pendik escort bayan
ak

Sivas Unesco'ya "Yaratıcı Şehir" Olarak Başvuracak

28.03.2017 - 14:58, Güncelleme: 28.03.2017 - 14:58
 

Sivas Unesco'ya "Yaratıcı Şehir" Olarak Başvuracak

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ortak bir çalışmaya imza atarak şehrin tanıtımı ve dünya kültür mirası içinde...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ortak bir çalışmaya imza atarak şehrin tanıtımı ve dünya kültür mirası içinde yer alması amacıyla UNESCO’nun "Yaratıcı Şehir Ağı"na başvuracak. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sivas ORAN Koordinatörü Sinan Dündar, Uzman Yunus Emre Şeker ile Sivas Belediyesi AB Koordinasyon Merkezi’nden Sorumlu Ahmet Turan, Bozpolat Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. Projeye güzel bir plan dahilinde hazırlanan sunumla başvuru yapılması gerektiğini belirten Aydın, "Bunun için yeterli süre var. Sivas Belediyesi olarak yapmamız gereken ne varsa her şeyi yapmaya hazırız." ifadesini kullandı. Proje Uzmanı Yunus Emre Şeker ise yaratıcı şehir ağı konusunda Aydın'ı bilgilendirerek, "Sivas tarihsel olarak kültürel değerlerin varlığı ile ön plana çıkmış bir şehir. Bu nokta da Sivas, hem birikmiş halk kültürü hem de enstrüman yapım ve yaygın icar teknikleri ile Türkiye'de akla halk müziği değince ilk gelen şehirdir. Sivas’ın bu ağa dahil olması müzik alanında sahip olduğu özgün değeri uluslararası platforma taşıması ve turizm potansiyelini artırması adına önemli." açıklamasında bulundu. Şeker, 2004 yılında başlatılan yaratıcı şehir ağının, çeşitli bölgelerden şehirler tarihi ve kültürel geçmişleri ile çeşitli kültür aktörlerini bir arada bulunduran dinamik yapılarıyla yaratıcılığın yeni boyutlarını üretmeyi hedeflediğini belirtti. Programın yerelde yürütülen kültürel endüstrilerin yaratıcı, ekonomik, sosyal potansiyelini geliştirmeyi amaçladığını ve bu sebeple UNESCO'nun kültürel çeşitlilik ideallerini desteklediğin aktaran Şeker, yaratıcı şehirler ağında 54 ülkeden 116 üye bulunduğunu Türkiye'de ise sadece gastronomi dalında Gaziantep'in yer aldığını ifade etti.
SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ortak bir çalışmaya imza atarak şehrin tanıtımı ve dünya kültür mirası içinde...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ortak bir çalışmaya imza atarak şehrin tanıtımı ve dünya kültür mirası içinde yer alması amacıyla UNESCO’nun "Yaratıcı Şehir Ağı"na başvuracak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sivas ORAN Koordinatörü Sinan Dündar, Uzman Yunus Emre Şeker ile Sivas Belediyesi AB Koordinasyon Merkezi’nden Sorumlu Ahmet Turan, Bozpolat Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Projeye güzel bir plan dahilinde hazırlanan sunumla başvuru yapılması gerektiğini belirten Aydın, "Bunun için yeterli süre var. Sivas Belediyesi olarak yapmamız gereken ne varsa her şeyi yapmaya hazırız." ifadesini kullandı.

Proje Uzmanı Yunus Emre Şeker ise yaratıcı şehir ağı konusunda Aydın'ı bilgilendirerek, "Sivas tarihsel olarak kültürel değerlerin varlığı ile ön plana çıkmış bir şehir. Bu nokta da Sivas, hem birikmiş halk kültürü hem de enstrüman yapım ve yaygın icar teknikleri ile Türkiye'de akla halk müziği değince ilk gelen şehirdir. Sivas’ın bu ağa dahil olması müzik alanında sahip olduğu özgün değeri uluslararası platforma taşıması ve turizm potansiyelini artırması adına önemli." açıklamasında bulundu.

Şeker, 2004 yılında başlatılan yaratıcı şehir ağının, çeşitli bölgelerden şehirler tarihi ve kültürel geçmişleri ile çeşitli kültür aktörlerini bir arada bulunduran dinamik yapılarıyla yaratıcılığın yeni boyutlarını üretmeyi hedeflediğini belirtti.

Programın yerelde yürütülen kültürel endüstrilerin yaratıcı, ekonomik, sosyal potansiyelini geliştirmeyi amaçladığını ve bu sebeple UNESCO'nun kültürel çeşitlilik ideallerini desteklediğin aktaran Şeker, yaratıcı şehirler ağında 54 ülkeden 116 üye bulunduğunu Türkiye'de ise sadece gastronomi dalında Gaziantep'in yer aldığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.