pendik escort bayan
ak

Şeker Hastalığına Ameliyatlı Çözüm

27.03.2018 - 12:58, Güncelleme: 27.03.2018 - 12:58
 

Şeker Hastalığına Ameliyatlı Çözüm

AKSARAY (AA) - Aksaray’da ilk defa diyabet/şeker ameliyatı (metabolik cerrahi) yapıldı. Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Eğitim ve Araştırma...

AKSARAY (AA) - Aksaray’da ilk defa diyabet/şeker ameliyatı (metabolik cerrahi) yapıldı. Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Namık Özkan Metabolik, cerrahi kan şekeri kontrolü standart tedaviler ile sağlanamayan, vücudunda belli bir insülin rezervi olan tip 2 diyabet hastalarına yapıldığını söyledi. Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyat olmuş kişilerin besin tercihleri, yeme düzeni değişerek, kilo kontrolünün eskiye göre daha iyi sağlandığını, ameliyattan yaklaşık 6 ay sonrasında sağlıklı her besini rahatlıkla tüketebileceklerini belirtti. Yaklaşık 2.5-3 ay içinde hastanın vücudu kan şekeri kontrolünü sağlayarak daha sağlıklı bir metabolizmayla hayatına devam ettiğini belirten Özkan, şöyle konuştu:"Aksaray’da ilk diyabet/şeker ameliyatı, tip 2 diyabeti bulunan ve yıllarca insülin kullanan bayan bir hastaya yaptık. Yaptığımız metabolik cerrahi yöntemi ile hastada tüp mide ameliyatına göre daha geniş bırakılan bir tüp mide ile birlikte ince bağırsak son kısmını midenin alt kısmına ikinci bir çıkış olarak ekledik. Bu sayede besin alımıyla birlikte vücutta daha kısa sürede insülin salınımı olarak hastanın kan şekeri düzenlenmiş olacak. Yapılan başarılı bir operasyon sonrası hasta kısa sürede sağlığına kavuşarak, insülin kullanmak zorunda kalmayacak."Metabolik cerrahi uygulamasının Türkiye’de çok sayıda hastaya uygulandığını ve hastaların insülin kullanmaktan kurtarıldığını söyleyen Prof. Dr. Özkan, uygun ve iyi seçilmiş hastalara yapıldığında metabolik cerrahide başarı oranının yüzde 90'a çıktığını ifade etti.
AKSARAY (AA) - Aksaray’da ilk defa diyabet/şeker ameliyatı (metabolik cerrahi) yapıldı. Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Eğitim ve Araştırma...

AKSARAY (AA) - Aksaray’da ilk defa diyabet/şeker ameliyatı (metabolik cerrahi) yapıldı.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Namık Özkan Metabolik, cerrahi kan şekeri kontrolü standart tedaviler ile sağlanamayan, vücudunda belli bir insülin rezervi olan tip 2 diyabet hastalarına yapıldığını söyledi.

Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyat olmuş kişilerin besin tercihleri, yeme düzeni değişerek, kilo kontrolünün eskiye göre daha iyi sağlandığını, ameliyattan yaklaşık 6 ay sonrasında sağlıklı her besini rahatlıkla tüketebileceklerini belirtti.

Yaklaşık 2.5-3 ay içinde hastanın vücudu kan şekeri kontrolünü sağlayarak daha sağlıklı bir metabolizmayla hayatına devam ettiğini belirten Özkan, şöyle konuştu:

"Aksaray’da ilk diyabet/şeker ameliyatı, tip 2 diyabeti bulunan ve yıllarca insülin kullanan bayan bir hastaya yaptık. Yaptığımız metabolik cerrahi yöntemi ile hastada tüp mide ameliyatına göre daha geniş bırakılan bir tüp mide ile birlikte ince bağırsak son kısmını midenin alt kısmına ikinci bir çıkış olarak ekledik. Bu sayede besin alımıyla birlikte vücutta daha kısa sürede insülin salınımı olarak hastanın kan şekeri düzenlenmiş olacak. Yapılan başarılı bir operasyon sonrası hasta kısa sürede sağlığına kavuşarak, insülin kullanmak zorunda kalmayacak."

Metabolik cerrahi uygulamasının Türkiye’de çok sayıda hastaya uygulandığını ve hastaların insülin kullanmaktan kurtarıldığını söyleyen Prof. Dr. Özkan, uygun ve iyi seçilmiş hastalara yapıldığında metabolik cerrahide başarı oranının yüzde 90'a çıktığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.