pendik escort bayan
ak

Sivas 2018 Yılı Sonunda Yüksek Hızlı Trene Kavuşacak

25.02.2017 - 15:52, Güncelleme: 25.02.2017 - 15:52
 

Sivas 2018 Yılı Sonunda Yüksek Hızlı Trene Kavuşacak

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, "Ankara-Sivas arasında yaklaşık 62 kilometre tünelden oluşan önemli bir imalat söz konusu. Bu imalatların genelinde yüzde 55 ilerleme sağlandı.

AA - TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, "Ankara-Sivas arasında yaklaşık 62 kilometre tünelden oluşan önemli bir imalat söz konusu. Bu imalatların genelinde yüzde 55 ilerleme sağlandı. Özellikle Yerköy-Sivas bölümü daha önde gittiği için buranın üst yapısına bu yıl başlayacağız. İnşallah, 2018'in sonunda testleri bitirip işletmeye almayı hedefliyoruz." dedi.Apaydın, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ'de (TÜDEMSAŞ) incelemelerde bulunmak için geldiği Sivas'ta, AA muhabirine, Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.Kayaş'tan Sivas'a kadar olan YHT'nin altyapı çalışmalarının son hızla devam ettiğini aktaran Apaydın, bir ay içinde Yerköy-Sivas hattının üst yapı elektromekanik kısmının ihalesinin yapılıp işe başlanmasının planlandığını söyledi. Apaydın, "İnşallah, bu süre zarfında çok önemli aşamalar kaydedildi. Ankara-Sivas arasında yaklaşık 62 kilometre tünelden oluşan önemli bir imalat söz konusu. Bu imalatların genelinde yüzde 55 ilerleme sağlandı. Özellikle Yerköy-Sivas bölümü daha önde gittiği için buranın üst yapısına bu yıl başlayacağız. İnşallah, 2018'in sonunda testleri bitirip işletmeye almayı hedefliyoruz." diye konuştu.Ankara-Sivas arasının konvansiyonel trenle yaklaşık 10 saat sürdüğünü hatırlatan Apaydın, şunları kaydetti: "Ankara- Sivas arası hızlı trenle 2 saate düşecek. Tabi bu sadece Ankara-Sivas bağlantısı değil, aynı zamanda İstanbul ile de bağlantılı. Dolayısıyla da İstanbul-Sivas arası da 5 saate düşecek. Aynı zamanda Konya, İzmir, Bursa bağlantısı var. Sivas'tan sonra da Erzincan, Kars'a kadar olan güzergahımız da aynı şekilde bağlanmış olacak. Sivas, yüksek hızlı trende bir merkez olacak. Hem doğuda hem batıda bütün arterlere bağlantısı olmuş olacak."Kayseri'deki hızlı tren çalışmalarıApaydın, Yerköy'den Kayseri'ye yaklaşık 142 kilometrelik yeni bir yüksek hızlı tren hattının da şu anda projelendirildiğini belirterek, "Hedefimiz bu projemizi de yılın ortasında tamamlamak. Şu anda koridorlarımız belli oldu, sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Yıl sonu itibarıyla projemiz çıktıktan sonra yılın 2. yarısında hedefimiz yapım ihalesine çıkıp onu da inşallah bu yıl sonunda imalata başlamak." ifadelerini kullandı.Sivas'a kurulacak lojistik köy projesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Apaydın, Sivas'ın lojistik merkez olarak yatırım programlarında olduğunu aktardı.Apaydın, projeyle ilgili yer seçiminin de tamamlandığını dile getirerek, "Mart ayının ikinci yarısında sondaj çalışmalarımız başlayacak. Bu yılın 2. yarısında proje çalışmalarını bitirip yapım ihalesine çıkacağız. Hedefimiz yıl sonu itibarıyla yapımına başlamak." dedi.
TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, "Ankara-Sivas arasında yaklaşık 62 kilometre tünelden oluşan önemli bir imalat söz konusu. Bu imalatların genelinde yüzde 55 ilerleme sağlandı.

AA - TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, "Ankara-Sivas arasında yaklaşık 62 kilometre tünelden oluşan önemli bir imalat söz konusu. Bu imalatların genelinde yüzde 55 ilerleme sağlandı. Özellikle Yerköy-Sivas bölümü daha önde gittiği için buranın üst yapısına bu yıl başlayacağız. İnşallah, 2018'in sonunda testleri bitirip işletmeye almayı hedefliyoruz." dedi.

Apaydın, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ'de (TÜDEMSAŞ) incelemelerde bulunmak için geldiği Sivas'ta, AA muhabirine, Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kayaş'tan Sivas'a kadar olan YHT'nin altyapı çalışmalarının son hızla devam ettiğini aktaran Apaydın, bir ay içinde Yerköy-Sivas hattının üst yapı elektromekanik kısmının ihalesinin yapılıp işe başlanmasının planlandığını söyledi. Apaydın, "İnşallah, bu süre zarfında çok önemli aşamalar kaydedildi. Ankara-Sivas arasında yaklaşık 62 kilometre tünelden oluşan önemli bir imalat söz konusu. Bu imalatların genelinde yüzde 55 ilerleme sağlandı. Özellikle Yerköy-Sivas bölümü daha önde gittiği için buranın üst yapısına bu yıl başlayacağız. İnşallah, 2018'in sonunda testleri bitirip işletmeye almayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Ankara-Sivas arasının konvansiyonel trenle yaklaşık 10 saat sürdüğünü hatırlatan Apaydın, şunları kaydetti:

"Ankara- Sivas arası hızlı trenle 2 saate düşecek. Tabi bu sadece Ankara-Sivas bağlantısı değil, aynı zamanda İstanbul ile de bağlantılı. Dolayısıyla da İstanbul-Sivas arası da 5 saate düşecek. Aynı zamanda Konya, İzmir, Bursa bağlantısı var. Sivas'tan sonra da Erzincan, Kars'a kadar olan güzergahımız da aynı şekilde bağlanmış olacak. Sivas, yüksek hızlı trende bir merkez olacak. Hem doğuda hem batıda bütün arterlere bağlantısı olmuş olacak."

Kayseri'deki hızlı tren çalışmaları

Apaydın, Yerköy'den Kayseri'ye yaklaşık 142 kilometrelik yeni bir yüksek hızlı tren hattının da şu anda projelendirildiğini belirterek, "Hedefimiz bu projemizi de yılın ortasında tamamlamak. Şu anda koridorlarımız belli oldu, sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Yıl sonu itibarıyla projemiz çıktıktan sonra yılın 2. yarısında hedefimiz yapım ihalesine çıkıp onu da inşallah bu yıl sonunda imalata başlamak." ifadelerini kullandı.

Sivas'a kurulacak lojistik köy projesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Apaydın, Sivas'ın lojistik merkez olarak yatırım programlarında olduğunu aktardı.

Apaydın, projeyle ilgili yer seçiminin de tamamlandığını dile getirerek, "Mart ayının ikinci yarısında sondaj çalışmalarımız başlayacak. Bu yılın 2. yarısında proje çalışmalarını bitirip yapım ihalesine çıkacağız. Hedefimiz yıl sonu itibarıyla yapımına başlamak." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.