pendik escort bayan
ak

Sivas'ta 1200 öğrenci ETCEP'ten faydalandı

Kültür-Sanat 08.04.2016 - 17:10, Güncelleme: 08.04.2016 - 17:10
 

Sivas'ta 1200 öğrenci ETCEP'ten faydalandı

EĞİTİMDE Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirme Projesi (ETCEP) kapsamında, Sivas'taki 4 pilot okulda 1200 öğrenciye yönelik gerçekleştirilen "Okul...

EĞİTİMDE Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirme Projesi (ETCEP) kapsamında, Sivas'taki 4 pilot okulda 1200 öğrenciye yönelik gerçekleştirilen "Okul Temelli Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kampanyası'nın kapanışı yapıldı. Okullarda kız ve erkek çocuklar arasındaki cinsiyet eşitliği ilkesini yaygınlaştırmayı, eğitim sisteminde eşitliğe ve toplumsal cinsiyete duyarlı yaklaşımın benimsenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirme Projesi (ETCEP)'in, Trabzon, İzmir ve Şanlıurfa'dan sonra Sivas'ta da yerel toplumsal seferberlik çalışmaları tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız, düzenlediği basın toplantısında Sivas'ta yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.'BİN 200 ÖĞRENCİ FAYDALANDI" İsmail Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan proje çerçevesinde, Sivas'ta Halide Edip Adıvar Anaokulu, Sivas Mevlana Ortaokulu, Mimar Sinan İlkokulu ile Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pilot okul olarak seçildiğini söyledi. Buralarda öğrenim gören 1200 öğrenci, 66 gönüllü öğretmenlerin katılımıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiği ve proje kapsamında öğrencilerin velilerine yönelik de seminer verildiği kaydeden Yıldız, "Edebiyatın, tarihin, kültürün ve saymakla bitmez öyle bir şehirdeyiz. Bu projede Sivas pilot olarak seçmemizin dayanakları bunlar. Sivas'ı biz Ankara'dan izliyoruz. Bu işi güzel bir şekilde götürdü. Projemiz gerçekten Türkiye'de ses getirdi. Bizim en büyük hedefimiz proje bittikten sonra bunun devamlılığı sağlamak olacak" dedi.EŞİTLİĞİN RESMİNİ ÇİZDİLER Proje kapsamında öğrenciler aracılığı ile veliler arasında da toplumsal cinsiyet eşitliği kavramına ilişkin farkındalık yaratmayı amaçlayan projeye dahil olan pilot anaokullarından ilkiyle Sivas'ta çalışmalar yapıldı. Minik öğrenciler, "Mesleğin cinsiyeti olur mu?', "Dilimizin cinsiyeti var mı?" gibi etkinlikler kapsamındaki resim ve boyama çalışmaları ile projeye katıldı. Kadın ve erkeklerin hak ve fırsatlardan tam ve eşit bir biçimde yararlanmaları ve sorumlulukları eşit olarak bölüşmeleri olarak tanımlanabilecek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Mimar Sinan İlkokulu özel eğitim sınıfında da etkinlik yapıldı. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda topluma yerleşen, "Erkekler ağlamaz', "Kadınlardan güçlü liderler çıkmaz', "Erkekler yemek yapamaz', "Kadınlardan iyi sürücü olmaz" gibi kalıp yargılar konusunda öğrencilerin farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalar da yapıldı.FOTOĞRAFLI
EĞİTİMDE Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirme Projesi (ETCEP) kapsamında, Sivas'taki 4 pilot okulda 1200 öğrenciye yönelik gerçekleştirilen "Okul...

EĞİTİMDE Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirme Projesi (ETCEP) kapsamında, Sivas'taki 4 pilot okulda 1200 öğrenciye yönelik gerçekleştirilen "Okul Temelli Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kampanyası'nın kapanışı yapıldı.

Okullarda kız ve erkek çocuklar arasındaki cinsiyet eşitliği ilkesini yaygınlaştırmayı, eğitim sisteminde eşitliğe ve toplumsal cinsiyete duyarlı yaklaşımın benimsenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirme Projesi (ETCEP)'in, Trabzon, İzmir ve Şanlıurfa'dan sonra Sivas'ta da yerel toplumsal seferberlik çalışmaları tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız, düzenlediği basın toplantısında Sivas'ta yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

'BİN 200 ÖĞRENCİ FAYDALANDI"

İsmail Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan proje çerçevesinde, Sivas'ta Halide Edip Adıvar Anaokulu, Sivas Mevlana Ortaokulu, Mimar Sinan İlkokulu ile Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pilot okul olarak seçildiğini söyledi. Buralarda öğrenim gören 1200 öğrenci, 66 gönüllü öğretmenlerin katılımıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiği ve proje kapsamında öğrencilerin velilerine yönelik de seminer verildiği kaydeden Yıldız, "Edebiyatın, tarihin, kültürün ve saymakla bitmez öyle bir şehirdeyiz. Bu projede Sivas pilot olarak seçmemizin dayanakları bunlar. Sivas'ı biz Ankara'dan izliyoruz. Bu işi güzel bir şekilde götürdü. Projemiz gerçekten Türkiye'de ses getirdi. Bizim en büyük hedefimiz proje bittikten sonra bunun devamlılığı sağlamak olacak" dedi.

EŞİTLİĞİN RESMİNİ ÇİZDİLER

Proje kapsamında öğrenciler aracılığı ile veliler arasında da toplumsal cinsiyet eşitliği kavramına ilişkin farkındalık yaratmayı amaçlayan projeye dahil olan pilot anaokullarından ilkiyle Sivas'ta çalışmalar yapıldı. Minik öğrenciler, "Mesleğin cinsiyeti olur mu?', "Dilimizin cinsiyeti var mı?" gibi etkinlikler kapsamındaki resim ve boyama çalışmaları ile projeye katıldı. Kadın ve erkeklerin hak ve fırsatlardan tam ve eşit bir biçimde yararlanmaları ve sorumlulukları eşit olarak bölüşmeleri olarak tanımlanabilecek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Mimar Sinan İlkokulu özel eğitim sınıfında da etkinlik yapıldı. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda topluma yerleşen, "Erkekler ağlamaz', "Kadınlardan güçlü liderler çıkmaz', "Erkekler yemek yapamaz', "Kadınlardan iyi sürücü olmaz" gibi kalıp yargılar konusunda öğrencilerin farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalar da yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Sivas'ta 1200 öğrenci ETCEP'ten faydalandı

Sivas'ta 1200 öğrenci ETCEP'ten faydalandı

Sivas'ta 1200 öğrenci ETCEP'ten faydalandı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.