pendik escort bayan
ak

Sivas protokolü, engellilerle maç yaptı

Siyaset 03.12.2018 - 13:58, Güncelleme: 03.12.2018 - 13:58
 

Sivas protokolü, engellilerle maç yaptı

SİVAS'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde il protokol mensupları ile çeşitli engelli gruplarından oluşan bireyler halı saha futbol maçında bir araya...

SİVAS'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde il protokol mensupları ile çeşitli engelli gruplarından oluşan bireyler halı saha futbol maçında bir araya geldi.Özel gereksinimli bireylerin toplumda etkinliğinin arttırılmasına, mevcut imkân ve fırsatlardan eşit bir şekilde yararlanmalarına ve her anlamda aramızda "var" olduklarının vurgulanmasına dikkat çekmek için protokol karması ile engelliler karması maçı kıyasıya ve heyecanın üst düzey olduğu pozisyonlara sahne oldu.Vali Salih Ayhan, engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, "Mevcut sosyal haklarını daha da iyileştirmek istiyoruz. İnsanlar fiziki anlamda engelli değildir, önemli olan zihinsel engelleri ortadan kaldırmaktır. Engelli vatandaşlarımız hepimize olduğu gibi idareci ve yöneticilerimize de emanettir. Onların üzüntülerini paylaşacağız, sevinçlerine ortak olacağız" dedi.Hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek, her sağlıklı bireyin de birer engelli adayı olduğu bilincinde olmamız gerektiğini vurgulayan Ayhan, "Kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve Sivas Valiliği olarak bizler de, Sivas'ı her alanda olduğu gibi "Engelli Dostu Şehir" olma noktasında da ulusal ve uluslararası düzeyde hak ettiği konuma taşıma azim ve kararlılığımızı devam ettirmekteyiz. Bu akşam burada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün organize ettiği, "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" isimli sosyal proje arkadaşlarımızın bu gayretinin somut bir örneğidir. Yine bu tür sosyal ve sportif etkinliklerde bir araya geleceğiz. Onların yüreğine dokunacağız" dedi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde il protokol mensupları ile çeşitli engelli gruplarından oluşan bireyler halı saha futbol maçında bir araya...

SİVAS'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde il protokol mensupları ile çeşitli engelli gruplarından oluşan bireyler halı saha futbol maçında bir araya geldi.

Özel gereksinimli bireylerin toplumda etkinliğinin arttırılmasına, mevcut imkân ve fırsatlardan eşit bir şekilde yararlanmalarına ve her anlamda aramızda "var" olduklarının vurgulanmasına dikkat çekmek için protokol karması ile engelliler karması maçı kıyasıya ve heyecanın üst düzey olduğu pozisyonlara sahne oldu.

Vali Salih Ayhan, engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, "Mevcut sosyal haklarını daha da iyileştirmek istiyoruz. İnsanlar fiziki anlamda engelli değildir, önemli olan zihinsel engelleri ortadan kaldırmaktır. Engelli vatandaşlarımız hepimize olduğu gibi idareci ve yöneticilerimize de emanettir. Onların üzüntülerini paylaşacağız, sevinçlerine ortak olacağız" dedi.

Hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek, her sağlıklı bireyin de birer engelli adayı olduğu bilincinde olmamız gerektiğini vurgulayan Ayhan, "Kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve Sivas Valiliği olarak bizler de, Sivas'ı her alanda olduğu gibi "Engelli Dostu Şehir" olma noktasında da ulusal ve uluslararası düzeyde hak ettiği konuma taşıma azim ve kararlılığımızı devam ettirmekteyiz. Bu akşam burada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün organize ettiği, "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" isimli sosyal proje arkadaşlarımızın bu gayretinin somut bir örneğidir. Yine bu tür sosyal ve sportif etkinliklerde bir araya geleceğiz. Onların yüreğine dokunacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Sivas protokolü, engellilerle maç yaptı

Sivas protokolü, engellilerle maç yaptı

Sivas protokolü, engellilerle maç yaptı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.