pendik escort bayan
ak

Sıcak Çermik'in İçme Suyu Problemi Çözülüyor

28.07.2017 - 20:18, Güncelleme: 28.07.2017 - 20:18
 

Sıcak Çermik'in İçme Suyu Problemi Çözülüyor

SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdare, "Termal Turizm Bölgesi" ilan edilen Sıcak Çermik’in içme suyu sorununu çözmek için Yıldızeli ilçesi Bayat köyü...

SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdare, "Termal Turizm Bölgesi" ilan edilen Sıcak Çermik’in içme suyu sorununu çözmek için Yıldızeli ilçesi Bayat köyü sınırları içerisinde yer alan kaynak suyunu bölgeye getiriyor.İdareden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalın köyü sınırları içerisinde yer alan, büyük yatırımlar yapılan ve yakın gelecekte önemli bir nüfusa sahip turizm alanı olması beklenen merkezin, altyapı ve içme suyu sorununu ortadan kaldırılacak.İl Özel İdaresi, bölgenin içme suyu ihtiyacının karşılanması için başlattığı çalışmalar kapsamında öncelikle 150 metreküplük biriktirme deposuna isale edilecek, buradan da terfili bir şekilde 600 metreküplük gömme tipi diğer depoya isalesi sağlanacak.Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Sıcak Çermik Termal Bölgesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi.Yürütülen çalışmalar ve yapılan su depoları hakkında Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Sami Dağ'dan bilgi alan Kaya, "Bu konuda Sayın Valimiz başta olmak üzere bütün idaremiz ve sorumlu olan idareler büyük bir gayretle çalışıyor. Önünde bulunduğumuz depoya 4 km cazibeli isale hattı ve 2 kilometre terfi hattı olmak üzere toplam 6 kilometre mesafeden su getirildi. İş yükleniciye teslim edildi. İnşallah yüklenicimiz en kısa sürede bu işi bitirerek Sıcak Çermik’teki su ihtiyacının giderilmesini sağlayacak." ifadelerini kullandı.Su kullanımı noktasında vatandaşların duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:"Su ne kadar çok olsa da su kullanımını hakkıyla yerine getirmediğimiz zaman bu suda yetmeyecektir. Bu yüzden tarımsal sulama ve bahçe sulama manasında komşuluk hukukuna riayet edilmesi çok önemli. Bu konuda gerek vatandaşlarımız gerekse de yöre halkımızın yardımcı olması lazım. Aksi takdirde bin tonluk su deposu da yapsanız suyu boşa kullandıktan sonra hiçbir manası olmayacaktır. Gelen ödeneğimiz kapsamında içinde bulunduğumuz yıl içerisinde Sıcak Çermik’in su problemini çözmüş olacağız."
SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdare, "Termal Turizm Bölgesi" ilan edilen Sıcak Çermik’in içme suyu sorununu çözmek için Yıldızeli ilçesi Bayat köyü...

SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdare, "Termal Turizm Bölgesi" ilan edilen Sıcak Çermik’in içme suyu sorununu çözmek için Yıldızeli ilçesi Bayat köyü sınırları içerisinde yer alan kaynak suyunu bölgeye getiriyor.

İdareden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalın köyü sınırları içerisinde yer alan, büyük yatırımlar yapılan ve yakın gelecekte önemli bir nüfusa sahip turizm alanı olması beklenen merkezin, altyapı ve içme suyu sorununu ortadan kaldırılacak.

İl Özel İdaresi, bölgenin içme suyu ihtiyacının karşılanması için başlattığı çalışmalar kapsamında öncelikle 150 metreküplük biriktirme deposuna isale edilecek, buradan da terfili bir şekilde 600 metreküplük gömme tipi diğer depoya isalesi sağlanacak.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Sıcak Çermik Termal Bölgesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Yürütülen çalışmalar ve yapılan su depoları hakkında Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Sami Dağ'dan bilgi alan Kaya, "Bu konuda Sayın Valimiz başta olmak üzere bütün idaremiz ve sorumlu olan idareler büyük bir gayretle çalışıyor. Önünde bulunduğumuz depoya 4 km cazibeli isale hattı ve 2 kilometre terfi hattı olmak üzere toplam 6 kilometre mesafeden su getirildi. İş yükleniciye teslim edildi. İnşallah yüklenicimiz en kısa sürede bu işi bitirerek Sıcak Çermik’teki su ihtiyacının giderilmesini sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Su kullanımı noktasında vatandaşların duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Su ne kadar çok olsa da su kullanımını hakkıyla yerine getirmediğimiz zaman bu suda yetmeyecektir. Bu yüzden tarımsal sulama ve bahçe sulama manasında komşuluk hukukuna riayet edilmesi çok önemli. Bu konuda gerek vatandaşlarımız gerekse de yöre halkımızın yardımcı olması lazım. Aksi takdirde bin tonluk su deposu da yapsanız suyu boşa kullandıktan sonra hiçbir manası olmayacaktır. Gelen ödeneğimiz kapsamında içinde bulunduğumuz yıl içerisinde Sıcak Çermik’in su problemini çözmüş olacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.