pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas'ta 1 Mayıs'a halaylı kutlama

01.05.2016 - 17:15, Güncelleme: 01.05.2016 - 17:15
 

Sivas'ta 1 Mayıs'a halaylı kutlama

SİVAS'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü miting alanında daval-zurna eşliğinde halaylarla kutlandı.

SİVAS'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü miting alanında daval-zurna eşliğinde halaylarla kutlandı.Sivas'ta kent merkezinde 1 Mayıs kutlamaları Mevlana Meydanı'nda yapıldı. Ethembey Parkı yakınlarında toplanan, aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, sendikalar ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan grup geniş güvenlik önlemleri altında Mevlana Caddesi üzerinden alana kadar yürüdü. Ardından burada 1 Mayıs tertip komitesi adına konuşmalar yapıldı. CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 1 Mayıs bayramını kutladı. Akyıldız, konuşmasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ile ilgil sözlerine değinerek, şöyle dedi:"CHP olarak Anayasa Uzlaşma Komisyonundan çekildiğimizde bunların gerçek niyetinin özgür bir anayasa, laik bir anayasa, çağdaş bir anayasa yapmak olmadığını, bunların gerçek niyetinin tıpkı Meclis Başkanının anlattığı düzeyde bir anayasa yapmak olduğunu söylediğimizde onlar adeta bizi suçladılar. Topluma CHP'yi 1980 darbesindeki anayasaya taraf olduğunu anlatmaya çalıştılar. Ama bugün gelin görün ki bunu en üst düzeyde, Meclis Başkanı düzeyinde itiraf eden insanların itiraf ettiği bir günde CHP'nin haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır." Konuşmaların ardından alana gelen az sayıda katılımcı, davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek 1 Mayıs'ı kutladı. Şehitler nedeni ile kutlama programı kusa tutuldu. Ardından gruplar geldikleri yönde dağıldı.ÜLKÜCÜLERDEN TEPKİ Kutlamaların başlamasından kısa süre önce mitingin yapılacağı alan yakınlarına gelen yaklaşık 50 dolayında ülkücü slogan atarak, şehitlerin olduğu bir günde kutlama yapılmasına tepki gösterdi. Polisin engellediği grup bir süre slogan attıktan sonra alandan uzaklaştı.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü miting alanında daval-zurna eşliğinde halaylarla kutlandı.

SİVAS'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü miting alanında daval-zurna eşliğinde halaylarla kutlandı.

Sivas'ta kent merkezinde 1 Mayıs kutlamaları Mevlana Meydanı'nda yapıldı. Ethembey Parkı yakınlarında toplanan, aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, sendikalar ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan grup geniş güvenlik önlemleri altında Mevlana Caddesi üzerinden alana kadar yürüdü. Ardından burada 1 Mayıs tertip komitesi adına konuşmalar yapıldı. CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 1 Mayıs bayramını kutladı. Akyıldız, konuşmasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ile ilgil sözlerine değinerek, şöyle dedi:

"CHP olarak Anayasa Uzlaşma Komisyonundan çekildiğimizde bunların gerçek niyetinin özgür bir anayasa, laik bir anayasa, çağdaş bir anayasa yapmak olmadığını, bunların gerçek niyetinin tıpkı Meclis Başkanının anlattığı düzeyde bir anayasa yapmak olduğunu söylediğimizde onlar adeta bizi suçladılar. Topluma CHP'yi 1980 darbesindeki anayasaya taraf olduğunu anlatmaya çalıştılar. Ama bugün gelin görün ki bunu en üst düzeyde, Meclis Başkanı düzeyinde itiraf eden insanların itiraf ettiği bir günde CHP'nin haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır."

Konuşmaların ardından alana gelen az sayıda katılımcı, davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek 1 Mayıs'ı kutladı. Şehitler nedeni ile kutlama programı kusa tutuldu. Ardından gruplar geldikleri yönde dağıldı.

ÜLKÜCÜLERDEN TEPKİ

Kutlamaların başlamasından kısa süre önce mitingin yapılacağı alan yakınlarına gelen yaklaşık 50 dolayında ülkücü slogan atarak, şehitlerin olduğu bir günde kutlama yapılmasına tepki gösterdi. Polisin engellediği grup bir süre slogan attıktan sonra alandan uzaklaştı.

FOTOĞRAFLI

Sivas'ta 1 Mayıs'a halaylı kutlama

Sivas'ta 1 Mayıs'a halaylı kutlama

Sivas'ta 1 Mayıs'a halaylı kutlama

Sivas'ta 1 Mayıs'a halaylı kutlama

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.