pendik escort bayan
ak

Sivas Heyeti Köşk\'e Çıktı!

Kültür-Sanat 20.11.2013 - 17:26, Güncelleme: 20.11.2013 - 17:26
 

Sivas Heyeti Köşk\'e Çıktı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin Sivas’ta açacağı fakülteler için Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) vereceği karar bekleniyor.

Kararın olumlu yönde çıkması için çalışmaların sürdüren Sivas heyeti Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Mustafa İsen’i Çankaya Köşkünde ziyaret etti. TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım’ın başkanlığındaki heyete Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Kent Konsey Başkanı Mustafa Haste ile Türk Ocakları Şube Başkanı Ertuğrul Kuşderci katıldı. Yapılan görüşmede Sivas heyetine yakın ilgi gösteren Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, oylamada olumlu yönde oy kullanacağı bildirdi. Heyet daha önce de YÖK Başkanı Gökhan Çetinsayay’yı ziyaret ederek, Sivas’ın medreseler şehrinden üniversiteler kentine dönüşmesi için büyük önem taşıyan TOBB ETÜ için destek istemişti. Olumlu geçen görüşmede kararın Sivas ve Türkiye için de örnek teşkil edeceği kaydedilmişti. 21 üyeden oluşan YÖK Genel Kurulunun olumlu yönde karar vermesi için Kent Konseyi Başkanı Mustafa Haste de, üyelere bir mektup göndererek, Sivaslıların TOBB ETÜ için kenetlendiklerini ve Sivas’ın gelişmesi için büyük önem taşıdığını ifade etmişti. YÖK Genel Kurulu’nun önümüzdeki günler içerisinde toplanarak, karar vermesi bekleniyor. Öte yandan TOBB tarafından yapılacak olan fakülteler ile ilgili olarak protokol devlet töreniyle 4 Eylül 2012 tarihinde STSO’da imzalanmıştı. YÖK’ten çıkacak olumlu kararın ardından TOBB ETÜ Sivas Fuar alanında yapılacak çalışmalardan sonra hizmete açılacak. sivas haber
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin Sivas’ta açacağı fakülteler için Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) vereceği karar bekleniyor.

Kararın olumlu yönde çıkması için çalışmaların sürdüren Sivas heyeti Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Mustafa İsen’i Çankaya Köşkünde ziyaret etti.


TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım’ın başkanlığındaki heyete Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Kent Konsey Başkanı Mustafa Haste ile Türk Ocakları Şube Başkanı Ertuğrul Kuşderci katıldı. Yapılan görüşmede Sivas heyetine yakın ilgi gösteren Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, oylamada olumlu yönde oy kullanacağı bildirdi.

Heyet daha önce de YÖK Başkanı Gökhan Çetinsayay’yı ziyaret ederek, Sivas’ın medreseler şehrinden üniversiteler kentine dönüşmesi için büyük önem taşıyan TOBB ETÜ için destek istemişti. Olumlu geçen görüşmede kararın Sivas ve Türkiye için de örnek teşkil edeceği kaydedilmişti.


21 üyeden oluşan YÖK Genel Kurulunun olumlu yönde karar vermesi için Kent Konseyi Başkanı Mustafa Haste de, üyelere bir mektup göndererek, Sivaslıların TOBB ETÜ için kenetlendiklerini ve Sivas’ın gelişmesi için büyük önem taşıdığını ifade etmişti.

YÖK Genel Kurulu’nun önümüzdeki günler içerisinde toplanarak, karar vermesi bekleniyor.

Öte yandan TOBB tarafından yapılacak olan fakülteler ile ilgili olarak protokol devlet töreniyle 4 Eylül 2012 tarihinde STSO’da imzalanmıştı. YÖK’ten çıkacak olumlu kararın ardından TOBB ETÜ Sivas Fuar alanında yapılacak çalışmalardan sonra hizmete açılacak. sivas haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.