pendik escort bayan
ak

Şeyh Edebali Kırşehir'de Anıldı

25.09.2017 - 13:08, Güncelleme: 25.09.2017 - 13:08
 

Şeyh Edebali Kırşehir'de Anıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de doğan Osmanlı Devleti'nin manevi mimarlarından Şeyh Edebali anıldı.Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Şeyh...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de doğan Osmanlı Devleti'nin manevi mimarlarından Şeyh Edebali anıldı.Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Şeyh Edebali Anma Programı, İnaç köyünde adına yaptırılan caminin bahçesinde gerçekleştirildi. Programda konuşan Vali Necati Şentürk, Osmanlı Devleti'nin manevi ve idari mimarlarından Şeyh Edebali'nin Mucur ilçesine bağlı İnaç köyünde doğduğunu belirtti.Edebali'nin bir cihan imparatorluğunun ortaya çıkmasına öncülük ettiğini vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:"Ahilik bir nizam-ı alem ülküsüdür. Öyle ki Ahilik, Selçuklu ve Osmanlı Devletine ruh ve nefes üflemiştir. Eğer biz 400 çadırlı bir aşiretten bir cihan imparatorluğu çıkarmışsak bunu, medeniyet projesi olan Ahilik teşkilatına borçluyuz. Şeyh Edebali'nin ilkesinde iktidar her şeye gücenmez, küsmez, hoşgörülü olur anlayışı vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' sözünü sürekli kullanmaktadır. Bizler günümüzde bu ilkeleri hayata geçirsek, dünyada yeniden nizam-ı alem ülküsünü hakim kılarız. Üç büyük Ahi vardır, Ahi Evran'ın üstadı Evhadi Kemali, Ahi Evran-ı Veli ve Osmanlının kuruluşunu fiilen ve manen mayalayan Şeyh Edebalı. Şeyh Edebalı'nın bir sözü var, 'Ey oğul, atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.' Şeyh Edebalı'yı rahmetle anıyor, törene katılanlara teşekkür ediyorum."Eski Kültür Bakanı Gökhan Maraş'ın Şeyh Edebalı hakkında verdiği konferansın ardından İl Müftüsü Osman Arslan dua okudu, Erzincan Atlı Spor Kulüplerinin cirit gösterisi yapıldı.Anma programına, 22. Dönem Milletvekili Hacı Turan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Ekemen, Mucur Kaymakamı Kaya Çelik, Şeyh Edebali Kültür Dayanışma Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mahmut Kayaoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de doğan Osmanlı Devleti'nin manevi mimarlarından Şeyh Edebali anıldı.Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Şeyh...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de doğan Osmanlı Devleti'nin manevi mimarlarından Şeyh Edebali anıldı.

Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Şeyh Edebali Anma Programı, İnaç köyünde adına yaptırılan caminin bahçesinde gerçekleştirildi.

Programda konuşan Vali Necati Şentürk, Osmanlı Devleti'nin manevi ve idari mimarlarından Şeyh Edebali'nin Mucur ilçesine bağlı İnaç köyünde doğduğunu belirtti.

Edebali'nin bir cihan imparatorluğunun ortaya çıkmasına öncülük ettiğini vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:

"Ahilik bir nizam-ı alem ülküsüdür. Öyle ki Ahilik, Selçuklu ve Osmanlı Devletine ruh ve nefes üflemiştir. Eğer biz 400 çadırlı bir aşiretten bir cihan imparatorluğu çıkarmışsak bunu, medeniyet projesi olan Ahilik teşkilatına borçluyuz. Şeyh Edebali'nin ilkesinde iktidar her şeye gücenmez, küsmez, hoşgörülü olur anlayışı vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' sözünü sürekli kullanmaktadır. Bizler günümüzde bu ilkeleri hayata geçirsek, dünyada yeniden nizam-ı alem ülküsünü hakim kılarız. Üç büyük Ahi vardır, Ahi Evran'ın üstadı Evhadi Kemali, Ahi Evran-ı Veli ve Osmanlının kuruluşunu fiilen ve manen mayalayan Şeyh Edebalı. Şeyh Edebalı'nın bir sözü var, 'Ey oğul, atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.' Şeyh Edebalı'yı rahmetle anıyor, törene katılanlara teşekkür ediyorum."

Eski Kültür Bakanı Gökhan Maraş'ın Şeyh Edebalı hakkında verdiği konferansın ardından İl Müftüsü Osman Arslan dua okudu, Erzincan Atlı Spor Kulüplerinin cirit gösterisi yapıldı.

Anma programına, 22. Dönem Milletvekili Hacı Turan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Ekemen, Mucur Kaymakamı Kaya Çelik, Şeyh Edebali Kültür Dayanışma Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mahmut Kayaoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.