pendik escort bayan
ak

Sivas’lı kadın aşıklardan Aşık Ayten Gülçınar öldürüldü

Siyaset 06.03.2018 - 20:04, Güncelleme: 06.03.2018 - 20:04
 

Sivas’lı kadın aşıklardan Aşık Ayten Gülçınar öldürüldü

Sivas’lı kadın aşıklardan Aşık Ayten Gülçınar üvey oğlu Hüseyin B. tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Sivas’lı kadın aşıklardan Aşık Ayten Gülçınar üvey oğlu Hüseyin B. tarafından silahla vurularak öldürüldü.Ankara Eryaman’da bir yıl önce evlendiği Halil B. ile aracında evine giderken Halil B.’nin oğlu Hüseyin B. tarafından aracın içinde vuruldu. Ayten Gülçınar’ın eşi Halil B. olay yerinde ağır yaralanırken Aşık Ayten Gülçınar hayatını kaybetti.Ayten Gülçınar yeni evlendiği eşinin oğlu tarafından tehdit edildiği ve bu konuda şikayeti bulunduğu öğrenildi. Üvey oğlu tarafından silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Aşık Ayten Gülçınar bugün ikindi namazına mütakip kılınan cenaze namazı sonrası Ankara Sincan Cimşit mezarlığında toprağa verildi.Aşık Ayten Gülçınar Kimdir1960 yılında Şarkışla’nın Çanakçı köyünde doğdu. Asıl adı Ayten Çınar’dır. İlkokulu kendi köyünde okudu.Aşıklık geleneği ve şiire ilgisi küçük yaşta başladı. Ayten Çınar’a şiir yazmasında babasının katkısı çok fazladır. Onbeş yaşlarında şiir yazmaya başladı. Köylerine gelip giden aşıklar aracılığıyla şiir yazmayı saz çalmayı öğrendi. Önceleri usta malı şiirler söyleyen Aşık Ayten Gülçınar daha sonraki zamanlarda kendi şiirlerini bestelemeye başladı. Şenlik ve yarışmalarda birincilik ödülleri aldı. Günümüz atışma yapan sayılı kadın aşıklarından olan Aşık Ayten Gülçınar’ın eserleri çeşitli dergi ve gazetelerde araştırmalarda yer aldı. Aşık Ayten Gülçınar’ın kendi eserlerinden oluşan iki albümü ve şiirlerini topladığı ”Zaman Kara Gözlerinde Güvercin Olsun” adlı bir kitabı vardır.
Sivas’lı kadın aşıklardan Aşık Ayten Gülçınar üvey oğlu Hüseyin B. tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Sivas’lı kadın aşıklardan Aşık Ayten Gülçınar üvey oğlu Hüseyin B. tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Ankara Eryaman’da bir yıl önce evlendiği Halil B. ile aracında evine giderken Halil B.’nin oğlu Hüseyin B. tarafından aracın içinde vuruldu. Ayten Gülçınar’ın eşi Halil B. olay yerinde ağır yaralanırken Aşık Ayten Gülçınar hayatını kaybetti.Ayten Gülçınar yeni evlendiği eşinin oğlu tarafından tehdit edildiği ve bu konuda şikayeti bulunduğu öğrenildi. Üvey oğlu tarafından silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Aşık Ayten Gülçınar bugün ikindi namazına mütakip kılınan cenaze namazı sonrası Ankara Sincan Cimşit mezarlığında toprağa verildi.

Aşık Ayten Gülçınar Kimdir

1960 yılında Şarkışla’nın Çanakçı köyünde doğdu. Asıl adı Ayten Çınar’dır. İlkokulu kendi köyünde okudu.Aşıklık geleneği ve şiire ilgisi küçük yaşta başladı. Ayten Çınar’a şiir yazmasında babasının katkısı çok fazladır. Onbeş yaşlarında şiir yazmaya başladı. Köylerine gelip giden aşıklar aracılığıyla şiir yazmayı saz çalmayı öğrendi. Önceleri usta malı şiirler söyleyen Aşık Ayten Gülçınar daha sonraki zamanlarda kendi şiirlerini bestelemeye başladı. Şenlik ve yarışmalarda birincilik ödülleri aldı. Günümüz atışma yapan sayılı kadın aşıklarından olan Aşık Ayten Gülçınar’ın eserleri çeşitli dergi ve gazetelerde araştırmalarda yer aldı. Aşık Ayten Gülçınar’ın kendi eserlerinden oluşan iki albümü ve şiirlerini topladığı ”Zaman Kara Gözlerinde Güvercin Olsun” adlı bir kitabı vardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.