pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas ve İlçelerde Bayram Namazı Vakitleri?

23.09.2015 - 18:48, Güncelleme: 23.09.2015 - 18:48
 

Sivas ve İlçelerde Bayram Namazı Vakitleri?

Bayram namazı kaçta? Sivas’ta bayram namazı kaçta kılınacak, Sivas ve 16 ilçesi için bayram namazı vakitlerini sizler için derledik..

Bayram namazı kaçta? Sivas’ta bayram namazı kaçta kılınacak, Sivas ve 16 ilçesi için bayram namazı vakitlerini sizler için derledik..Bayram Namazı nasıl kılınır ve Kurban Bayramı ile ilgili faydalı bilgiler…     Sivas ve İlçelerde Bayram Namazı Vakitleri:​ Merkez   07:00Akıncılar   06:55Altınyayla   07:01Divriği   06:56Doğanşar   06:58Gemerek   07:04Gölova   06:54Gürün   06:59Hafik   06:59İmranlı   06:56Kangal   06:58Koyulhisar   06:57Suşehri   06:56Şarkışla   07:02Yıldızeli   07:02Zara   06:57 BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?Bayram namazı bayramın ilk günü, güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır. Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir.İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhuekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır ki cemaat de aynısını yapar. Ardından imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ile âyetleri dinler. Ardından imamla birlikte rükû ve secde edilir.Ardından 2. rek’âta kalkılıp eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde edilerek namaz bitirilir.Sonra, imam minber’e çıkarak “Bayram hutbesi”ni okur. Hutbenin ardından dua edilir.
Bayram namazı kaçta? Sivas’ta bayram namazı kaçta kılınacak, Sivas ve 16 ilçesi için bayram namazı vakitlerini sizler için derledik..

Bayram namazı kaçta? Sivas’ta bayram namazı kaçta kılınacak, Sivas ve 16 ilçesi için bayram namazı vakitlerini sizler için derledik..

Bayram Namazı nasıl kılınır ve Kurban Bayramı ile ilgili faydalı bilgiler…

 

 

 

 

 

Sivas ve İlçelerde Bayram Namazı Vakitleri:​
 

Merkez   07:00
Akıncılar   06:55
Altınyayla   07:01
Divriği   06:56
Doğanşar   06:58
Gemerek   07:04
Gölova   06:54
Gürün   06:59
Hafik   06:59
İmranlı   06:56
Kangal   06:58
Koyulhisar   06:57
Suşehri   06:56
Şarkışla   07:02
Yıldızeli   07:02
Zara   06:57

 

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı bayramın ilk günü, güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır. Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir.

İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhuekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır ki cemaat de aynısını yapar. Ardından imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ile âyetleri dinler. Ardından imamla birlikte rükû ve secde edilir.

Ardından 2. rek’âta kalkılıp eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde edilerek namaz bitirilir.

Sonra, imam minber’e çıkarak “Bayram hutbesi”ni okur. Hutbenin ardından dua edilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.