pendik escort bayan
ak

Sivas Demokrasi Platformu'ndan Mursal'a destek

Siyaset 18.09.2018 - 14:23, Güncelleme: 18.09.2018 - 14:23
 

Sivas Demokrasi Platformu'ndan Mursal'a destek

SİVAS Demokrasi Platformu üyeleri Divriği'ye bağlı Mursal köyünde siyanürle altın aranacağı iddialarına tepki göstedi.

SİVAS Demokrasi Platformu üyeleri Divriği'ye bağlı Mursal köyünde siyanürle altın aranacağı iddialarına tepki göstedi.Hacı Bektaş Vakfı Sivas Şube Başkanı Gülümser Altuntaş, Halk Evleri binasında basın toplantısı düzenledi. Sivas Demokrasi Platformu üyelerinin de katıldığı toplantıda platform adına açıklama yapan Altuntaş, Divriği'ye bağlı Mursal köyünde bölge halkının istememesine rağmen altın aranmasına tepki gösterdi. Altuntaş "Ülkemizin coğrafi konumu itibari ile yeraltı ve yerüstü zenginlikleri açısından büyük bir birikime sahip olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Cumhuriyetin kurulması ile birlikte demirinden kömürüne bakırına birçok cevher kamu iktisadi teşekkülleri adı altında bu ülke değerlerine değerler katarken ülkede ki istihdamın sağlanmasına da önemli katkılar sunmuştur. Ne yazık ki 1980'li yıllardan günümüze izlenen neo-liberal politikalar sonucu derelerimiz, ormanlarımız, zeytinliklerimiz uluslararası şirketler tarafından tarumar edilerek adeta yağmalanmaktadır. Son yıllarda ilimize bağlı bazı ilçelerde de aynı duruma tanıklık etmek bizi fazlası ile tedirgin etmektedir. Kangal Çetinkaya'ya bağlı Bakırtepe bölgesinde yaşayan insanların tüm itirazlarına rağmen halkın kutsal değerlerini hiçe sayan şirketler tüm hızı ile talanlarına devam etmektedir. Yine Divriği'ye bağlı Mursal köyünde bölge halkının tepkilerine rağmen söz konusu yağmacı şirketler aynı yıkımı ve tahribatı yaşatmaktadırlar. Kangal Yılanlı Dağı'nda doğal yaşamın yoğun olduğu bu bölgede halkın tüm itirazlarına rağmen mermer ocakları açmak için şirketler kanun-nizam tanımayarak talanın peşine düşmüşlerdir. Tüm bu yaşananlar gösteriyor ki gözünü para hırsı bürüyen talancı şirketlerin gözleri Anadolu'nun güzelim kentlerine dikilerek büyük bir hırsla her yeri talan etmeye çalışmaktadırlar. Hemen gözümüzün önünde gelişen yöre halkının itirazlarına rağmen doğamızı talan etmek isteyen bu anlayışa karşı Sivas Demokrasi Platformu bileşenleri olarak ne siyanürcü şirketleri ne de doğamızı tahrip eden rantçıları bu topraklarda görmek istemiyoruz" dedi. FOTOĞRAFLI
SİVAS Demokrasi Platformu üyeleri Divriği'ye bağlı Mursal köyünde siyanürle altın aranacağı iddialarına tepki göstedi.

SİVAS Demokrasi Platformu üyeleri Divriği'ye bağlı Mursal köyünde siyanürle altın aranacağı iddialarına tepki göstedi.

Hacı Bektaş Vakfı Sivas Şube Başkanı Gülümser Altuntaş, Halk Evleri binasında basın toplantısı düzenledi. Sivas Demokrasi Platformu üyelerinin de katıldığı toplantıda platform adına açıklama yapan Altuntaş, Divriği'ye bağlı Mursal köyünde bölge halkının istememesine rağmen altın aranmasına tepki gösterdi. Altuntaş "Ülkemizin coğrafi konumu itibari ile yeraltı ve yerüstü zenginlikleri açısından büyük bir birikime sahip olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Cumhuriyetin kurulması ile birlikte demirinden kömürüne bakırına birçok cevher kamu iktisadi teşekkülleri adı altında bu ülke değerlerine değerler katarken ülkede ki istihdamın sağlanmasına da önemli katkılar sunmuştur. Ne yazık ki 1980'li yıllardan günümüze izlenen neo-liberal politikalar sonucu derelerimiz, ormanlarımız, zeytinliklerimiz uluslararası şirketler tarafından tarumar edilerek adeta yağmalanmaktadır. Son yıllarda ilimize bağlı bazı ilçelerde de aynı duruma tanıklık etmek bizi fazlası ile tedirgin etmektedir. Kangal Çetinkaya'ya bağlı Bakırtepe bölgesinde yaşayan insanların tüm itirazlarına rağmen halkın kutsal değerlerini hiçe sayan şirketler tüm hızı ile talanlarına devam etmektedir. Yine Divriği'ye bağlı Mursal köyünde bölge halkının tepkilerine rağmen söz konusu yağmacı şirketler aynı yıkımı ve tahribatı yaşatmaktadırlar. Kangal Yılanlı Dağı'nda doğal yaşamın yoğun olduğu bu bölgede halkın tüm itirazlarına rağmen mermer ocakları açmak için şirketler kanun-nizam tanımayarak talanın peşine düşmüşlerdir. Tüm bu yaşananlar gösteriyor ki gözünü para hırsı bürüyen talancı şirketlerin gözleri Anadolu'nun güzelim kentlerine dikilerek büyük bir hırsla her yeri talan etmeye çalışmaktadırlar. Hemen gözümüzün önünde gelişen yöre halkının itirazlarına rağmen doğamızı talan etmek isteyen bu anlayışa karşı Sivas Demokrasi Platformu bileşenleri olarak ne siyanürcü şirketleri ne de doğamızı tahrip eden rantçıları bu topraklarda görmek istemiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Sivas Demokrasi Platformu'ndan Mursal'a destek

Sivas Demokrasi Platformu'ndan Mursal'a destek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.