pendik escort bayan
ak

"Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor"

28.03.2017 - 18:13, Güncelleme: 28.03.2017 - 18:13
 

"Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor"

SİVAS (AA) - Sivas Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" Projesi kapsamında Sivaslı şair-yazar Yusuf Bal, Şehit...

SİVAS (AA) - Sivas Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" Projesi kapsamında Sivaslı şair-yazar Yusuf Bal, Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesinde öğrencilerle buluştu. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, okulda düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Gül, Okul Müdürü Saffet Dağdelen, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Bal, söyleşide öğrencilere görsel ve deneysel şiir alanında bilgiler aktardı. Kendi yazdığı şiirler ve bu alanda yazılan önemli eserlerden örneklerle, görsel ve deneysel şiirin ne anlama geldiğini anlatan Bal, her görsel ve sanatsal örneğin şiir olamayacağından bahsederek, bir eserin şiir olabilmesi için okunabilmesi gerektiğini belirtti. Bal, söyleşide bazı şiirlerini de seslendirdi.Programda konuşan Altınsoy ise "Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" Projesinin önemine değindi. Proje kapsamında Sivaslı şair ve yazarların öğrencilerle bir araya gelerek yeni ufuklar açtığını belirten Altınsoy, öğrencilerin bu programlardan en iyi şekilde istifade etmelerini istedi. Öğrencilere mutlaka şiirle ilgilenmelerini ve şiir ezberlemelerini tavsiye eden Altınsoy, "Doktor da olsanız, milletvekili, vali, öğretmen de olsanız, 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' Dolayısıyla sanatla, edebiyatla ilginiz olsun." ifadesini kullandı. Konuşmasında Dünya Tiyatro Günü'ne de vurgu yapan Altınsoy, "Hayat bir tiyatro ve hepimiz verilen rolleri oynuyoruz. Önemli olan bu rolü güzel oynamaktır." dediAltınsoy daha sonra okuduğu şiirlerin devamını getiren ve ezberlediği şiiri okuyan öğrencileri ödüllendirdi.
SİVAS (AA) - Sivas Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" Projesi kapsamında Sivaslı şair-yazar Yusuf Bal, Şehit...

SİVAS (AA) - Sivas Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" Projesi kapsamında Sivaslı şair-yazar Yusuf Bal, Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesinde öğrencilerle buluştu.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, okulda düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Gül, Okul Müdürü Saffet Dağdelen, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bal, söyleşide öğrencilere görsel ve deneysel şiir alanında bilgiler aktardı. Kendi yazdığı şiirler ve bu alanda yazılan önemli eserlerden örneklerle, görsel ve deneysel şiirin ne anlama geldiğini anlatan Bal, her görsel ve sanatsal örneğin şiir olamayacağından bahsederek, bir eserin şiir olabilmesi için okunabilmesi gerektiğini belirtti. Bal, söyleşide bazı şiirlerini de seslendirdi.

Programda konuşan Altınsoy ise "Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" Projesinin önemine değindi. Proje kapsamında Sivaslı şair ve yazarların öğrencilerle bir araya gelerek yeni ufuklar açtığını belirten Altınsoy, öğrencilerin bu programlardan en iyi şekilde istifade etmelerini istedi.

Öğrencilere mutlaka şiirle ilgilenmelerini ve şiir ezberlemelerini tavsiye eden Altınsoy, "Doktor da olsanız, milletvekili, vali, öğretmen de olsanız, 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' Dolayısıyla sanatla, edebiyatla ilginiz olsun." ifadesini kullandı.

Konuşmasında Dünya Tiyatro Günü'ne de vurgu yapan Altınsoy, "Hayat bir tiyatro ve hepimiz verilen rolleri oynuyoruz. Önemli olan bu rolü güzel oynamaktır." dedi

Altınsoy daha sonra okuduğu şiirlerin devamını getiren ve ezberlediği şiiri okuyan öğrencileri ödüllendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.