pendik escort bayan
ak

Şırnak'ta 1 Yüzbaşı Şehit Oldu

22.08.2015 - 16:44, Güncelleme: 22.08.2015 - 16:44
 

Şırnak'ta 1 Yüzbaşı Şehit Oldu

Beytüşşebap Ayvalık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda 1 yüzbaşı şehit oldu.

Saldırıda yaralanan 2 uzman çavuşun ise Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavileri sürüyor. Beytüşşebap İlçesi'ne yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Ayvalık Köyü'ndeki jandarma karakoluna dün gece saat 21.30 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve ağır silahlarla 3 koldan ateş açıldı. Saldırıda biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı. Karakolda nöbet tutan askerlerin PKK'lılara karşılık vermesi üzerine yoğun ateş altında kalan PKK'lılar, geldikleri derin vadilere doğru kaçtı. Teröristlerin kaçtığı bölgeye, Ayvalık Jandarma Karkolu'ndaki birlik tarafından top atışı yapıldı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan taarruz helikopterleri de PKK'lıların kaçtığı bölgeyi yoğun ateş altına aldı. Çatışma bittikten sonra helikopter ile Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden durumu ağır olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan doktorların tüm müdahalelerine rağmen gece 02:00 sıralarında şehit oldu. Yaralı 2 uzman çavuşun Asker Hastanesi'ndeki tedavileri devam ediyor. Bölgede hava destekli operasyon sürüyor. OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜPKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 30 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki babasının evine ateş düştü. Dün 21.30 sıralarında terör örgütü üyelerinin açtığı taciz ateşinde yaralanan 3 askerden Yüzbaşı Ali Alkan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Yüzbaşı Alkan'ın şehit haberi, Osmaniye'de Fatih Mahallesi 3026 sokakta kızı Filiz Günbaran'ın yanında kalan babası 60 yaşındaki Hasan Kalkan'a, saat 03.00 sıralarında Osmaniye Garnizon Komutanı Aybay Şefik Atak tarafından verildi. Bekar olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeylerinden birinin yarbay, diğerinin ise astsubay başçavuş olduğu belirtildi. Ankara'dan 1.5 yıl önce Şırnak'a tayininin çıkan Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın annesi Fatma Alkan'ın da, yine 1.5 yıl önce vefat ettiği belirtildi.BAYRAM KÖMBESİ İSTEMİŞOğluyla 3 gün önce konuştuğunu belirten şehit babası Hasan Alkan, "Benim çocuğum vatan uğruna şehit oldu. Onun cennette yeri var. Ama bu işe bulaşanların Allah belasını versin. Ocaklarına ateş düşürsün. Allah onları da bu duruma düşürsün. 3 gün önce görüştüm. Bizden bayram kömbesi (kurabiye) istedi. Ona bir paket gönderdim. Ama daha eline bile ulaşmamıştır" dedi. Şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'a görev yaptığı Şırnak'ta yapılacak törenin ardından Osmaniye'de toprağa verilmesi bekleniyor.
Beytüşşebap Ayvalık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda 1 yüzbaşı şehit oldu.

Saldırıda yaralanan 2 uzman çavuşun ise Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavileri sürüyor. Beytüşşebap İlçesi'ne yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Ayvalık Köyü'ndeki jandarma karakoluna dün gece saat 21.30 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve ağır silahlarla 3 koldan ateş açıldı.

 

Saldırıda biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı. Karakolda nöbet tutan askerlerin PKK'lılara karşılık vermesi üzerine yoğun ateş altında kalan PKK'lılar, geldikleri derin vadilere doğru kaçtı. Teröristlerin kaçtığı bölgeye, Ayvalık Jandarma Karkolu'ndaki birlik tarafından top atışı yapıldı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan taarruz helikopterleri de PKK'lıların kaçtığı bölgeyi yoğun ateş altına aldı.

 

Çatışma bittikten sonra helikopter ile Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden durumu ağır olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan doktorların tüm müdahalelerine rağmen gece 02:00 sıralarında şehit oldu. Yaralı 2 uzman çavuşun Asker Hastanesi'ndeki tedavileri devam ediyor. Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

 

OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 30 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki babasının evine ateş düştü.

 

Dün 21.30 sıralarında terör örgütü üyelerinin açtığı taciz ateşinde yaralanan 3 askerden Yüzbaşı Ali Alkan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Yüzbaşı Alkan'ın şehit haberi, Osmaniye'de Fatih Mahallesi 3026 sokakta kızı Filiz Günbaran'ın yanında kalan babası 60 yaşındaki Hasan Kalkan'a, saat 03.00 sıralarında Osmaniye Garnizon Komutanı Aybay Şefik Atak tarafından verildi. Bekar olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeylerinden birinin yarbay, diğerinin ise astsubay başçavuş olduğu belirtildi. Ankara'dan 1.5 yıl önce Şırnak'a tayininin çıkan Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın annesi Fatma Alkan'ın da, yine 1.5 yıl önce vefat ettiği belirtildi.

BAYRAM KÖMBESİ İSTEMİŞ

Oğluyla 3 gün önce konuştuğunu belirten şehit babası Hasan Alkan, "Benim çocuğum vatan uğruna şehit oldu. Onun cennette yeri var. Ama bu işe bulaşanların Allah belasını versin. Ocaklarına ateş düşürsün. Allah onları da bu duruma düşürsün. 3 gün önce görüştüm. Bizden bayram kömbesi (kurabiye) istedi. Ona bir paket gönderdim. Ama daha eline bile ulaşmamıştır" dedi.

 

Şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'a görev yaptığı Şırnak'ta yapılacak törenin ardından Osmaniye'de toprağa verilmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.