pendik escort bayan
ak

Sevda-cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Başman'ın

Siyaset 16.11.2017 - 13:28, Güncelleme: 16.11.2017 - 13:28
 

Sevda-cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Başman'ın

ANKARA (AA) - Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Altın Madalyası'na, sanata katkılarından dolayı geçen sene vefat eden eski Vakıf Başkanı Mehmet...

ANKARA (AA) - Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Altın Madalyası'na, sanata katkılarından dolayı geçen sene vefat eden eski Vakıf Başkanı Mehmet Başman layık görüldü.Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, ödül, 6 Aralık 2017 tarihinde MEB Şura Salonu'nda düzenlenecek törenle, vakfın 28 yıl başkanlığını yapan sanat destekçisi Başman'ın ailesine tevdi edilecek.Başman, bu yıl 30'uncusu verilecek ödüle, Türkiye'de Batı tarzı klasik müzik sanatının gelişmesi yönündeki gayretleri, bu alanda her düzeydeki sanatçılara ve onların sanatlarını daha iyi koşullarda icra etmelerine yönelik çabaları, Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin uzun yıllar boyunca aksatılmaksızın sürdürülmesindeki payı ile müzik sanatı alanındaki sanat koruyuculuğu nedeniyle ölümünün ardından layık görüldü.İlk kez 1989'da Cevat Memduh Altar'a verilen ödülü, daha sonra Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ve Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof. Dr. Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Ayla Erduran, Gülsin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İlhan Baran, Muammer Sun, Gürer Aykal, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Ertuğrul Oğuz Fırat ve Ruşen Güneş, Yalçın Tura ve Turgay Erdener aldı.- Mehmet Başman kimdir?1929 Yılında Ankara’da doğan Mehmet Başman 1948’de Galatasaray Lisesi’nden ve 1953’te İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Genel Makina Bölümü’nden ve Fransız Milli Petrol ve Motor Yüksek Okulu’ndan mezun oldu.Türkiye'ye dönüşünde yeraltı suları ve daha sonra da çimento alanında görevler alarak bakım işletme, proje mühendislikleri ve teknik müdürlük yaptı. 1976-1985 yıllarında danışman olarak yurtiçi ve yurtdışında Latin Amerika, Hindistan, Afrika ve Arap ülkelerinde uzun ve kısa süreli görevlerde bulundu.1986 yılından itibaren, bir aile şirketi olan Kavaklıdere Şarapları AŞ’nin yönetimine fiilen katıldı ve 1988'da da şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlendi.Kurucuları arasında bulunduğu Sevda-Cenap And Müzik Vakfının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 1988 yılından itibaren yürüten Başman, 22 Ağustos 2016 tarihinde hayatını kaybetti.
ANKARA (AA) - Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Altın Madalyası'na, sanata katkılarından dolayı geçen sene vefat eden eski Vakıf Başkanı Mehmet...

ANKARA (AA) - Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Altın Madalyası'na, sanata katkılarından dolayı geçen sene vefat eden eski Vakıf Başkanı Mehmet Başman layık görüldü.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, ödül, 6 Aralık 2017 tarihinde MEB Şura Salonu'nda düzenlenecek törenle, vakfın 28 yıl başkanlığını yapan sanat destekçisi Başman'ın ailesine tevdi edilecek.

Başman, bu yıl 30'uncusu verilecek ödüle, Türkiye'de Batı tarzı klasik müzik sanatının gelişmesi yönündeki gayretleri, bu alanda her düzeydeki sanatçılara ve onların sanatlarını daha iyi koşullarda icra etmelerine yönelik çabaları, Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin uzun yıllar boyunca aksatılmaksızın sürdürülmesindeki payı ile müzik sanatı alanındaki sanat koruyuculuğu nedeniyle ölümünün ardından layık görüldü.

İlk kez 1989'da Cevat Memduh Altar'a verilen ödülü, daha sonra Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ve Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof. Dr. Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Ayla Erduran, Gülsin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İlhan Baran, Muammer Sun, Gürer Aykal, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Ertuğrul Oğuz Fırat ve Ruşen Güneş, Yalçın Tura ve Turgay Erdener aldı.

- Mehmet Başman kimdir?

1929 Yılında Ankara’da doğan Mehmet Başman 1948’de Galatasaray Lisesi’nden ve 1953’te İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Genel Makina Bölümü’nden ve Fransız Milli Petrol ve Motor Yüksek Okulu’ndan mezun oldu.

Türkiye'ye dönüşünde yeraltı suları ve daha sonra da çimento alanında görevler alarak bakım işletme, proje mühendislikleri ve teknik müdürlük yaptı. 1976-1985 yıllarında danışman olarak yurtiçi ve yurtdışında Latin Amerika, Hindistan, Afrika ve Arap ülkelerinde uzun ve kısa süreli görevlerde bulundu.

1986 yılından itibaren, bir aile şirketi olan Kavaklıdere Şarapları AŞ’nin yönetimine fiilen katıldı ve 1988'da da şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlendi.

Kurucuları arasında bulunduğu Sevda-Cenap And Müzik Vakfının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 1988 yılından itibaren yürüten Başman, 22 Ağustos 2016 tarihinde hayatını kaybetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.