pendik escort bayan
ak

Sivas Sgk, İşverenlerden 40 Milyon Liraya Yakın Alacağını İstedi

Spor 18.10.2017 - 19:58, Güncelleme: 18.10.2017 - 19:58
 

Sivas Sgk, İşverenlerden 40 Milyon Liraya Yakın Alacağını İstedi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sivas İl Müdürü Kadir Boztepe, ertelenen sigorta primlerinden doğan 39 milyon 807 bin liralık alacaklarını istedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sivas İl Müdürü Kadir Boztepe, ertelenen sigorta primlerinden doğan 39 milyon 807 bin liralık alacaklarını istedi. SGK İl Müdürü Kadir Boztepe, makamında düzenlediği basın toplantısında 2016 yılı Aralık ve 2017 yılı Ocak-Şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesinin, kanun ile 2017 Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelendiğini hatırlattı. Sivas'ta ertelenen sigorta primlerinin 2016 Aralık ayından 13 milyon 29 bin lira, 2017 Ocak ayından 13 milyon 396 bin lira, Şubat ayından ise 13 milyon 381 bin lira olmak üzere toplam 39 milyon 807 bin lira alacaklarının olduğunu kaydeden Boztepe şöyle konuştuErtelenen sigorta primlerinin ilk ve 7020 sayılı yapılandırmanın ikinci taksit ödeme süresi gelmiştir. Bu nedenle, 2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primleri ile 7020 sayılı yapılandırma taksitinin 2017 yılı Ekim ayının sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. İşverenlerimizin başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödemesine bağlıdır. Ayrıca süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, işverenlerimizin hali hazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları ve bu haklarının devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödeme süresi gelmiştir. DHA
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sivas İl Müdürü Kadir Boztepe, ertelenen sigorta primlerinden doğan 39 milyon 807 bin liralık alacaklarını istedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sivas İl Müdürü Kadir Boztepe, ertelenen sigorta primlerinden doğan 39 milyon 807 bin liralık alacaklarını istedi. SGK İl Müdürü Kadir Boztepe, makamında düzenlediği basın toplantısında 2016 yılı Aralık ve 2017 yılı Ocak-Şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesinin, kanun ile 2017 Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelendiğini hatırlattı. Sivas'ta ertelenen sigorta primlerinin 2016 Aralık ayından 13 milyon 29 bin lira, 2017 Ocak ayından 13 milyon 396 bin lira, Şubat ayından ise 13 milyon 381 bin lira olmak üzere toplam 39 milyon 807 bin lira alacaklarının olduğunu kaydeden Boztepe şöyle konuştu

Ertelenen sigorta primlerinin ilk ve 7020 sayılı yapılandırmanın ikinci taksit ödeme süresi gelmiştir. Bu nedenle, 2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primleri ile 7020 sayılı yapılandırma taksitinin 2017 yılı Ekim ayının sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. İşverenlerimizin başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödemesine bağlıdır. Ayrıca süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, işverenlerimizin hali hazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları ve bu haklarının devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödeme süresi gelmiştir.

 

DHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.