pendik escort bayan
ak

Sivas Valiliği, evsizler için otel kiraladı

28.01.2016 - 15:30, Güncelleme: 28.01.2016 - 15:30
 

Sivas Valiliği, evsizler için otel kiraladı

SİVAS Valiliği tarafından 2012 yılında evsizler için başlatılan "Sıcak Yuvam Projesi" kapsamında, kentteki bir otel Kasım-Mayıs ayları arasında kiralanarak,...

SİVAS Valiliği tarafından 2012 yılında evsizler için başlatılan "Sıcak Yuvam Projesi" kapsamında, kentteki bir otel Kasım-Mayıs ayları arasında kiralanarak, bu güne kadar yaklaşık bin kişinin burada konaklaması sağlandı.Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012 yılında başlatılan, "Sıcak Yuvam Projesi" bu yıl da devam etti. Proje kapsamında park, bahçe, metruk bina ve otogarlarda kalan kişiler Valilik tarafından tespit edilerek Paşabey Mahallesi'nde kiralanan otele yerleştirildi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü kentte sıcak yatakla buluşan evsizler için otelin tüm imkanları da seferber edildi. Her yıl Kasım ayında başlayıp Mayıs ayında sona eren proje kapsamında, bugüne kadar yaklaşık bin kişinin ücretsiz olarak otelde konakladığı öğrenildi. Halen ise otelde 37 kişi konaklarken, bunların 27'sini mülteciler oluşturuyor."OTELDE KALANLARIN ÇOĞUNLUĞU MÜLTECİ"Proje hakkında bilgi veren Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yılmaz Yüzgüleç, "İsminden de anlaşılacağı gibi soğuk havalarda dışarıda kimse kalmasın, soğuktan kimse mağdur olmasın diye ihtiyaç sahibi ve kimsesizler için sıcak bir yuva hazırlıyoruz. Bu kapsamda hizmet alımı yapmış olduğumuz otelimizde ihtiyaç sahibi vatandaş ve ilimize gelmiş olan yabancı misafirlerimizin kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri karşılanmaktadır. Otogar, terminal yada her hangi bir kamusal alanda kalan vatandaş tespit edildiğinde belediye ya da emniyet görevlileri bizimle irtibata geçerek en kısa sürede dışarıda kalan kişinin soğuktan korunarak kış aylarında barınması sağlanmaktadır. Türk vatandaşları dışında ilimize gelen mülteciler ile geçici koruma kapsamındaki Suriyeli misafirler de kalıcı barınma imkanına kavuşturulana kadar otel hizmetlerimizden yararlanmaktadırlar" dedi.FOTOGRAFLI
SİVAS Valiliği tarafından 2012 yılında evsizler için başlatılan "Sıcak Yuvam Projesi" kapsamında, kentteki bir otel Kasım-Mayıs ayları arasında kiralanarak,...

SİVAS Valiliği tarafından 2012 yılında evsizler için başlatılan "Sıcak Yuvam Projesi" kapsamında, kentteki bir otel Kasım-Mayıs ayları arasında kiralanarak, bu güne kadar yaklaşık bin kişinin burada konaklaması sağlandı.

Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012 yılında başlatılan, "Sıcak Yuvam Projesi" bu yıl da devam etti. Proje kapsamında park, bahçe, metruk bina ve otogarlarda kalan kişiler Valilik tarafından tespit edilerek Paşabey Mahallesi'nde kiralanan otele yerleştirildi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü kentte sıcak yatakla buluşan evsizler için otelin tüm imkanları da seferber edildi. Her yıl Kasım ayında başlayıp Mayıs ayında sona eren proje kapsamında, bugüne kadar yaklaşık bin kişinin ücretsiz olarak otelde konakladığı öğrenildi. Halen ise otelde 37 kişi konaklarken, bunların 27'sini mülteciler oluşturuyor.

"OTELDE KALANLARIN ÇOĞUNLUĞU MÜLTECİ"

Proje hakkında bilgi veren Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yılmaz Yüzgüleç, "İsminden de anlaşılacağı gibi soğuk havalarda dışarıda kimse kalmasın, soğuktan kimse mağdur olmasın diye ihtiyaç sahibi ve kimsesizler için sıcak bir yuva hazırlıyoruz. Bu kapsamda hizmet alımı yapmış olduğumuz otelimizde ihtiyaç sahibi vatandaş ve ilimize gelmiş olan yabancı misafirlerimizin kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri karşılanmaktadır. Otogar, terminal yada her hangi bir kamusal alanda kalan vatandaş tespit edildiğinde belediye ya da emniyet görevlileri bizimle irtibata geçerek en kısa sürede dışarıda kalan kişinin soğuktan korunarak kış aylarında barınması sağlanmaktadır. Türk vatandaşları dışında ilimize gelen mülteciler ile geçici koruma kapsamındaki Suriyeli misafirler de kalıcı barınma imkanına kavuşturulana kadar otel hizmetlerimizden yararlanmaktadırlar" dedi.

FOTOGRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.