pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

17.03.2017 - 12:43, Güncelleme: 17.03.2017 - 12:43
 

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Sivas Valisi Davut Gül, mesaj yayımladı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Gül, mesajında, 18 Mart 1915'in Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitçe örülmüş bir destanın tarihi olduğunu belirtti.18 Mart'ın Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biri olduğunu aktaran Gül, "Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atılmasında önemli yeri olan Çanakkale Zaferi, mücadeledir, yoksulluktur, gencecik liselilerin, tıbbiyelilerin toprağa düştüğü, bitip tükenen bir milletin küllerinden doğduğu yerdir. Tarihe altın harflerle yazılan bu kahramanlık destanının asıl sahipleri hiç şüphe yok ki aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimizdir. Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşıyorsak bunu sizlere borçluyuz, geride bıraktıklarınız, aileleriniz bize emanettir." ifadelerini kullandı.Gül, devletin şehit yakınları ve gazilerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:"En büyük fedakarlık insanın canıyla yaptığı fedakarlıktır. Bu şuur ve ruh, yeni Türkiye'nin mutlu, huzurlu, müreffeh en ileri standartları yakalamış bir ülke olarak gelişmesi sürecinde en önemli dayanağımız olacaktır. Bizler de tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan, nesiller olarak şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacak, ülkemizi hak ettiği yarınlara mutlaka taşıyacağız, birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize hep birlikte yürüyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı, vatanını canından aziz bilen şehitlerimizi, rahmetle, minnetle anıyor, gazilerimize sağlık diliyorum."
Sivas Valisi Davut Gül, mesaj yayımladı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gül, mesajında, 18 Mart 1915'in Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitçe örülmüş bir destanın tarihi olduğunu belirtti.

18 Mart'ın Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biri olduğunu aktaran Gül, "Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atılmasında önemli yeri olan Çanakkale Zaferi, mücadeledir, yoksulluktur, gencecik liselilerin, tıbbiyelilerin toprağa düştüğü, bitip tükenen bir milletin küllerinden doğduğu yerdir. Tarihe altın harflerle yazılan bu kahramanlık destanının asıl sahipleri hiç şüphe yok ki aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimizdir. Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşıyorsak bunu sizlere borçluyuz, geride bıraktıklarınız, aileleriniz bize emanettir." ifadelerini kullandı.

Gül, devletin şehit yakınları ve gazilerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"En büyük fedakarlık insanın canıyla yaptığı fedakarlıktır. Bu şuur ve ruh, yeni Türkiye'nin mutlu, huzurlu, müreffeh en ileri standartları yakalamış bir ülke olarak gelişmesi sürecinde en önemli dayanağımız olacaktır. Bizler de tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan, nesiller olarak şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacak, ülkemizi hak ettiği yarınlara mutlaka taşıyacağız, birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize hep birlikte yürüyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı, vatanını canından aziz bilen şehitlerimizi, rahmetle, minnetle anıyor, gazilerimize sağlık diliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.