pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Şehitlerin isimleri FETÖ'nün el konulan okullarında yaşatılacak

23.08.2016 - 14:22, Güncelleme: 23.08.2016 - 14:22
 

Şehitlerin isimleri FETÖ'nün el konulan okullarında yaşatılacak

SİVAS'ta Fetullahçı Terör Örtgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edildiği için faaliyetlerine son verilen eğitim kurumlarına darbe girişimi sırasında...

SİVAS'ta Fetullahçı Terör Örtgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edildiği için faaliyetlerine son verilen eğitim kurumlarına darbe girişimi sırasında şehit düşen polis ve sivillerin isimleri verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan 667 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile Sivas'ta bulunan Özel Sultan Murat Eğitim Kurumları'na el konuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen kurum bünyesindeki okullara 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde şehit olan asker ve polislerin isimleri verildi. El konulan okullar içerisinde kurum yerleşkesinde 6 ayrı özel okul bulunan okullara FETÖ'nün darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Recep Gündüz ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırıda şehit düşen 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Murat Ertekin'in ismi verildi.'15 TEMMUZ ŞEHİTLER KAMPÜSÜ'İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine geçen kurumda inceleme yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Davut Gül ile yaptığı istişare sonucunda buraya 15 Temmuz Şehitler Kampüsü ismini verdiklerini söyleyen Altınsoy kurum içerisine yapılacak okul projeleri hakkında bilgi verdi. Altınsoy, "FETÖ olarak tanımlanan örgütün okullarına el konuldu. Bu kurumları bakanlığımızın istediği şekilde sayımlarını yaparak devraldık. Bu okullar milletin parasıyla yapıldı ve şimdide milletin çocuklarına eğitim vermek üzere organize edildi. Burada 3 tane okul açacağız. Bu okullardan birisi Şehit Recep Gündüz Uluslararası İmam Hatip Lisesi olacak, bir diğeri Hafızlık projesi kapsamında Zeki Ayran Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu olacak ve son olarak da Sivaslı Şehidimiz Emniyet Müdürü Murat Ertekin'in ismini verdiğimiz İmam Hatip Lisesi olacak. Bu okullardan birisi olan Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nde Türk ve yabancı öğrenciler bir arada eğitim görecekler" dedi.'GELECEĞİN HAFIZLARI YETİŞTİLECEK'Gerçek din eğitimi verilmediğinde eğitimin sözde cemaatlere kaldığını belirten Altınsoy, Zeki Ayran Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu'nda hafızlık eğitimi verileceğini söyledi. Altınsoy, "Burada 1200, 4'üncü ve 5'inci sınıf öğrencileri arasından seçme yaparak 400 öğrenciyi yaz mevsiminde eğitime aldık. Bu 400 öğrenciye Diyanet İşleri Başkanlığı'mız yaz kursu düzenledi. Bunların içinden de tekrar 240 öğrenciyi seçerek, bunlara da hafızlık eğitimi vereceğiz. Hafızlık eğitimiyle beraber imam hatip ortaokulunu bitirmiş olacaklar. Bu da bakanlığımızın yürütmüş olduğu bir proje olup Türkiye'de sadece 8 okulda var. Bu kapsamda hafızlık projesini de yürütmüş olacağız" ifadelerini kullandı.Öte yandan yeniden düzenlenen okulların önceki tabelasında yer alan "Eğitimin gülen yüzü" yazısı da silindi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta Fetullahçı Terör Örtgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edildiği için faaliyetlerine son verilen eğitim kurumlarına darbe girişimi sırasında...

SİVAS'ta Fetullahçı Terör Örtgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edildiği için faaliyetlerine son verilen eğitim kurumlarına darbe girişimi sırasında şehit düşen polis ve sivillerin isimleri verildi.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan 667 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile Sivas'ta bulunan Özel Sultan Murat Eğitim Kurumları'na el konuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen kurum bünyesindeki okullara 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde şehit olan asker ve polislerin isimleri verildi. El konulan okullar içerisinde kurum yerleşkesinde 6 ayrı özel okul bulunan okullara FETÖ'nün darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Recep Gündüz ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırıda şehit düşen 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Murat Ertekin'in ismi verildi.

'15 TEMMUZ ŞEHİTLER KAMPÜSÜ'

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine geçen kurumda inceleme yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Davut Gül ile yaptığı istişare sonucunda buraya 15 Temmuz Şehitler Kampüsü ismini verdiklerini söyleyen Altınsoy kurum içerisine yapılacak okul projeleri hakkında bilgi verdi. Altınsoy, "FETÖ olarak tanımlanan örgütün okullarına el konuldu. Bu kurumları bakanlığımızın istediği şekilde sayımlarını yaparak devraldık. Bu okullar milletin parasıyla yapıldı ve şimdide milletin çocuklarına eğitim vermek üzere organize edildi. Burada 3 tane okul açacağız. Bu okullardan birisi Şehit Recep Gündüz Uluslararası İmam Hatip Lisesi olacak, bir diğeri Hafızlık projesi kapsamında Zeki Ayran Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu olacak ve son olarak da Sivaslı Şehidimiz Emniyet Müdürü Murat Ertekin'in ismini verdiğimiz İmam Hatip Lisesi olacak. Bu okullardan birisi olan Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nde Türk ve yabancı öğrenciler bir arada eğitim görecekler" dedi.

'GELECEĞİN HAFIZLARI YETİŞTİLECEK'

Gerçek din eğitimi verilmediğinde eğitimin sözde cemaatlere kaldığını belirten Altınsoy, Zeki Ayran Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu'nda hafızlık eğitimi verileceğini söyledi. Altınsoy, "Burada 1200, 4'üncü ve 5'inci sınıf öğrencileri arasından seçme yaparak 400 öğrenciyi yaz mevsiminde eğitime aldık. Bu 400 öğrenciye Diyanet İşleri Başkanlığı'mız yaz kursu düzenledi. Bunların içinden de tekrar 240 öğrenciyi seçerek, bunlara da hafızlık eğitimi vereceğiz. Hafızlık eğitimiyle beraber imam hatip ortaokulunu bitirmiş olacaklar. Bu da bakanlığımızın yürütmüş olduğu bir proje olup Türkiye'de sadece 8 okulda var. Bu kapsamda hafızlık projesini de yürütmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yeniden düzenlenen okulların önceki tabelasında yer alan "Eğitimin gülen yüzü" yazısı da silindi.

FOTOĞRAFLI

Şehitlerin isimleri FETÖ'nün el konulan okullarında yaşatılacak

Şehitlerin isimleri FETÖ'nün el konulan okullarında yaşatılacak

Şehitlerin isimleri FETÖ'nün el konulan okullarında yaşatılacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.