pendik escort bayan
ak

Sivas'ta 12 sanıklı FETÖ/PDY davası

25.08.2017 - 20:15, Güncelleme: 25.08.2017 - 20:15
 

Sivas'ta 12 sanıklı FETÖ/PDY davası

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından dava açılan 9'u avukat 12 sanığın yarg

 Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından dava açılan 9'u avukat 12 sanığın yargılanmasına devam edildi.2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar H.İ.D, F.S, E.Ö. ile tutuksuz sanıklardan avukatlar Ö.N, R.H, R.Ö, D.F.T, E.C, İ.Ö. ile kamu çalışanları M.G, İ.B. ve H.P. katıldı.Duruşmada bir tanık ifade verdi. Samsun E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan ve Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla tanık olarak dinlenen hakim A.K, ifadesinde, Sivas'ta kurulan ve avukatların üye olduğu Denge Derneğinin adının daha sonra Ülfet olarak değiştiğini ve kendisinin dernek başkanlığı yaptığını anlattı.Bu derneğin FETÖ talimatıyla kurulmadığını savunan A.K, "Sohbet yapılmadı, Fetullah Gülen kitapları okunmadı, CD'leri izlenmedi yani FETÖ faaliyetleri yapılmadı. Ben başkanken de terör faaliyeti olmadı. Bazen bizim sohbete gittiğimiz oldu ama dernekte değildi. Ben manevi duygularla sohbete gittim. Bu yapıyı cemaat olarak biliyordum. Bu duruşmada yargılanan avukat arkadaşlarımın hiçbiri terör örgütü üyesi değil. Dernekte sadece sosyal faaliyetler yapıldı. Hep hukuk konuşulurdu, siyaset konuşulmazdı." diye konuştu.Diğer sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 25 Eylül'e ertelendi.
Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından dava açılan 9'u avukat 12 sanığın yarg

 Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından dava açılan 9'u avukat 12 sanığın yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar H.İ.D, F.S, E.Ö. ile tutuksuz sanıklardan avukatlar Ö.N, R.H, R.Ö, D.F.T, E.C, İ.Ö. ile kamu çalışanları M.G, İ.B. ve H.P. katıldı.

Duruşmada bir tanık ifade verdi. Samsun E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan ve Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla tanık olarak dinlenen hakim A.K, ifadesinde, Sivas'ta kurulan ve avukatların üye olduğu Denge Derneğinin adının daha sonra Ülfet olarak değiştiğini ve kendisinin dernek başkanlığı yaptığını anlattı.

Bu derneğin FETÖ talimatıyla kurulmadığını savunan A.K, "Sohbet yapılmadı, Fetullah Gülen kitapları okunmadı, CD'leri izlenmedi yani FETÖ faaliyetleri yapılmadı. Ben başkanken de terör faaliyeti olmadı. Bazen bizim sohbete gittiğimiz oldu ama dernekte değildi. Ben manevi duygularla sohbete gittim. Bu yapıyı cemaat olarak biliyordum. Bu duruşmada yargılanan avukat arkadaşlarımın hiçbiri terör örgütü üyesi değil. Dernekte sadece sosyal faaliyetler yapıldı. Hep hukuk konuşulurdu, siyaset konuşulmazdı." diye konuştu.

Diğer sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 25 Eylül'e ertelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.