pendik escort bayan
ak

Selden zarar gören çiftçilere destek verilecek

17.07.2016 - 02:08, Güncelleme: 17.07.2016 - 02:08
 

Selden zarar gören çiftçilere destek verilecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Güdül, Ayaş ve Beypazarı'nda 26 Haziran'da yaşanan sel felaketi nedeniyle zarar gören çiftçilere destek verecek

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, 26 Haziran'da yaşanan sel felaketi nedeniyle Güdül, Ayaş ve Beypazarı'nda tarlaları zarar gören çiftçilere destek verme kararı aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yaptığı toplantıda, sel felaketi nedeniyle Güdül, Ayaş ve Beypazarı'nda tarlaları zarar gören çiftçilere destek verilmesini içeren başkanlık yazısını oy birliğiyle kabul etti.Ankara Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerekli tespitlerin yapılarak, durumun Büyükşehir Belediyesine iletildiği belirtilen başkanlık yazısında, tarlaları zarar gören ve ürün alamayacak durumda olan çiftçilerin hasarının azaltılmasının amaçlandığı belirtildi. Meclis kararı doğrultusunda afetten zarar gören çiftçilere 'İlçe Afet Projesi' kapsamında karşılıksız tohum desteği verilecek, çeşitli tarım makine ve ekipmanları temin edilerek çiftçilere kullandırılacak. - Kentsel dönüşüme katılanlar proje ortak giderlerine dahil olacakBelediye Meclisinde, Büyükşehir Belediyesinin yürüteceği kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarında gayrimenkulü olanların, sahip oldukları alan oranında, proje ortak giderlerine dahil edilmesi de kararlaştırıldı. Meclise sunulan başkanlık yazısında, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarında yapılacak altyapı ve rekreasyon harcamalarının proje ortak gideri sayıldığı ve belediyelere ait inşaatların proje ortak giderlerinin belediyeler tarafından karşılandığı belirtilerek, kendilerine ayrı ada veya parsel tahsis edilen gayrimenkul sahipleri ile kamulaştırma dışı kalan gayrimenkul sahiplerinin, sahip oldukları inşaatın toplam metrekaresi oranında proje ortak giderine katılmak zorunda oldukları belirtildi.- "Ahşap şekillendirmeci modül programı"Ayrıca Belediye Meclisinde, çevre ilçelerde el sanatlarını geliştirmek, çeşitlendirmek, ağaç işçiliği ve oymacılık sanatını yaygınlaştırmak, kadınların beceri kazanmalarını sağlamak amacıyla, "Ahşap şekillendirmeci modül programı"nı uygulama konusunda ilgili daire başkanlığına yetki verildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Güdül, Ayaş ve Beypazarı'nda 26 Haziran'da yaşanan sel felaketi nedeniyle zarar gören çiftçilere destek verecek

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, 26 Haziran'da yaşanan sel felaketi nedeniyle Güdül, Ayaş ve Beypazarı'nda tarlaları zarar gören çiftçilere destek verme kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yaptığı toplantıda, sel felaketi nedeniyle Güdül, Ayaş ve Beypazarı'nda tarlaları zarar gören çiftçilere destek verilmesini içeren başkanlık yazısını oy birliğiyle kabul etti.

Ankara Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerekli tespitlerin yapılarak, durumun Büyükşehir Belediyesine iletildiği belirtilen başkanlık yazısında, tarlaları zarar gören ve ürün alamayacak durumda olan çiftçilerin hasarının azaltılmasının amaçlandığı belirtildi.

Meclis kararı doğrultusunda afetten zarar gören çiftçilere 'İlçe Afet Projesi' kapsamında karşılıksız tohum desteği verilecek, çeşitli tarım makine ve ekipmanları temin edilerek çiftçilere kullandırılacak.

- Kentsel dönüşüme katılanlar proje ortak giderlerine dahil olacak

Belediye Meclisinde, Büyükşehir Belediyesinin yürüteceği kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarında gayrimenkulü olanların, sahip oldukları alan oranında, proje ortak giderlerine dahil edilmesi de kararlaştırıldı.

Meclise sunulan başkanlık yazısında, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarında yapılacak altyapı ve rekreasyon harcamalarının proje ortak gideri sayıldığı ve belediyelere ait inşaatların proje ortak giderlerinin belediyeler tarafından karşılandığı belirtilerek, kendilerine ayrı ada veya parsel tahsis edilen gayrimenkul sahipleri ile kamulaştırma dışı kalan gayrimenkul sahiplerinin, sahip oldukları inşaatın toplam metrekaresi oranında proje ortak giderine katılmak zorunda oldukları belirtildi.

- "Ahşap şekillendirmeci modül programı"

Ayrıca Belediye Meclisinde, çevre ilçelerde el sanatlarını geliştirmek, çeşitlendirmek, ağaç işçiliği ve oymacılık sanatını yaygınlaştırmak, kadınların beceri kazanmalarını sağlamak amacıyla, "Ahşap şekillendirmeci modül programı"nı uygulama konusunda ilgili daire başkanlığına yetki verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.