pendik escort bayan
ak

Sivas Eğitim Bir Sen Kongresi Mahkeme Kararıyla İptal Oldu

Kültür-Sanat 24.05.2017 - 11:08, Güncelleme: 24.05.2017 - 11:08
 

Sivas Eğitim Bir Sen Kongresi Mahkeme Kararıyla İptal Oldu

2014 Yılında yapılan olağan kongre ile Sivas 1 Nolu Şube başkanı olan İlhan KARAKOÇ, 1 yıl sonra olağanüstü bir kongre ile şube başkanlığından olmuştu. İlhan Karakoç başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

2014 Yılında yapılan olağan kongre ile Sivas 1 Nolu Şube başkanı olan İlhan KARAKOÇ, 1 yıl sonra olağanüstü bir kongre ile şube başkanlığından olmuştu. İlhan Karakoç başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Ankara İş mahkemesinde olağanüstü kongrenin yeterli hukuki zemine sahip olmadığını gerekçe göstererek 3 yıl önce yapılan kongreyi iptal etti.Üst mahkemenin kararndan sonra Eski Başkan İlhan Karakoç sendika başkanlığı koltuğuna yeniden oturdu.KARAKOÇ, şahsi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.İşte  o açıklama;Aziz Dostlar, Sendikamızın Çok Kıymetli Üyeleri2014 Eğitim-Bir-Sen Olağan Kongresinde delegemizin hür iradesi ve teveccühü ile yönetim görevi şahsıma ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma tevdi edilmişti. Haklı ,geçerli ve hukuka uygun hiçbir sebep olmamasına rağmen yaklaşık bir yıl gibi kısa bir süre sonra olağanüstü kongre süreci işletildi. Bunun doğru bir yöntem olmadığını bu süreç işletilse bile seçim sonucu ne olursa olsun bu süreçle ilgili haksız yaklaşımları hukuki yönden dava edeceğimizi ve konuyu yargıya taşıyacağımızı ifade etmiştik.Demokrasi anlayışına ters düşen bu yanlış yaklaşım nihayetinde 31.İş Mahkemesinin verdiği kararı Yargıtay'ın onaması ile sonuçlandırılmış ve iç hukuk yolları sona erdirilmiştir.Müminler kardeştir ilkesinden hareketle tüm camiayı kucaklayıp sendikal formata yeniden dönmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.Hakkı adaleti gözeten ve haksızlığa boyun eğmeyen anlayış içerisinde olacağız.Bizim buradaki mücadelemiz kuru bir başkanlık mücadelesi asla değildi. Bilakis çok kıymetli delegasyonun olağan kongredeki iradesine yapılan saygısızlığa dur demek içindi. Gün birlik günüdür. Birlikte olacağız, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Kimseyle düne dair bir hesaplaşma, kin gütme, intikam alma gibi bir duygu içinde asla değiliz, olamayız. Hz Yusuf’un kardeşlerine dediği gibi “Size bugün hiçbir başa kakma ve ayıplama yok” . Biz dün olduğu gibi inşallah hiçbir ayrım yapmadan bütün üyelerimizi bütün eğitim camiasını kucaklayacağız.Kıymetli kardeşlerim dualarınızı bekliyorum.Bu kararın öncelikle sendikamıza,şehrimize hayırlar getirmesini arzu ediyorum. Selam ve Saygılarımla....
2014 Yılında yapılan olağan kongre ile Sivas 1 Nolu Şube başkanı olan İlhan KARAKOÇ, 1 yıl sonra olağanüstü bir kongre ile şube başkanlığından olmuştu. İlhan Karakoç başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

2014 Yılında yapılan olağan kongre ile Sivas 1 Nolu Şube başkanı olan İlhan KARAKOÇ, 1 yıl sonra olağanüstü bir kongre ile şube başkanlığından olmuştu. İlhan Karakoç başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

 

Ankara İş mahkemesinde olağanüstü kongrenin yeterli hukuki zemine sahip olmadığını gerekçe göstererek 3 yıl önce yapılan kongreyi iptal etti.

Üst mahkemenin kararndan sonra Eski Başkan İlhan Karakoç sendika başkanlığı koltuğuna yeniden oturdu.

KARAKOÇ, şahsi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

İşte  o açıklama;

Aziz Dostlar, 
Sendikamızın Çok Kıymetli Üyeleri
2014 Eğitim-Bir-Sen Olağan Kongresinde delegemizin hür iradesi ve teveccühü ile yönetim görevi şahsıma ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma tevdi edilmişti. Haklı ,geçerli ve hukuka uygun hiçbir sebep olmamasına rağmen yaklaşık bir yıl gibi kısa bir süre sonra olağanüstü kongre süreci işletildi. Bunun doğru bir yöntem olmadığını bu süreç işletilse bile seçim sonucu ne olursa olsun bu süreçle ilgili haksız yaklaşımları hukuki yönden dava edeceğimizi ve konuyu yargıya taşıyacağımızı ifade etmiştik.Demokrasi anlayışına ters düşen bu yanlış yaklaşım nihayetinde 31.İş Mahkemesinin verdiği kararı Yargıtay'ın onaması ile sonuçlandırılmış ve iç hukuk yolları sona erdirilmiştir.
Müminler kardeştir ilkesinden hareketle tüm camiayı kucaklayıp sendikal formata yeniden dönmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.Hakkı adaleti gözeten ve haksızlığa boyun eğmeyen anlayış içerisinde olacağız.


Bizim buradaki mücadelemiz kuru bir başkanlık mücadelesi asla değildi. Bilakis çok kıymetli delegasyonun olağan kongredeki iradesine yapılan saygısızlığa dur demek içindi. 
Gün birlik günüdür. Birlikte olacağız, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Kimseyle düne dair bir hesaplaşma, kin gütme, intikam alma gibi bir duygu içinde asla değiliz, olamayız. Hz Yusuf’un kardeşlerine dediği gibi “Size bugün hiçbir başa kakma ve ayıplama yok” . Biz dün olduğu gibi inşallah hiçbir ayrım yapmadan bütün üyelerimizi bütün eğitim camiasını kucaklayacağız.
Kıymetli kardeşlerim dualarınızı bekliyorum.Bu kararın öncelikle sendikamıza,şehrimize hayırlar getirmesini arzu ediyorum. Selam ve Saygılarımla....

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.