pendik escort bayan
ak

Sivas Valisi Barut'tan Zafer Bayramı Mesajı

24.08.2015 - 13:18, Güncelleme: 24.08.2015 - 13:18
 

Sivas Valisi Barut'tan Zafer Bayramı Mesajı

Sivas Valisi Alim Barut, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Sivas Valisi Alim Barut, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Barut mesajında, “Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığı tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk Milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evladı, bir ordunun Başkomutanı olduğum için, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de önemini bu sözler ile ifade ettiği 30 Ağustos Zaferi, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve sonrasındaki Başkomutan Meydan Savaşı, 1071’den beri Anadolu’da yaşayan Türklerin, bu topraklar ve bağımsızlığı uğruna neleri göze alabileceğinin en önemli göstergesidir. Kurtuluş Savaşı’nın son aşaması olan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı, Atatürk öncülüğünde Anadolu’da başlatılan bağımsızlık hareketinin hedefine ulaştığını tüm dünyaya duyurmuş, Sevr düşü peşinde koşanlara da ülkemizle ilgili hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını göstermiştir. Bedeli ne olursa olsun esareti kabul etmeyen ve Önderine güvenen Yüce Türk Milletinin bu yaklaşımı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de milletine karşı beslediği sevgi, ileri görüşlülüğü, üstün askeri dehası, liderlik ve komutanlık yeteneği, 30 Ağustos Zaferi’nin tarihe altın harflerle yazılmasını sağlamıştır. Dünyada esaret altında yaşayan diğer milletlerinde bağımsızlık mücadelelerine örnek olan bu büyük zafer, kuşkusuz dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm vatandaşlarımızın Millet olma bilinciyle bütünleşerek, yurdumuza sahip çıkmalarının bir sonucudur. Geçmişte bağımsızlığımızı elde etmemize vesile olan bu tek vücut, gelecekte de ülkemizi daha müreffeh yarınlara taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 93. Yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Milletimize eşsiz zaferler kazandıran, tüm şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm Sivaslıların Zafer Bayramını kutluyorum. - Sivas
Sivas Valisi Alim Barut, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Sivas Valisi Alim Barut, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

 

Vali Barut mesajında, “Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığı tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk Milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evladı, bir ordunun Başkomutanı olduğum için, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de önemini bu sözler ile ifade ettiği 30 Ağustos Zaferi, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve sonrasındaki Başkomutan Meydan Savaşı, 1071’den beri Anadolu’da yaşayan Türklerin, bu topraklar ve bağımsızlığı uğruna neleri göze alabileceğinin en önemli göstergesidir.

 

Kurtuluş Savaşı’nın son aşaması olan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı, Atatürk öncülüğünde Anadolu’da başlatılan bağımsızlık hareketinin hedefine ulaştığını tüm dünyaya duyurmuş, Sevr düşü peşinde koşanlara da ülkemizle ilgili hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını göstermiştir.

 

Bedeli ne olursa olsun esareti kabul etmeyen ve Önderine güvenen Yüce Türk Milletinin bu yaklaşımı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de milletine karşı beslediği sevgi, ileri görüşlülüğü, üstün askeri dehası, liderlik ve komutanlık yeteneği, 30 Ağustos Zaferi’nin tarihe altın harflerle yazılmasını sağlamıştır.

 

Dünyada esaret altında yaşayan diğer milletlerinde bağımsızlık mücadelelerine örnek olan bu büyük zafer, kuşkusuz dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm vatandaşlarımızın Millet olma bilinciyle bütünleşerek, yurdumuza sahip çıkmalarının bir sonucudur. Geçmişte bağımsızlığımızı elde etmemize vesile olan bu tek vücut, gelecekte de ülkemizi daha müreffeh yarınlara taşıyacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 93. Yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Milletimize eşsiz zaferler kazandıran, tüm şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm Sivaslıların Zafer Bayramını kutluyorum. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.