pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Şereflikoçhisarlı Çiftçilere Çatak Projesi Anlatıldı

27.02.2018 - 13:53, Güncelleme: 27.02.2018 - 13:53
 

Şereflikoçhisarlı Çiftçilere Çatak Projesi Anlatıldı

ANKARA (AA) - Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Şereflikoçhisar ilçesinde çiftçilere Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma...

ANKARA (AA) - Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Şereflikoçhisar ilçesinde çiftçilere Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) hakkında bilgi verdi.Şereflikoçhisar Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya, çok sayıda çiftçi katıldı.Ziraat Mühendisi Muharrem Öcal, proje çerçevesinde hassas bölgelerin oluşturulduğunu, Şereflikoçhisar'ın da bu bölgeler arasında yer aldığını belirtti.Gübre atma sürecinde yapılan hatalara dikkati çeken Öcal, "Şu anda Şereflikoçhisar'da tarım alanlarının yaklaşık yüzde 70'lik kısmında gübreler atıldı ve bu atılan gübreler boşa gitti. Çünkü bitkilerin ekiminden sonra şu anda gübreye ihtiyaçları yok. Gübrenin hava sıcaklıklarının 10 derecenin üzerine çıktığı dönemlerde atılması gerekiyor." diye konuştu.Ziraat Mühendisi Suat Özkaya da ÇATAK desteklemelerinin 3 kategori üzerinden gerçekleştirildiğini, destek ödemelerinin de aralık ayında yapıldığını dile getirdi. Minimum toprak işlemeleri tarım uygulamalarında dekar başına 30 lira destek verildiğini belirten Özkaya, toprak ve su yapısının korunması ve erozyonun engellenmesi uygulamalarını içeren ikinci kategoride dekar başına 60 lira, çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamaları içeren üçüncü kategoride ise dekar başına 135 lira ödeme yapıldığını söyledi.
ANKARA (AA) - Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Şereflikoçhisar ilçesinde çiftçilere Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma...

ANKARA (AA) - Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Şereflikoçhisar ilçesinde çiftçilere Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) hakkında bilgi verdi.

Şereflikoçhisar Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya, çok sayıda çiftçi katıldı.

Ziraat Mühendisi Muharrem Öcal, proje çerçevesinde hassas bölgelerin oluşturulduğunu, Şereflikoçhisar'ın da bu bölgeler arasında yer aldığını belirtti.

Gübre atma sürecinde yapılan hatalara dikkati çeken Öcal, "Şu anda Şereflikoçhisar'da tarım alanlarının yaklaşık yüzde 70'lik kısmında gübreler atıldı ve bu atılan gübreler boşa gitti. Çünkü bitkilerin ekiminden sonra şu anda gübreye ihtiyaçları yok. Gübrenin hava sıcaklıklarının 10 derecenin üzerine çıktığı dönemlerde atılması gerekiyor." diye konuştu.

Ziraat Mühendisi Suat Özkaya da ÇATAK desteklemelerinin 3 kategori üzerinden gerçekleştirildiğini, destek ödemelerinin de aralık ayında yapıldığını dile getirdi.

Minimum toprak işlemeleri tarım uygulamalarında dekar başına 30 lira destek verildiğini belirten Özkaya, toprak ve su yapısının korunması ve erozyonun engellenmesi uygulamalarını içeren ikinci kategoride dekar başına 60 lira, çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamaları içeren üçüncü kategoride ise dekar başına 135 lira ödeme yapıldığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.