pendik escort bayan
ak

Sgk Danışma Kurulu Toplantısı

Spor 28.03.2018 - 15:43, Güncelleme: 28.03.2018 - 15:43
 

Sgk Danışma Kurulu Toplantısı

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Norm birliğine uygun prim gün sayısının eşitlenmesi gerekiyor. 60 gün borcu olan esnafımıza sağlık hizmeti verilmeli"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, norm birliğine uygun olarak prim gün sayısının eşitlenmesi gerektiğini belirterek, "60 gün borcu olan esnafımıza sağlık hizmeti verilmeli." ifadesini kullandı.TESK'ten yapılan açıklamaya göre, Palandöken, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) 2018 yılı Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı.Palandöken, burada yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarın toplumda en çok çalışan kesim olmasına rağmen diğer sigortalılardan daha çok prim ödediğini vurgulayarak, "Bağ-Kur'lu esnaf ve sanatkar, hem en uzun prim gün sayısını ödüyor hem de emekli olduğunda en düşük maaşı alıyor. Esnaf ve sanatkarın yıpranma payı düşünülerek, ödemesi gereken prim gün sayısı 7 bin 200'e indirilmeli. Esnafın prim gün sayısının diğer kesimlerden fazla olması, Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırıdır." değerlendirmesinde bulundu. İş kazası, hastalık, yaşlılık ve ölüm hallerinde SSK'lı ve Bağ-Kur'lu ayrımlarına son verilmesi gerektiğini belirten Palandöken şunları kaydetti:"Norm birliğine uygun prim gün sayısının eşitlenmesi gerekiyor. 60 gün borcu olan esnafımıza sağlık hizmeti verilmeli. Diğer kesimlerde olduğu gibi esnaf ve sanatkar da prim borcu olsa dahi sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilmeli. Ayaktan tedavilerde geçici iş göremezlik ödeneği alamayan esnafa tedavi süresindeki geçimi için rapor ücreti hakkı tanınmalı. Ayrıca esnaf ve sanatkarın iş yerinde geçirdiği kazalar da iş kazası sayılmalı. Çünkü iş yerinin kendine ait olması, kaza yaşanmayacağı anlamına gelmez."
TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Norm birliğine uygun prim gün sayısının eşitlenmesi gerekiyor. 60 gün borcu olan esnafımıza sağlık hizmeti verilmeli"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, norm birliğine uygun olarak prim gün sayısının eşitlenmesi gerektiğini belirterek, "60 gün borcu olan esnafımıza sağlık hizmeti verilmeli." ifadesini kullandı.

TESK'ten yapılan açıklamaya göre, Palandöken, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) 2018 yılı Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Palandöken, burada yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarın toplumda en çok çalışan kesim olmasına rağmen diğer sigortalılardan daha çok prim ödediğini vurgulayarak, "Bağ-Kur'lu esnaf ve sanatkar, hem en uzun prim gün sayısını ödüyor hem de emekli olduğunda en düşük maaşı alıyor. Esnaf ve sanatkarın yıpranma payı düşünülerek, ödemesi gereken prim gün sayısı 7 bin 200'e indirilmeli. Esnafın prim gün sayısının diğer kesimlerden fazla olması, Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırıdır." değerlendirmesinde bulundu.

İş kazası, hastalık, yaşlılık ve ölüm hallerinde SSK'lı ve Bağ-Kur'lu ayrımlarına son verilmesi gerektiğini belirten Palandöken şunları kaydetti:

"Norm birliğine uygun prim gün sayısının eşitlenmesi gerekiyor. 60 gün borcu olan esnafımıza sağlık hizmeti verilmeli. Diğer kesimlerde olduğu gibi esnaf ve sanatkar da prim borcu olsa dahi sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilmeli. Ayaktan tedavilerde geçici iş göremezlik ödeneği alamayan esnafa tedavi süresindeki geçimi için rapor ücreti hakkı tanınmalı. Ayrıca esnaf ve sanatkarın iş yerinde geçirdiği kazalar da iş kazası sayılmalı. Çünkü iş yerinin kendine ait olması, kaza yaşanmayacağı anlamına gelmez."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.