüştüm. Numara bilinmesin diye başka kimseyi aramadım. Daha sonra deşifre olmam üzerine mahrem imamlıktan çıkarıldım ve üniversite öğrencileriyle ilgilendim. İstismar edildik, aldatıldık. Pişmanım. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum. Zaten bildiğim her şeyi ifademde anlattım. Tahliyemi talep ediyorum."

Duruşmada diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile 2 tanık dinlendi.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan ve itirafçı olan G.A'nın adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma, mütalaaların hazırlanması için 7 Eylül'e ertelendi.

Soruşturma kapsamında hakkında dava açılan firari sanık H.Ö.G'nin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.